قطعات اعترافگونه یورسنار و ۱۲۰ رمان مینیاتوری مارسل بِئالو
دو رمان تازه در نشر مشکی منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دو رمان «شرارهها» نوشته مارگریت یورسنار و «خاطرات تاریکی» نوشته مارسل بِئالو توسط نشر مشکی منتشر شده است.
شرارهها
کتاب «شرارهها» نوشته مارگریت یورسنار با ترجمه رضا رضایی و با طراحی ساعد مشکی توسط نشر مشکی منتشر شده است.
قالب این کتاب که برای اولین بار در سال ۱۹۳۶ منتشر شده، شعر منثور است و برخی آن را کتاب تاملات یا کلمات قصار با زبان شاعرانه میدانند و برخی نیز آن را داستانهای کوتاهی دانستهاند که یورسنار با زبانی شاعرانه طرح کرده است. خود نویسنده نیز این کتاب را شعروارهها یا قطعههای منثور معرفی کرده که با مفهوم عشق به هم وصل شدهاند و گفته است: این قطعهها اعترافگونهاند، محصول بحرانی عشقی و نوعی تخلیه روحی و جستجویی برای ارزشهای ادبی به شمار میرود.
در پشت جلد میخوانیم:
«برای کسانی که عاشقاند زمان محو شده است، زیرا عاشقان قلبشان را میکَنند و میدهند به کسانی که معشوقشان هستند؛ و از همین روست که به هزارها مرد و زن که معشوقشان نیستند اعتنا نمیکنند، و از همین روست که آسوده میگریند و نومید میشوند. و از همین روست که معشوقها پیری و مرگ را با آهستگیِ قلبها، این زمانسنجهای خون، میسنجند. (صفحه ۱۵۷ کتاب)»
مارگریت یورسنار (۱۹۸۷-۱۹۰۳) - داستاننویس، نمایشنامهنویس، شاعر، خودزندگینامهنویس، مترجم و نقاد فرانسوی- «شرارهها» را در سال ۱۹۳۶ منتشر کرد. قطعات این کتاب را هم داستان کوتاه دانستهاند و هم شعر منثور. یورسنار سرگذشت شخصیتهای واقعی یا خیالی (از جمله آنتیگونه، آخیلس، فایدار، مریم مجدلیه، لنا، ساپفو و...) را با خاطره عشق و سودای دوره جوانی خویش میآمیزد و روایتی نو از داستانهای کهن به دست میدهد، روایتی سراسر شور و شیفتگی، آمیزه خیال و خاطره، سرشار از تأملات و جملههای قصار، همه درباره آن حدیث نامکرر، عشق.
کتاب «شرارهها» نوشته مارگریت یورسنار با ترجمه رضا رضایی و با طراحی ساعد مشکی در ۲۳۲ صفحه و با قیمت ۳۲۰۰۰ تومان توسط نشر مشکی منتشر شده است.
خاطرات تاریکی
کتاب «خاطرات تاریکی: مبهمهای کوتاهِ تاریکِ تلخ» نوشته مارسل بِئالو با ترجمه مسعود قارداشپور با طراحی ساعد مشکی توسط نشر مشکی منتشر شده است.
این کتاب برای نخستین بار در سال ۱۹۴۱ در قالب قصه منتشر و یک سال بعد پس از آن با اضافه شدن ۱۰ قصه دیگر تجدید چاپ شد. در ادامه در سال ۱۹۴۴ انتشارات گالیمار فرانسه کتاب را در قالب ۶۴قصه منتشر میکند و پس از آن در سال ۱۹۵۹ نیز کتاب با ۱۱۹ داستان مجدد زیر چاپ میرود. همچنین در سال ۱۹۷۲ نسخه جیبی از این کتاب منتشر شده است.
به زعم منتقدان کتاب «خاطرات تاریکی: مبهمهای کوتاهِ تاریکِ تلخ» گردآوری ماهرانهای است از ۱۲۰ رمان مینیاتوری که به قول نویسنده خرده رمان که در آنها نوعی کمدی غیرانسانی و بیرحمانه تمام عیار رواج دارد که در تضاد با پرچانگیهای رایج ادبیات کلاسیک هستند.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است:
«مارسل بِئالو (۱۹۹۳-۱۹۰۸) نویسنده فرانسوی، در این مجموعه داستان کوتاه هم متأثر از سوررئالیسم است و هم از ادبیات فانتاستیک بهره میبرد. در این داستانهای بسیار کوتاه، با نثری شاعرانه، توصیفهای بدیع، تصاویر غریب و فضاسازی گیرا مواجهیم. نویسنده ابتدا با توصیف فضایی روزمره و آشنا شروع میکند، ولی به مرور و با زبانی کم و بیش سرد و خونسرد به امری غریب و فضایی عجیب میلغزد. تصویرهایی که تخیل فرهیخته بِئالو میسازند در ذهن باقی میمانند. داستانهای این مجموعه را «رمانهای مینیاتوری» خواندهاند و خود نویسنده به آنها «خردهرمان» گفته است.
این اولین کتابی است که از مارسل بِئالو - نویسنده چیرهدست که بوف کور صادق هدایت را شاهکار میدانست - به فارسی ترجمه و منتشر میشود.»
کتاب «خاطرات تاریکی: مبهمهای کوتاهِ تاریکِ تلخ» نوشته مارسل بِئالو با ترجمه مسعود قارداشپور با طراحی ساعد مشکی در ۲۸۷ صفحه و به قیمت ۳۸۰۰۰ تومان توسط نشر مشکی منتشر شده است.