خبرگزاری کار ایران

آثار ایرانشناسی در انستیتو نسخ شرقی سن پترزبورگ به نمایش درآمد

آثار ایرانشناسی در انستیتو نسخ شرقی سن پترزبورگ به نمایش درآمد
کد خبر : ۵۶۱۸۵۱

نمایشگاه ایرانشناسی مشتمل بر ۲۸ عکس و تابلو از آثار تاریخی و باستانی ایران با حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ایرینا پوپووا رئیس انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ در سالن سبز این انستیتو افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، سیدمحمد بهشتی (رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری) که برای شرکت در همایش فرهنگی بین‌المللی سنت پترزبوگ به این شهر سفر کرده بود، پس از افتتاح نمایشگاه ایرانشناسی در محل انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ؛ در نشستی که با ایرینا پوپووا رئیس انستیتو نسخ خطی شرقی و همکاران بخش‌های مختلف مربوط به ایران و شرق انستیتو برگزار شد شرکت کرد.

بهشتی در این نشست همچنین گفت: از آنجا که مطالعات ایرانشناسی راجع به ایران است لذا مسئولیت ما در حمایت و پشتیبانی از آن سنگین است.

وی با بیان اینکه مراکز مختلفی درایران می‌توانند مطالعات ایرانشناسی را مورد حمایت قرار دهند،  یکی از این مراکز را  پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد و گفت: ما در مجموعه تشکیلات خود در حوزه میراث فرهنگی از منظر همه علوم مرتبط بامیراث فرهنگی به موضوع می‌پردازیم.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه به تشریخ ساختار و فعالیت‌های پژوهشگاه پرداخت و آمادگی پژوهشگاه را برای هر گونه همکاری با انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ اعلام کرد.      

ایرینا پوپووا رئیس انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به روابط و همکاری های دیرینه و قدیمی روسیه با ایران گفت: سابقه این همکاری‌ها به سال‌‌ها پیش برمی‌گردد.

او با ابراز خرسندی از افتتاح انستیتوی مرکز مطالعات میراث مکتوب ایران و اسلام در انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ افزود: ایرانشناسی از تاریخ و قدمتی دیرینه در شهر ما برخوردار است.

رئیس انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ اظهار داشت: در فضای پساشوروی؛ بزرگترین مجموعه نسخ‌خطی (۴۰۰۰ نسخه) در انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ نگهداری می‌شود و تمام موضوعات فهرست‌برداری برای این نسخ انجام شده است.

پوپووا با اشاره به اینکه در سال های ۷۰-۶۰ میلادی متخصصین ایران‌شناسی بر روی نسخ کار کرده‌اند تصریح کرد: درحال حاضر قصد داریم با همکاری طرف‌های ایرانی نسبت به انجام اصلاحات و فهرست‌نگاری دوباره این آثار و انتشار آن‌ها به زبان فارسی اقدام کنیم.

او موضوع مهم پیش روی انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ را برگزاری کنفرانس بین‌المللی به‌ مناسبت دویستمین سال تأسیس این انستیتو در نوامبر سال ۲۰۱۸ دانست و گفت: اقدامات اولیه در این خصوص در حال انجام است و رؤسای آکادمی‌های علوم ازبکستان، قزاقستان و آذربایجان تاکنون برای حضور در این کنفرانس اعلام آمادگی کرده‌اند.

او افزود: تمایل داریم هیاتی از دانشمندان، کارشناسان و صاحب‌نظران ایرانی در این کنفرانس شرکت و طرف ایرانی برای برگزاری این رویداد مهم از انستیتو حمایت کند.

در ادامه نشست هر یک از مسئولان بخش‌های مختلف مرتبط با ایران و شرق انستیتو مطالب و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

در این نشست که ملکی رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو، قاسمی کارشناس فرهنگی روسیه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و متقی پژوهشگر و نسخه شناس ایرانی حضور داشتند، مسائل و موضوعات مربوط به نسخ خطی فارسی و همکاری‌های موجود فی‌مابین و چشم‌انداز همکاری‌ها و تعاملات مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت‌.

در پایان نشست؛ هیات ایرانی از مرکز مطالعات میراث مکتوب اسلام و ایران در انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ که با همت و تلاش‌های رایزنی فرهنگی کشورمان در روسیه راه اندازی شده است؛ بازدید به عمل آورد. 

نمایشگاه ایرانشناسی مشتمل بر ۲۸ عکس و تابلو از آثار تاریخی و باستانی ایران با حضور سید محمدبهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ایرینا پوپووا رئیس انستیتو نسخ خطی شرقی سن پترزبورگ در سالن سبز این انستیتو افتتاح شد.

در این نمایشگاه نمونه‌هایی از آثار تاریخی و باستانی ایران که در فهرست میراث یونسکو به ثبت جهانی رسیده‌اند؛ در معرض دید عموم علاقمندان قرار گرفته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز