خبرگزاری کار ایران

آخرین اخبار کاوش‌های باستان‌شناسی سیستان و بلوچستان؛

۱۷۰۰ اثر تاریخی در مقابل ۱۰ گروه باستان‌شناسی

۱۷۰۰ اثر تاریخی در مقابل ۱۰ گروه باستان‌شناسی
کد خبر : ۵۷۴۲۵۲

بیش از ۱۷۰۰ اثرِ ثبت ملی در سیستان و بلوچستان وجود دارد، ولی تعداد برنامه‌های باستان‌شناسی و تورهای پژوهشی‌ای که انجام می‌شود نسبت به حجم این آثار به شدت کم است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی سعادتیان (مسئول دفتر فنی اداره کل استان سیستان و بلوچستان) در گفتگو با ایلنا درخصوص آخرین پروژه‌های کاوش و باستان‌شناسی این استان گفت: در دشت سیستان، هر ساله یک‌سری کاوش‌های منظم انجام می‌شود و کاوش شهر سوخته یکی از این برنامه‌هاست و حدود یک هفته پیش این کاوش‌ها به اتمام رسید. 

وی ادامه داد: کاوش‌های دیگری که هر ساله به صورت روتین انجام می‌شود دو فعالیت دیگر باستان‌شناسی است؛ یکی دانشگاه سیستان و بلوچستان است و دیگری دانشگاه زابل. این دو دانشگاه برای دوره کارآموزی دانشجویان کاوش‌های باستان‌شناسی برگزار می‌کنند. ما این دو برنامه را در دستور کار داریم. به زودی در تپه صادق و تپه طالب‌خانِ دشت سیستان کاوش‌های جدیدی آغاز می‌شود. کاوش و حفاریِ قلعه رستم نیز در تابستان امسال به انجام رسید که سرپرست آن هم خود من بودم. کاوش دیگری هم اخیراً در دامبکوه در شهرستان چابهار و در کشیک در شهرستان نیک‌شهر به سرپرستی آقای مرتضی گُرگی به انجام رسید. 

سعادتیان افزود: بیش از ۱۷۰۰ اثرِ ثبت ملی در سیستان و بلوچستان وجود دارد، ولی تعداد برنامه‌های باستان‌شناسی و تورهای پژوهشی‌ای که انجام می‌شود نسبت به حجم این آثار به شدت کم بود ولی در چند سال گذشته نگاه ویژه‌ای به این برنامه‌ها شده و اعتباراتی برای آن درنظر گرفته‌اند؛ ولی بازهم با توجه به تعداد زیاد آثار همچنان این عدد کم است و می‌تواند رشد داشته باشد. 

مسئول دفتر فنی اداره کل استان سیستان و بلوچستان، همچنین در پایان گفت: در حال حاضر، بیش از ۱۰ گروه باستان‌شناسی در استان سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند و کارگاه عملیات حفاری و کاوش را دارند. در هر کدام از این گروه‌ها نیز افراد بومی استان و غیربومی؛ چه داخلی و خارجی حضور دارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز