خبرگزاری کار ایران

علی ذاکری مطرح کرد؛

در کشور ما هنوز فرهنگ خرید آثار هنری جا نیفتاده است/خانه‌ها پُر از تابلوهای بی‌ارزش است

در کشور ما هنوز فرهنگ خرید آثار هنری جا نیفتاده است/خانه‌ها پُر از تابلوهای بی‌ارزش است
کد خبر : ۵۵۷۳۳۰

ششمین کارنمای پژوهشی انجمن هنرمندان نقاش ایران که به اعضای بالای ۴۰ سال اختصاص دارد 19 تا 30 آبان با نمایش آثاری از ۳٧ هنرمند در خانه هنرمندان ایران دایر است.

به گزارش ایلنا، ششمین کارنمای پژوهشی انجمن هنرمندان نقاش ایران که به اعضای بالای ۴۰ سال اختصاص دارد  19 تا 30 آبان با نمایش آثاری از ۳٧ هنرمند در خانه هنرمندان ایران دایر است.

بابک اطمینانی درباره کارنمای ششم گفت: برای برگزاری شش کارنمای پژوهشی انجمن نقاشان تلاش کرده‌ایم بسیار حرفه‌ای رفتار کنیم و کارها را روی اصول پیش ببریم که هم بتوانیم پاسخگو باشیم و هم در کارمان حرفه‌ای‌تر عمل کنیم. از این رو برای برگزاری نمایشگاه کارنما همراه تیم برگزارکننده همراه ما بوده‌اند و هر کس بر اساس وظیفه‌ای که به عهده‌اش گذاشته شده در برگزاری این نمایشگاه سهم داشته است.

او افزود: هنرمندان این نمایشگاه به همان شیوه پیشین به صورت رندم و دعوتی دور هم جمع شده‌اند و  هر هنرمند با پنج و گاه بیش از 10 اثر در این نمایشگاه حضور دارد و چنین رویکردی فرصتی را فراهم می‌کند تا هنرمندان با ارائه یک مجموعه اثر بهتر و در فضایی عادلانه مورد قضاوت قرار گیرند.

اطمینانی ادامه داد: گذاشتن شرط سنی زیر و بالای 40 سال برای هنرمندان این امکان را فراهم کرد که روند برگزاری کارنماها عادلانه‌تر باشد. به نظر من در دوره‌ای که دوسالانه‌ها کمرنگ و با تأخیر برگزار می‌شوند برگزاری کارنمای پژوهشی انجمن نقاشان فرصت مغتنمی است تا آثار نقاشان دیده و در فضایی عادلانه توسط خود مخاطبان هنر قضاوت شود.

این نقاش پیشکسوت ادامه داد: به نظر من کارنما پژوهشی انجمن نقاشان توانسته مسیر واقعی و درستی را پیش بگیرد و عملکرد هر کارنما بستگی به عملکرد خود نقاشان دارد. با این حال من نمایشگاه کارنمای ششم را بسیار موفق و از سایر کارنماهایی که تاکنون برگزار کرده‌ایم بهتر دیدم.

او درباره برنامه‌هایی که در روند برگزاری نمایشگاه کارنمای ششم شاهد آن خواهیم بود گفت: در این دوره هیچ نشست تخصصی در طول نمایشگاه برگزار نخواهیم کرد و چون دوره هیات مدیره انجمن بزودی به پایان می‌رسد قصد داریم به زودی کتاب کارنمای پنجم و ششم را به صورت مستقل منتشر کنیم.

پرویز حبیب پور یکی نقاشان پیشکسوت درباره نمایشگاه کارنمای ششم گفت: به نظر من برپایی نمایشگاه کارنمای پژوهشی یکی از مهم‌ترین اقدامات انجمن نقاشان است، چون این نمایشگاه فرصت مغتنمی را پیش روی نقاشان می‌گذارد تا بتواند آثار یکدیگر را از نظر فنی بررسی کنند.

او افزود: پیش از این در نمایشگاه‌هایی که از سوی انجمن نقاشان برگزار می‌شد از هر هنرمند تنها یک اثر در معرض دید قرار می‌گرفت و یک اثر این امکان را برای مخاطب جدی فراهم نمی‌کرد که روند فعالیت یک هنرمند را بررسی کند اما در کارنمای پژوهشی حداقل از هر هنرمند سه اثر در معرض دید قرار می‌گیرد و این امکانی را فراهم می‌کند که آثار این هنرمند بهتر قضاوت شود.

مهرین مختاری یکی از هنرمند شرکت‌کننده در نمایشگاه کارنمای ششم نیز گفت: به نظر من کارنمای ششم پروژه نمایشگاهی بسیار جدیی است که از سوی انجمن نقاشان برگزار می‌شود و برپایی این کارنماها به نوعی اعضای انجمن را از حالت انفعال خارج می‌کند.

او افزود: تعداد اعضای انجمن نقاشان ایران بیش از یک هزار و 200 نفر است و بسیاری از این اعضا سال‌هاست که هیچ فعالیتی ندارند، با برپایی کارنما به نوعی شاهد عملکرد اعضا انجمن هستیم و ارتباط اعضا با انجمن بهتر و متداوم می‌شود.

این نقاش درباره مجموعه‌ای که در این نمایشگاه ارئه داده گفت: یکی از ویژگی‌های کارنما این است که هنرمندان موظف‌اند کارهای دو سال اخیر خود را ارائه دهند و همین انگیزه خوبی برای کار کردن است من برای این نمایشگاه مجموعه آثار اخیرم را که همچنان ادامه دارد را در اختیار کمیته برگزارکننده نمایشگاه گذاشتم و برای نخستین بار است که این آثار در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

او افزود: برای من همیشه طرح‌های اسلیمی ایرانی جذابیت داشته و من سال‌هاست که منظره‌های ذهنی می‌کشم، در آثاری که در کارنمای ششم از من شاهد هستیم من طرح‌های اسلیمی را که بیشتر گل هستند را با مناظر ذهنی تلفیق کرده‌ام و این مجموعه همچنان ادامه دارد، بخشی از آثار این مجموعه را بر روی سفال ارائه کرده‌ام.

مختاری در پایان سخنانش گفت: بازخوردی که از مخاطبان این نمایشگاه که اتفاقاً جدی هستند می‌گیرم فرصتی را فراهم می‌کند تا این مجموعه را شاید در مسیر بهتری ادامه بدهم.

در کشور ما هنوز فرهنگ خرید آثار هنری جا نیفتاده است/خانه‌ها پُر از تابلوهای بی‌ارزش است

علی ذاکری دیگر نقاش شرکت کننده در کارنمای ششم گفت: امروز هنگام بازدید از نمایشگاه با تعدادی از دوستان غیر نقاش روبرو شدم که در مواجهه با آثار انتزاعی دچار پرسش شده بودند که اساسا چنین آثار چه ارزشی دارد و چگونه می‌توان با آن ها ارتباط برقرار کرد، برپایی این نمایشگاه فرصتی را پیش روی من گذاشت تا درباره این دست آثار با آن‌ها گفت وگو کنم و پس از چند دقیقه متوجه شدم که آن‌ها تازه رفاقت‌شان با آثار شروع شده است.

او افزود: متأسفانه در کشور ما هنوز فرهنگ خرید آثار هنری جا نیفتاده است و اگر سری به خانه بیشتر مردم بزنید با مجموعه‌ی آثار بی‌ارزش بر روی دیوارهای آن‌ها مواجه می‌شوید که از نظر  زیبایی شناسی ارزشی ندارند برپایی چنین نمایشگاهی در خانه هنرمندان ایران که مخاطبان عام و خاص دارد کمک می‌کند تا بخشی از جامعه که تاکنون فکر خرید اثر هنری به ذهن‌شان خطور نکرده به این موضوع هم فکر کنند.

ذاکر ادامه داد: برپایی نمایشگاه کارنما به نوعی احترام به نقاشی و اهمیت آن را به جامعه گوشزد می‌کند و نمایشگاه‌های گروهی به نوعی موجب همدلی جامعه هنری نیز می‌شود.

او درباره مجموعه ای که در کارنمای ششم در معرض نمایش گذاشت گفت: طی 10 سال گذشته من روی پروژه ای به نام حذف‌شدگان یا فرزندان خدا کار می‌کردم که بلاخره تعدادی از آثار این مجموعه را شهریور ماه سال گذشته در گالری هما در معرض دید مخاطبان گذاشتم.

ذاکر ادامه داد: ایده اصلی این مجموعه از تماشای یک نبرد که از تلویزیون پخش می‌شد به ذهنم خطور کرد و به مرور این ایده را گسترش دادم. مجموعه ای درباره ی زنده ماندن در عین مبارزه، اینکه می‌شود جنگید ولی از اصول عدول نکرد.

او افزود: تلاش من در این مجموعه این بوده تا با پرهیز ظاهری از بازنمایی یک ورزش یا تفریح و از طریق قرائت نقاشانه به منظورم نزدیک شوم. قصدم به شکل کلی این بود تا تابلوهایی بسازم که هم به مسئله فیزیکی حذف کردن بپردازم و اساساً این پرسش را مطرح کنم که پس از این مبارزه از خود انسان چیزی باقی می‌ماند.

در این نمایشگاه که ششمین نمایشگاه پژوهشی انجمن نقاشان ایران است، آثاری از سید مسعود ابوالفضلی، رحمان احمدی ملکی، شهلا آرمین، فرح استاد هاشمی، مهدی اسدی، مریم آقایی، ابراهیم اکبری گرز، فریماه تابعی، حبیب توحیدی، آزاده تیموریان، نرگس خادمی، علی ذاکری، سعید رفیعی منفرد، نینا رهشناس، فریبرز زرشناس، مریم سینکی، صابر سلیمانی، مهوش سهیلی، فریبا شایگان، شراره صباغ پور، فاطمه ظریف، یعقوب عمامه پیچ، مینا غازیانی، محمد علی غفوریان، بهارک فتحی آذر، ژیلا کامیاب، شادان کیوانی، فرهاد گاوزن، فریده لواسانی، سوسن مبشر، مهرین مختاری، معصومه مظفری، الهه مقدمی، مینا نادری، احمد وکیلی، شهلا همایونی و نوید هوتن که در طول دو سال گذشته خلق شده‌اند در معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرند.

رویداد حاضر دومین کارنما برای اعضاء بالای چهل سال انجمن هنرمندان نقاش ایران است. کارنماهای پژوهشی شماره‌های ۱، ۲، ۳ و ۴، ویژه‌ی اعضاء زیر چهل سال، در بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال ۱۳۹۵ و کارنمای پژوهشی شماره ۵، ویژه‌ی اعضای بالای چهل سال، در بهار ۱۳۹۶ در خانه هنرمندان ایران برگزار شدند.

در نمایشگاه‌های پژوهشی کارنما در هر دوره فرصت نمایش آثار 40 نقاش فراهم می شود و در هر نمایشگاه هر نقاش می‌تواند حداکثر پنج اثر خود را به نمایش بگذارد.

ششمین کارنمای پژوهشی انجمن هنرمندان نقاش ایران تا ۳۰ آبان در خانه هنرمندان ایران به نشانی خیابان طالقانی، موسوی شمالی، ضلع جنوبی باغ هنر میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز