خبرگزاری کار ایران

شناسایی۱۰ محوطه باستانی در بررسی نجات‌بخشی شبکه انتقال آب سرنی

شناسایی۱۰ محوطه باستانی در بررسی نجات‌بخشی شبکه انتقال آب سرنی
کد خبر : ۵۶۶۰۱۲

ده محوطه شامل محوطه‌های استقراری، قبرستان و نیز یک قلعه تاریخی در بررسی نجات بخشی سد و شبکه انتقال آب سرنی، میناب واقع در استان هرمزگان، شناسایی شد.

به گزارش ایلنا، محمد امین میرقادری (سرپرست بررسی نجات بخشی سد و شبکه انتقال آب سرنی) گفت: در پی انجام پروژه سد و شبکه انتقال آب سرنی شهرستان میناب پژوهشکده باستان شناسی برای جلوگیری از تخریب احتمالی آثار و محوطه‌های تاریخی و نیز بر اساس تفاهم‌نامه موجود میان وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گروهی از باستان شناسان را برای بررسی باستان شناختی محدوده به منطقه اعزام  کرد.

او با بیان این نکته که این پروژه شامل ساخت سد خاکی سرنی واقع در ۳۰ کیلومتری شرق شهر میناب و نیز خط انتقال آب سد سرنی برای تصفیه‌خانه شهر میناب می­‌شود، گفت: در نتیجه مطالعات ده محوطه شامل محوطه­‌های استقراری، قبرستان و نیز یک قلعه تاریخی (قلعه تاریخی هزاره میناب) شناسایی و مستندنگاری­ شد.

به گفته این باستان شناس، پنج محوطه­ استقراری که احتمالاً مربوط به جوامع نیمه یکجانشین می‌‌شوند، در پشت سد سرنی شناسایی شدند که ویژگی این محوطه­‌ها وجود بقایای سفالی در سطح محوطه و بقایای معماری سنگی ساده و خشکه­‌چین در مناطق کوهپایه‌­ای حوزه­‌ی رودخانه سرنی است.

او با اشاره به زیر آب رفتن این محوطه‌ها به دلیل ارتفاع پایین پس از آب‌گیری سد سرنی گفت: قبرستان­‌های تاریخی در روستای کریان و در امتداد جاده منتهی به سد سرنی و در امتداد مسیر خط لوله شناسایی شد.

میرقادری افزود: ویژگی این قبرستان‌­ها دارا بودن قبوری است که با استفاده از سنگ­‌های کف رودخانه روی قبور را پوشانیده‌­اند، این در حالی است که متأسفانه برخی از این قبور در اثر کاوش‌‌های غیر مجاز تخریب شده­‌اند.

سرپرست بررسی نجات بخشی سد و شبکه انتقال آب سرنی گفت: بر اساس بقایای سفالی، جهت قرار گیری قبور و همچنین اطلاعات محلی این قبور مربوط به قرون متاخر اسلامی هستند.

او با اشاره به شناسایی یک محوطه استقراری در فاصله ۷۰۰ متری از خط انتقال آب و در شمال روستای کریان؛ وجود بقایای چشمگیر سفالی، معماری سنگی خشکه چین و نیز بقایای سرباره‌­های مربوط به پخت سفال که نشان‌دهنده وجود کوره­‌های سفال­گری در این محوطه بود، را از ویژگی این محوطه اعلام کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز