خبرگزاری کار ایران

واکنش‌های اهالی رسانه به توئیت حسین انتظامی

واکنش‌های اهالی رسانه به توئیت حسین انتظامی
کد خبر : ۵۷۳۹۸۰

توئیت جالب حسین انتظامی درباره جانشین خود در معاونت مطبوعاتی، با واکنش فعالان سیاسی-فرهنگی درخصوص عملکرد او در معاونت مطبوعاتی مواجه شد.

به گزارش ایلنا، واکنش برخی فرهنگیان به توئیت جالب حسین انتظامی را در زیر می‌توانید بخوانید.

صادق خرازی از حسین انتظامی به عنوان فردی یاد کرد که «احیاکننده شأن و موقعیت خاص معاونت مطبوعاتی است.»

در یادداشت سفیر و معاون پیشین نمایندگی ایران در سازمان ملل درباره عملکرد حسین انتظامی در معاونت مطبوعاتی آمده است:

 «مدیریت حسین انتظامی از جهات مختلف قابل تقدیر است.

دوران مدیریت حسین انتظامی در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را باید دوران احیاکننده شأن و موقعیت خاص معاونت مطبوعاتی نامید.

او در این پنج سال گذشته با تمام توان خود و با نگاه پیشرو و نوگرای خود تلاش کرد، شأن تازه‌ای به معاونت مطبوعاتی ببخشد.

بزعم اینجانب می‌توان این دوره از معاونت مطبوعاتی را دوران ‌مدرن شدن این معاونت نامید.»

حمیدرضا آصفی

حمیدرضا آصفی نیز به برخی از اقدامات حسین انتظامی در مدت چهار سال فعالیت در معاونت مطبوعاتی اشاره و از او به عنوان «فردی از جنس رسانه، همراه با رسانه و حامی رسانه» یاد کرد. سخنگوی سابق وزارت امور خارجه کشورمان و مشاور امور بین‌المللی فدراسیون فوتبال در یادداشت خود برای حسین انتظامی آورده است:

 «برای این کمترین که نزدیک به چهل سال است که به نوعی دستی بر آتش رسانه داشته‌ام، دکتر حسین انتظامی فردی است از جنس رسانه، همراه با رسانه و حامی رسانه.

از ابتدای فعالیت خود در ستاد تبلیغات از سال ۵۹ تاکنون با کنشگران رسانه‌ای کم و بیش آشنا هستیم. حسین انتظامی در رفتار حرفه‌ای خود، بسیار متوازن و حتی‌المقدور فارغ از دسته‌بندی و گرایشات خطی است.

فردی به شدت اخلاق‌محور و با صبر و حوصله مثال‌زدنی که لازمه کار در عرصه رسانه است. بسیار خلاق که کمتر از خود واکنش عصبی نشان می‌دهد و احساسات بر فعالیت حرفه‌ای او غالب نیست.

حسین انتظامی در مدت چهار سال فعالیت خود به اقدامات مهمی دست زده است که فقط به ذکر سه نمونه از آن اشاره می‌کنم.

۱- تسریع در امر واگذاری مجوز‌ها، الکترونیک کردن آن‌ها و پرهیز از تطویل در پروسه این امر مهم. به گونه‌ای که انجام امور اکنون به ثلث زمان و یا حتی کمتر تقلیل پیدا کرده است.

۲- شفافیت در پرداخت یارانه مطبوعات به گونه‌ای که عدالت و ضابطه جایگزین رابطه گردد.

۳- فعال‌تر کردن دیپلماسی رسانه‌ای تبادل هیات‌های رسانه‌ای با کشورهای مختلف و استفاده از ظرفیت گسترده رسانه‌ها در تأمین منافع ملی. موارد دیگری نیز می‌توان برشمرد که صرفا به این نکات اشاره گردید.

برای دکتر حسین انتظامی مدیر کارآمد رسانه در هر کجا که باشد آرزوی توفیق کرده. ان‌شاءالله خدمات بیشتری برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. والسلام»

وصال، مدیرمسئول روزنامه شهروند

مدیرمسئول روزنامه شهروند با تاکید بر ماندگاری نام حسین انتظامی در حوزه مطبوعات کشور گفت: قضاوت در خصوص آقای انتظامی هم سخت هست و هم آسان؛ سخت است به این معنا که خدمات ایشان بعد‌ها برای مردم و به ویژه اهالی مطبوعات روشن خواهد شد و آسان است به این دلیل که می‌توانیم اوضاع کنونی مطبوعات را به نسبت دوره‌های قبل مقایسه و مورد ارزیابی قرار دهیم.

وصال افزود: بدون هیچ تعارفی باید اذعان داشت که دوران قبل از معاونت ایشان دوران هرج و مرج در مطبوعات بود؛ نه حقوق مطبوعات معین بود و نه تکلیف آن‌ها مشخص؛ همه مطبوعات را با یک چوب می‌نواختند و مطبوعات نمی‌توانستند حقوقشان را اثبات کنند.

این مدیر مطبوعاتی گفت: در دوره قبل از انتظامی به همراه گروهی از مدیران مسئول با وزیر وقت جلسه‌ای داشتیم و تنها چیزی که از ایشان به یاد دارم تحقیر مطبوعات به خاطر پایین بودن تیراژ‌ها بود.

مدیر مسئول اسبق روزنامه ایران خاطرنشان کرد: نقطه طلایی خدمات ایشان این بود که حقوق و تکلیف مطبوعات روشن و شاخص‌های حرفه‌ای برای مطبوعات تدوین شد و نهایتا شرایط به گونه‌ای رقم خورد که ما مطبوعات را درست ببینیم و مورد ارزیابی قرار دهیم.

وی با بیان اینکه دولت همیشه در برابر مطبوعات بدهکار بوده بدون آنکه دلیلش را بدانیم تصریح کرد: دولت‌ها همیشه تدارکاتچی بوده‌اند و آن هم یک تدارکاتچی بسیار بد؛ یعنی یارانه‌ها را نه عادلانه و نه هدفمند توزیع می‌کرد اما امروز مبنایی به دست آمده که بر اساس آن می‌توان به صورت شفاف گفت که چه کسی چقدر و برای چه کاری یارانه می‌گیرد و اگر مطبوعات دولتی دیگر یارانه نمی‌گیرند به چه دلیل است؟ همچنانکه امروز می‌بینیم بخش خصوصی هم از حمایت و احترام بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است و هم از منظر سیاستگذاری تکالیف مشخص تری دارد.

وصال دسترسی به همه اطلاعات و برنامه‌ها از طریق وبسایت معاونت مطبوعاتی را مصداق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات دانست و افزود: با مشاهده و بررسی اطلاعات می‌توان سیاست‌ها و برنامه‌های این معاونت را بطور دقیق رصد و در صورت نیاز از آن‌ها انتقاد کرد.

مدیر مسئول روزنامه شهروند تصریح کرد: در این دوره به قوانین جامعی دست یافتیم؛ بدین معنی که با ایجاد روش‌های مبنایی برای مطبوعات و ایجاد گفتمان بین مطبوعات و دولت از یک طرف و ایجاد رابطه سازنده بین مطبوعات و مخاطبان از سوی دیگر در مجموع می‌توانیم بگوییم امروز که ایشان از معاونت مطبوعاتی می‌رود صاحب دستاوردهای مهمی به این شرح هستیم:

نخست: دسترسی به یک نظام پایدار در اداره مطبوعات و رسانه‌های نوین و دوم: تعریف یک رابطه مشخص بین دولت و مطبوعات از یک طرف و مطبوعات و مردم از طرف دیگر.

بهروز بهزادی، رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه اعتماد

دوره حسین انتظامی را باید دوره با برنامه معاونت مطبوعاتی دانست. چراکه حسین انتظامی به خوبی همه اجزاء مطبوعات را می‌شناسد. خیلی از معاونان مطبوعاتی پیش از او این مقدار شناخت را نداشتند و لذا برنامه‌ای برای تحول نداشتند. حسین انتظامی را باید استخوان خرد کرده مطبوعات نامید. البته پیش از او چنین افرادی داشتیم اما او شناخت و برنامه وسیعی برای معاونت مطبوعاتی داشت. به عقیده من یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دکتر انتظامی را باید، شفاف سازی دانست. تا قبل از حسین انتظامی کسی نمی‌دانست و نمی‌توانست از نظام شفاف سازی در مقدار پرداخت یارانه‌ها حرفی داشته باشد. شفاف سازی در یارانه‌های مطبوعات و قاعده‌مند شدن آن مدیون اقدامات درست و دقیق حسین انتظامی بود.

من معتقدم نه تنها این کار بلکه تعداد کارهای نوآورانه حسین انتظامی در دوره مدیریتی‌اش بسیار بوده است. برخی کارهای او برای مطبوعات را در اینده باید مورد توجه قرار داد. یکی از کارهای بسیار بزرگ حسین انتظامی که پنهان مانده است این بود که برای مطبوعاتی‌ها بودجه گزارش تحقیقی معین کرد و هر کسی می‌خواست می‌توانست این بودجه را دریافت کند. توجه او به پژوهش و تحقیق بسیار ارزشمند است. این کاری بسیار بزرگ بود. حیف که زمانی که حسین انتظامی معاون مطبوعاتی شد، مطبوعات در وج ضعف بود اما در این چند سال مطبوعات اوج گرفت.‌ای کاش اقدامات او بماند و معاون بعدی این راه را ادامه دهد.

پرویز خرسند، پیشکسوت حوزه فرهنگ

همچنین پرویز خرسند از پیشکسوتان حوزه فرهنگ کشور معتقد است: آنچه در نگاه من ارزشمند است، توجه در دوره مدیریتی این معاون مطبوعاتی به پیشکسوتان مطبوعات بود. او در چند و چون مدیریتی خود، پیران و پیشکسوتان گوشه نشین را به فراموشی نسپرد. سراغ بسیاری رفت و در هر زمانی که توانست به شیوه‌هایی غیرمنتظره به یادکرد پیشکسوتان مطبوعات پرداخت.

برای من که سالیان درازی خانه نشین بوده‌ام و ناگاه به شکلی ناگهانی دیدم که به یاد این گوشه نشین و فراموش شده افتاده‌اند، بسیار دلپذیر و شگفت بود. حسین انتظامی، نه فقط به دلیل اینکه از پیشکسوتان خانه نشین یادکرده است بلکه به دلیل اینکه مدیریتی پیشرو و رو به جلو داشته است باید از سوی همه نخبگان مطبوعاتی مورد سپاس و قدردانی قرار بگیرد.

سیدمحمدمهدی طباطبایی، مدیر مسئول مجله نسیم بیداری

سیدمحمدمهدی طباطبایی، مدیر مسئول مجله نسیم بیداری هم در اینستاگرامش نوشت: سابقة آشنایی من با دکتر حسین انتظامی به حدود هجده سال قبل برمی گردد، زمانی که جام جم را راه اندازی کرد؛ و الحق و انصاف بسیار حرفه‌ای و خوش...

بزرگ‌ترین خصیصة دکتر انتظامی همین تبحر فوق العاده و استثنایی وی در ایجاد تحول و ارتقای سطح سازمانی است که مسئولیتش را می‌پذیرد. در همشهری هم چنین اتفاقی را رقم زد و از مجموعه «خبر» هم یک برند قدرتمند رسانه‌ای ساخت و در دوره نزدیک پنج ساله مسئولیتش در معاونت مطبوعاتی با وجود مشکلات بی‌سابقه و نفس گیری که در حوزه رسانه و مطبوعات به طور خاص در این دوره وجود داشت، کاری کرد کارستان. قبلا بار‌ها گفته‌ام و اینجا تکرار می‌کنم، اگر در دولت اول اعتدال، برخی حوزه‌ها مزة اصلاحات نسبی ساختاری و عملکردی را چشیده‌اند، بی‌اغراق معاونت مطبوعاتی ارشاد با مدیریت جسورانه و تحول گرای انتظامی، انقلاب را تجربه کرده است. برقراری ضابطه به جای رابطه، حاکمیت قانون و شفاف سازی، توجه به رسانه‌های محلی و استانی و ضعیف‌تر که پشتوانه رسمی سیاسی نداشتند و اجرای طرح‌های جسورانه‌ای که برای پدرخوانده‌های رسانه‌ای نامطلوب و تحمل ناپذیر بود، فقط از عهده مدیر شجاعی چون وی برمی آمد.

هیچ مدیری تا ابد بر مسند خود نمی‌ماند، مهم یادگارهای برجای مانده مدیریتی است. بی‌تردید پس از انقلاب در حوزه معاونت مطبوعات و رسانه در کنار یاد خوش مرحوم احمد بورقانی، این نام نیک حسین انتظامی است که باقی خواهد ماند.

البته از دو نکته مهم نباید غفلت ورزید، اوّل دشواری فراوانی که فراروی معاون جدید مطبوعات کشور است که باید پا جای پای مدیر توانمندی چون انتظامی بگذارد و انتظارات فراوانی که از نوع نحوه سلوک و روابط و مدیریت هوشمندانه وی آفریده شده را پاسخ گو باشد و دوّم مراقبت مجموعه فرهنگ و ارشاد و وزارتخانه متولی آن از یک سرمایة ارزشمند مدیریتی چون انتظامی است.

حتما وزیر محترم ارشاد به این مهم واقف است که از انباشت تجربة درخشان کسی که توانسته است شش دورة متوالی اعتماد مدیران مسئول مطبوعات را متوجه خود ساخته و عنوان نمایندگی آنان را در طی این مدت اخذ نماید، همچنان باید در حوزة فرهنگ و رسانه، در سطحی گسترده و مؤثر‌تر به نقش آفرینی و مدیریت سازنده و تحول گرایانه، اشتغال شایسته داشته باشد و زمینه‌های بهره‌مندی از استعداد و توانایی قابل تحسینش به نحو مطلوب مهیّا بماند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز