خبرگزاری کار ایران

در مراسم تبریز ۲۰۱۸ مطرح شد؛

جمعیت توریست از ۵ میلیون نفر باید به ۲۰ میلیون برسد

جمعیت توریست از ۵ میلیون نفر باید به ۲۰ میلیون برسد
کد خبر : ۵۷۸۶۳۶

پزشکیان گفت: با دقت در ربع‌شیدی متوجه می‌شویم که ۶۵۰ سال پیش سردمداران کشور چگونه با مسائل مواجه می‌شدند و آن‌ را حل می‌کردند؛ چیزی که در مدیران امروزی کمتر می‌توانیم سراغش را بگیریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رویداد گردشگریِ تبریز ۲۰۱۸، شامگاه پنجشنبه ۱۴ دیماه، هم‌زمان با آغاز سال نو میلادی (۲۰۱۸) در شهر تبریز، طی مراسمی آغاز شد.

در این مراسم، علی اصغر مونسان (معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث صنایع دستی و گردشگری)، سید عباس صالحی (وزیر ارشاد)، محمد حسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی و گردشگری)، مجید خدابخش (استاندار آذربایجان شرقی)، مسعود پزشکیان (نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تبریز)، ایرج شهین‌باهر (شهردار تبریز)، سرکنسول‌های ترکیه و آذربایجان، و نمایندگانی از کشورهای اندونزی، تاجیکستان و بوسنی هرزگوین برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، شهین باهر گفت: مساجد و بناهای زیبا در کنار موقعیت مهم و طبیعت زیبای تبریز دست به دست هم داده‌اند تا تبریز شاخصه‌های مهمی در عرصه گردشگری داشته باشد و به همین خاطر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده تا میزبان گردشگران اقصی نقاط جهان در این سال باشد.

سپس مجید خدابخش، در ادامه این مراسم گفت: در طول سال ۲۰۱۸ در ابعاد مختلف دولتی و خصوصی و مردمی، تمام دغدغه مردم باید در جهت گسترش صنعت گردشگری باشد.

خدابخش ابراز کرد: به مردم قول می‌دهم در طول یک‌سال شاهد تفاوت‌های بزرگ و اساسی درمورد توسعه گردشگری از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در تبریز خواهیم بود.

در ادامه، مسعود پزشکیان خاطرنشان کرد: رویداد «تبریز ۲۰۱۸» یک آغاز است نه پایان.

وی اضافه کرد: در قبال انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام، باید تلاش کنیم تا پایتختی بسازیم که بتوانیم داشته‌هایمان را در ابعاد مختلف به جهانیان ارائه کنیم.

نائب رئیس مجلس ادامه داد: تبریز جایی است که با اولین‌ها شناخته شده و اولین‌ پدیده‌های فرهنگی و هنری ایران در اینجا رشد کرده است. فرهنگی که بر تبریز حاکم است ۶۵۰ سال پیش در دانشگاه ربع رشیدی با ۷ زبان زنده دنیا به تمام نقاط جهان گسترش پیدا می‌کرد.

وی با انتقاد از مسئولین امروزی، گفت: با دقت در ربع‌شیدی متوجه می‌شویم که ۶۵۰ سال پیش سردمداران کشور چگونه با مسائل مواجه می‌شدند و آن‌ را حل می‌کردند؛ چیزی که در مدیران امروزی کمتر می‌توانیم سراغش را بگیریم.

پزشکیان با بیان اینکه وقتی به خود برمی‌گردیم، زنده می‌شویم، تاکید کرد: ما در موضوع تبریز ۲۰۱۸ چشممان را به بالا دوخته بودیم ولی خبری نبود، نتیجه این است که باید به خودمان برگردیم.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود خاطرنشان کرد: مسئولان و صنعتگران ما اگر به خود برگردند تازه موفقیت‌های زیادی حاصل می‌شود البته باید در عمل داشته‌های خود را نشان دهیم.

 سید عباس صالحی گفت: پایتختی گردشگری کشورهای اسلامی در سالجاری توسط تبریز فرصت مغتنمی برای شناساندن تاریخ پرافتخار آذربایجان و ایران به دنیاست.

وی در ادامه اظهار داشت: تبریز و آذربایجان همواره کانون توسعه ایران بوده و امروز هم می‌تواند و باید کانون توسعه ایران باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: یکی از مزیت‌های عمده تبریز حوزه فرهنگ و مفاخر و ادب این منطقه است و باید از این مزیت استفاده کرد.

وی با اشاره به اهمیت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی گفت: فرصت تبریز ۲۰۱۸ این امکان را می‌دهد تا همه با هم از مزیت‌های تبریز و آذربایجان در جهت توسعه منطقه و کشور استفاده کنیم.

صالحی در پایان با اشاره به تصمیمات دولت برای دستیابی به این هدف خاطر نشان کرد: در این خصوص تفاهم نامه‌ای با استانداری آذربایجان شرقی در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی و هنری استان در سه سال آینده امضا می‌شود.

 علی اصغر مونسان گفت: امروز صنعت گردشگری به‌عنوان سومین صنعت دنیا شناخته می‌شود و مسیر رشد خود را با شتاب ادامه می‌دهد، به‌زعم بسیاری از کار‌شناسان و اقتصاددانان پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک بسیاری از بخش‌های اقتصادی همچون بخش بانک و بیمه با توجه به رشد تکنولوژی در دنیا، دچار تغییرات شوند، اما همه اذعان دارند که صنعت گردشگری مسیر رشد را با شتاب ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری رشد اقتصادی پایدار دارد، افزود: در حال حاضر یک‌میلیارد و ۴۰۰میلیون نفر گردشگر در دنیا وجود دارد و اگر به ازای هر گردشگر ۱۵۰۰ دلار در نظر بگیریم، می‌بینیم که این صنعت چه اقتصادی در دنیا ایجاد می‌کند.

او تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود از ۵۰‌درصد معضل اشتغال در کشورهای در حال توسعه از این طریق گردشگری قابل حل باشد، مزیت مهم صنعت گردشگری ایجاد اشتغال ارزان و پایدار است، در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۱۰۸ میلیون شغل مستقیم و سه‌برابر این عدد شغل غیرمستقیم از طریق صنعت گردشگری ایجاد شده است.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اضافه کرد: در کشور ما نیز ۲میلیون نفر در زمینه صنعت گردشگری فعالیت می‌کنند، همچنین یک‌میلیون نفر در حوزه صنایع‌دستی شاغل هستند و ۵میلیون نفر نیز از این طریق ارتزاق می‌کنند، براین اساس صنعت گردشگری یکی از بخش‌های مهم زودبازده و ارزان برای ایجاد درآمد و اشتغال در کشور است.

او با تأکید بر اینکه مسیر گردشگری برای کشور مسیر می‌ان‌بر توسعه است، اضافه کرد: این مسیر می‌تواند کمک کند تا کشور مسیر پیشرفت را با سرعت طی کند، براساس برنامه توسعه کشور برای افق ۱۴۰۴ ما باید میزبان ۲۰میلیون گردشگر با درآمدی بالغ بر ۲۵میلیارد دلار باشیم، در حال حاضر ورودی گردشگران خارجی به کشور ۵ میلیون نفر است و با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته امیدواریم بتوانیم اهداف این حوزه را محقق کنیم.

مونسان افزود: صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۶ در GDP جهانی ۲۵۰۰میلیارد دلار نقش داشته است، کشور ما امروز با این رقم فاصله دارد و باید تلاش کنیم به با توجه به جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، معنوی و... صنعت گردشگری نقش جدی‌تری در اقتصاد کشور ایفا کند.

او در ادامه به رویداد «تبریز۲۰۱۸» اشاره کرد و افزود: آذربایجان شرقی جزو پنج استان اول کشور در میزبانی از گردشگران خارجی است به‌طوری‌که در نیمه نخست امسال ۳۰۰هزار گردشگر برای بازدید از آثار تاریخی و مکان‌های دیدنی به این استان سفر کرده‌اند که جاذبه‌های تبریز نیز مقصد اکثر آن‌ها بوده است و این رقم با توجه به عدد ۲۸۲هزار گردشگر در مدت مشابه سال گذشته، رشدی ۶‌درصدی را نشان می‌دهد و این روند همچنان در حال افزایش است. آذربایجان شرقی با برخورداری از آثار متعدد فرهنگی، تاریخی، طبیعی و معنوی از استان‌های گردشگر‌پذیر کشور است و تاکنون ۱۸۰۰ اثر در این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. قدمت ۳۵۰۰ ساله تبریز به‌تنهایی یک سرمایه ارزشمند برای این شهر است و ظرفیت گردشگری درمانی، آموزشی، تفریحی و طبیعی نیز از مزیت‌های استان در جذب گردشگر است.

مونسان یادآور شد: سازمان کنفرانس اسلامی از انتخاب یک شهر از کشورهای اسلامی به‌عنوان شهر نمونه گردشگری، اهدافی را دنبال می‌کند که ما ضمن توجه به اهداف ملی خودمان به اهداف بین‌المللی این رویداد نیز به‌ویژه آنچه مد نظر سازمان کنفرانس اسلامی است باید توجه کنیم. این سازمان از سال ۲۰۱۵ با انتخاب قدس، قونیه و مدینه و سپس تبریز در حقیقت در پی ترویج گردشگری اسلامی است و ما باید با استفاده درست از تجارب شهرهای پیشین بر درست بودن این انتخاب صحه بگذاریم و به جهان اسلام ثابت کنیم که در سال ۲۰۱۸ میزبان شایسته‌ای برای گردشگران هستیم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: با علم به این‌که این رویداد نه به‌عنوان هدفی غایی بلکه سرآغازی برای توسعه روزافزون گردشگری تبریز، و در نگاهی فراگیر‌تر، گردشگری ایران اسلامی است، در طول دو سال منتهی به سال ۲۰۱۸ تلاش‌هایی در حد توان و امکانات برای برگزاری شایسته این رویداد در سطح ملی و استانی صورت پذیرفت که یقیناً با هم‌افزایی ایجادشده از طریق مشارکت و اهتمام بخش خصوصی و ذی‌نفعان حوزه گردشگری و نیز همراهی مردم شاهد به بار نشستن این تلاش‌ها خواهیم بود، لیکن باید به این باور برسیم که «تبریز ‌۲۰۱۸» پیشانی گردشگری ما در سال جاری میلادی و در واقع «ایران‌شهر گردشگری اسلامی» است.

جمعیت توریست از ۵ میلیون نفر باید به ۲۰ میلیون برسد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز