خبرگزاری کار ایران

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد مطرح کرد:

تعداد بیمه‌شدگان فعالان قرآنی را به دو برابر آمار فعلی افزایش می‌دهیم/ لزوم تاسیس معاونت قرآن و عترت در ادارت کل ارشاد استان‌ها

تعداد بیمه‌شدگان فعالان قرآنی را به دو برابر آمار فعلی افزایش می‌دهیم/ لزوم تاسیس معاونت قرآن و عترت در ادارت کل ارشاد استان‌ها
کد خبر : ۵۶۵۹۹۴

عبدالهادی فقهی‌زاده وعده داد طی سه سال آینده تعداد بیمه‌شدگان فعالان قرآنی به دو برابر آمار فعلی افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری عبدالهادی فقهی‌زاده (معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) صبح امروز یکشنبه دوازدهم آذرماه برگزار شد.

عبدالهادی فقهی‌زاده در ابتدای این نشست با به فال نیک گرفتن برگزاری اولین نشست خبری خود به عنوان معاون قرآن و عترت در آستانه ولادت پیامبر اکرم(ص) درباره اهداف خود برای این دوره از فعالیت‌های معاونت مذکور گفت: هدف تشکیل چنین معاونتی در وزارت ارشاد قبل از هر چیز خارج کردن قرآن و عترت از مهجوریت و وارد کردن آنها به عرصه‌های مختلف علمی و عملی در جامعه ایران اسلامی است. قرآن شناسنامه مسلمانی ماست و از دیرباز ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ ملی ما پیدا کرده است. مفتخریم که پیرو آرمان‌های متعالی قرآن و آموزه‌های عترت هستیم و اگر چنین معاونتی ایجاد شده برای هرچه بیشتر نزدیک شدن به فضای آرمانی قرآنی است.

او ادامه داد: از قرون متمادی مسلمان بوده‌ایم و با عمق جانمان با آموزه‌های قرآن و عترت آشنا هستیم و با آنها همدم، همسخن و همدل بوده، هستیم و خواهیم بود. در دوران جمهوری اسلامی نیز انقلابی بر پایه آرمان‌های اساسی دینی شکل گرفته که باید هر چه بیشتر برای تحقق این آرمان‌ها تلاش کنیم و در این مسیر دست همه اهالی فرهنگ و هنر از جمله سینما، ادبیات، موسیقی و... را به گرمی می‌فشاریم.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد سپس در توضیح برنامه‌های خود برای اهداف این دوره از فعالیت‌های معاونت قرآن و عترت بیان کرد: کارهای اساسی که در دوره‌های قبل صورت گرفته انگیزه ما را دوچندان کرده تا بتوانیم گام‌های بلندتری برداریم. برگزاری هفته‌های قرآن و عترت برگزاری جشنواره‌ها و آزمون سراسری کارکنان که امسال با مشارکت سازمان اوقاف به صورت یکپارچه برگزار می‌شود ازجمله فعالیت‌های مهم این معاونت بوده و هست. همچنین سعی کرده و می‌کنیم در حد توان خود از موسسات قرآنی مردم‌نهاد حمایت کنیم و از طرح‌های قرآن و عترتی که در فضای مجازی و فضای الکترونیک آماده می‌شوند، حمایت می‌کنیم. راه‌اندازی سامانه جامع قرآنی کشور آغاز شده و گام‌های اولیه در این مسیر خیلی مستحکم برداشته شده است. علاوه بر اینها از تمام آثار هنری دیجیتال، مکتوب و... در هر زمینه‌ای که در حوزه فعالیت قرآنی و عترتی قرار بگیرد جمع‌آوری کرده تا در سامانه ثبت شود. طرح مذکور طرح عظیمی است که می‌‌تواند پاسخ بسیاری از خلأها و کمبود داده‌ها را درباره فعالیت‌های قرآنی کشور در اختیار ما قرار دهد.

فقهی‌زاده افزود: استانداردسازی مفاهیم حوزه قرآن و عترت که تاکنون بیش از 90 درصد اصطلاح در حوزه فعالیت قرآنی تعریف و به سازمان‌های مرتبط ابلاغ شده است. مقدمات لازم برای طرح شناسنامه قرآنی نیز درصدد اجراست و تاکنون در یکی دو استان به صورت آزمایشی اجرا شده است. همچنین تا به حال در پنج استان غربی کشور جشنواره‌های قرآنی اتفاق افتاده که شور و شعف فرهنگی به این استان‌ها تزریق کرده است. تجهیز و راه‌اندازی استودیوهای سمعی و بصری باکیفیت در چهار مرکز فرهنگی کشور در شهرهای تهران، قم، تبریز و مشهد نیز صورت گرفته و راه‌اندازی استودیو در شهر یزد نیز در حال اتمام است.

این مدیر قرآنی درباره اولویت‌های خود برای معاونت قرآن و عترت اظهار داشت: نگاه ویژه به موضوع عترت به عنوان یکی از دو رکن اصلی هویت دینی و مذهبی ما ازجمله اولویت‌هاست. معاونت در همین راستا از برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت علوم و معارف اهل بیت در استان‌های مختلف که با همکاری و مشارکت دانشگاه قرآن و حدیث صورت می‌گیرد حمایت کرده و می‌کند.ان‌شاءالله با چنین برنامه‌ها و برگزاری نشست‌های ویژه با مسوولان دانشگاه‌های حوزه قرآن و حدیث بتوانیم وجه عترت در این معاونت را پررنگ‌تر کرده که برنامه‌های جزئی آن متعاقبا اعلام می‌شود. مستندسازی برای سامانه آموزش‌های مجازی معاونت و قرآن و عترت و توجه به تولید قرآن الکترونیکی بازی‌های الکترونیکی قرآن و عترتی، تولید کلیپ و انیمیشن قرآنی کوتاه و در دسترس روی تلفن‌های همراه نیز از دیگر برنامه‌ها و اولویت‌های ماست.

او اضافه کرد: تشکیل و راه‌اندازی کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی در زمینه‌های گوناگون برای افزایش سطح کارشناسی علمی و پژوهشی در معاونت قرآن و عترت جزو اولویت‌های مهم ماست. کارهای ما باید به صورت نظام‌یافته و کارشناسی شده پیش برود. برای تشکیل کارگروه‌ها و کمیته‌های جدید جلسه‌های متعددی برگزار کردیم و در همین 40 روزه کمیته تحول کیفی و کارگروه ادبیات، هنر و رسانه در شرف تشکیل است که کارویژه‌های مختص به خود را دارد. علاوه بر اینها با توجه به اهمیت ترجمه قرآن روزآمد کارگروه تخصصی نظارت بر ترجمه قرآن نیز که قبلا وجود داشته با تاکید و قدرت جدیدی شکل می‌گیرد. دو حوزه مشاوره جدید با رویکرد تخصصی نیز در معاونت تشکیل می‌شود. یکی مشاوره بین‌الملل و دومی مشاوره تخصصی آموزش و فعالیت‌های الکترونیک.

فقهی زاده یادآور شد: گسترش تعامل با صداوسیما و سایر معاونت‌های تخصصی ارشاد در دستور کار است خوشبختانه براساس ارتباطات و آشنایی‌های قبلی که وجود داشته در اولین گام مشارکت جدی با شبکه 4 سیما کلید خورده و سه‌شنبه همین هفته در شب ولادت حضرت محمد برنامه‌ای پنج ساعته به صورت مستقیم با همکاری معاونت روی آنتن می‌رود. اساسا ما یک معاونت محتوایی هستیم و باید از طریق گوناگون به دنبال تولید محتواهای قرآنی و عترتی باشیم.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در توضیح برنامه‌های این معاونت ضمن تاکید بر برگزاری نشست‌های تخصصی علمی گفت: جلب مشارکت مردمی برای توسعه فعالیت‌های قرآن و عترت از دیگر برنامه‌های ماست. در همین راستا حساب 114 بانک تجارت و دعوت از علاقه‌مندان برای مشارکت به صورت ماهانه هزار تومان در گام اول را آغاز کردیم. بر این اساس اگر در سال اول تنها دو میلیون نفر در طرح شرکت کنند بودجه بسیار خوبی به معاونت دست‌کم برای حمایت از فعالیت‌های نهادهای مردمی و قرآنی تزریق می‌شود. شکل‌گیری و گسترش نهادهای مردمی قرآن و عترت برای مخاطبان کودک و نوجوان از دیگر رویکردهای ما در این دوره خواهد بود. به همین منظور با تعدادی از گردانندگان مجلات تخصصی کودک و نوجوان صحبت کرده و طرحی مکتوب برای انتشار مجله تخصصی قرآن و عترت برای سطح سنی کودک و نوجوان ارائه شده است.

او ادامه داد: کیفیت‌بخشی به نمایشگاه قرآن و جلب مشارکت تشکل‌های صنفی ونهادهای مردمی در این رویداد قرآنی از دیگر مواردی است که توجه ویژه‌ای به آن داریم. سعی کردیم با تصویب بخش بین‌الملل و کارشناس بین‌الملل در معاونت وجه بین‌المللی نمایشگاه قرآن را نیز پررنگ کنیم. در همین راستا مناطق جداگانه‌ای را در جهان اسلام تعریف کرده از جمله خاورمیانه غربی، شمال آفریقا، مسلمانان روسیه و... که برنامه‌های همکاری و تعامل با آنها دارد.

فقهی زاده سپس در پاسخ به سوالی درباره سرانجام سند تبلیغ و ترویج متذکر شد: جلسات و گفت‌وگوها برای نهایی کردن این سند ادامه دارد و در برخی موارد احکام چنددهگانه آن نیز مشخص شده و کم‌کم نزدیک به فاز اجرایی قرار دارد. در اولین سفر استانی من نیز اولین فاز اجرایی درباره این سند آغاز می‌شود و واقعا هیچ مشکلی از نظر اجرای آن نداریم و پایبند به مفاد این سند خواهیم بود.

این مدیر فرهنگی در توضیحاتی درباره بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم نیز گفت: سعی داریم اولین جلسه سیاست‌گذاری این دوره از نمایشگاه را در هفته پایانی آذر برگزار کرده و می‌خواهیم دبیرخانه آن در همین آذرماه تشکیل شود تا کارها خیلی جدی و بدون فوت وقت پیش برود.

مذاکرات اولیه با مصلی برای محل نمایشگاه آغاز شده و ان‌شاءالله در بهار 97 نمایشگاه قرآن در مصلی برگزار می‌شود. درباره مدت زمان نمایشگاه نیز به نظرم سه هفته (20 تا 24 روز) برای برپا بودن نمایشگاه قرآن کفایت می‌کند چراکه برای یک ماهه برگزار کردن آن مشکلاتی بر سر راه قرار دارد و باید نماز عید فطر را نیز در نظر بگیریم و اینکه چند روز پیش از برگزاری نماز عید فطر باید مصلی تحویل داده شود. علاوه بر اینها سعی داریم نمایشگاه قرآن صرفا یک فروشگاه نباشد و وجه نمایشگاهی پررنگ‌تری پیدا کند.

او در پاسخ به پرسشی درباره بودجه معاونت نیز اظهار داشت: باید منتظر لایحه بودجه 97 باشیم در حال حاضر هم شورای توسعه فرهنگی قرآنی در دبیرخانه انقلاب فرهنگی نیز توجه ویژه‌ای به بودجه دارند و رایزنی‌هایی را نیز با فراکسیون قرآن و عترت مجلس و کمیسیون فرهنگی قوه مقننه آغاز کردیم تا ان‌شاءالله یک بودجه اختصاصی متناسب با وظایف و رسالت‌ها به معاونت قرآن و عترت تخصیص داده شود.

فقهی‌زاده درباره مساله بیمه فعالان قرآنی نیز گفت: اقدام و تلاش برای بیمه کردن فعالان قرآنی امر مهم و مبارکی بوده که در سال‌های گذشته نیز وجود داشته. بسیاری از فعالان قرآنی در حد توان و بضاعت معاونت از این امکان بهره‌مند شده‌اند و اساسا معاونت وظیفه خود می‌داند تا در این‌باره اقدام کند. با این حال اطلاع دارم بسیاری از فعالان و مدرسان قرآن مناعت طبع بالایی دارند و حتی اصرار می‌کردند فرصت استفاده از بیمه در اختیار دیگری قرار گیرد. هر چه هست وعده می‌دهم طی سه سال آینده تعداد بیمه‌شدگان فعالان قرآنی را به دو برابر آمار فعلی افزایش دهیم. به گمانم این امکان با مشارکت‌های نهادهای رسمی و غیررسمی و جلب حمایت آنها می‌تواند موفق شود.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد درباره تغییرات احتمالی مدیران این معاونت نیز بیان کرد: شخصا با تیمی از پیش تعیین شده به معاونت قرآن و عترت نیامده‌ام و نه نگاه حذفی که نگاه اصلاحی به امور دارم. طبعا در هر کار و فعالیتی نواقص و کمبودهایی وجود دارد که با همکاری و همدلی جمعی می‌توان آنها را حل کرد. نگاه بنده نگاه تقویتی و اصلاحی است البته مشکل حاد و غیرقابل حل که نیاز به جراحی در معاونت وجود داشته باشد را ندیدم و واقعا اکثر دوستان و همکاران ما نیروهای با انگیزه و توانمند هستند که نگاه حرفه‌ای و دلسوزانه به این معاونت دارند نه صرفا نگاه شغلی و درآمدی.

این مدیر قرآنی سپس در توضیح سیاست‌های معاونت قرآن و عترت برای حمایت از موسسات قرآنی متذکر شد: فرقی میان موسسات قرآنی قائل نیستم ولی در هر صورت تفاوتی بین موسسه قرآنی فعال و موسسه‌ای که تنها مجوز گرفته و روی کاغذ ثبت شده وجود دارد. آرزو داریم هیچ موسسه کاغذی که فعالیتی ندارند وجود نداشته باشد ولی باید برای تشویق موسسات فعال توجه بیشتری به آنها نشان دهیم و از آنها حمایت کنیم. در همین راستا کارگروه انتخاب و خرید آثار قرآن و عترتی تشکیل شده و در نظر داریم تا با چنین رویکردی از موسسات قرآنی فعال حمایت کنیم و در بحث تجهیز و گسترش فعالیت‌ها نیز به چنین موسساتی کمک خواهیم کرد. اینکه کدام موسسه از حمایت‌ها محروم بماند واقعا از پیش تعیین شده نیست ولی علی‌القاعده کم و کیف فعالیت موسسات در این امر دخیل هستند.

فقهی‌زاده درباره برنامه‌هایش برای جلوگیری از موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی نیز بیان کرد: موازی‌کاری آفت بزرگی است که بسیاری از موسسات رسمی و غیررسمی در حوزه‌های مختلف درگیر کرده و حالا شاید در مورد موسسات قرآنی این مساله بیشتر به چشم بیاید. برای حل این مساله موسساتی که از ارشاد مجوز گرفته‌اند با موسساتی که از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز خود را دریافت کرده‌اند ادغام شده‌اند و یک هیات رسیدگی به امور موسسات قرآنی ادغامی تشکیل شده است که دیروز پنجاه‌وهفتمین جلسه این هیات برگزار شد. خوشبختانه همکاری خوبی را در دوستان شاهد هستیم که چشم‌انداز روشنی را به ما نوید می‌دهد. هیات مذکور کار نزدیک به پنج هزار موسسه قرآنی و عترتی را هدایت و نظارت می‌کند تا با حذف موازی‌کاری‌ها حمایت‌های درستی از آنها صورت بگیرد. آزمون سراسری به حفظ و مفاهیم قرآن نیز در زمستان امسال برای نخستین بار برگزار می‌شود و این موسسات به صورت مشترک در آن شرکت می‌کند.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد همچنین با اشاره به لزوم توجه فعالیت‌های قرآنی برای کودکان و نوجوانان اظهار داشت: به نظر می‌رسد مهدکودک‌ها و کودکستان‌های ما خالی از فعالیت‌های غیرمستقیم قرآنی و عترتی هستند حتی شاید در زمینه فعالیت‌های مستقیم نیز چندان مطلوب عمل نمی‌کند. برای همین در نظر داریم از طریق برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت مربی‌هایی تربیت کرده تا به طور ویژه برای کودکان فعالیت قرآنی و عترتی صورت بدهیم.

وی در پایان درباره مشکلاتی که کارشناسان قرآنی استان‌های کشور با آن درگیر هستند، گفت: کارشناسان قرآنی استان‌ها از چند جهت مشکلاتی دارند. اول اینکه خیلی از آنها از جهت نوع همکاری و استخدام در مجموع ارشاد و ارتباطی که با مدیرکل ارشاد استان دارند تکلیف مشخصی ندارد بسیاری از دوستان و همکاران ما اصلا رابطه استخدامی و قراردادی به صورت رسمی ندارند با این حال و علی‌رغم این مشکلات حدود دو سوم فعالیت‌های قرآنی ما در استان‌ها متمرکز است که با دست باکفایت همین عزیزان اتفاق می‌افتد. شاید مطلوب این باشد که در ادارات کل ارشادها نیز معاونت قرآن و عترت دایر شود چیزی شبیه آنچه برای معاونت‌های هنری و فرهنگی اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز