۲۰ اثر خوشنویسی در فهرست آثار ملی ثبت شد
پروندههای ۲۰ اثر خوشنویسی با قلم میرعماد الحسنی، درویش عبدالمجید طالقانی و احمد نیریزی به منظور ثبت ملی در فهرست آثار ملموس، با حضور اعضای داوران منتخب دفتر ثبت آثار ملی مورد بررسی قرار گرفت و ثبت ملی شد.
به گزارش ایلنا، این آثار شامل قطعات خوشنویسی با امضای میرعماد الحسنی خوشنویس پرآوازه دوره صفوی، آثار خط شکسته نستعلیق درویش عبدالمجید طالقانی با قلم خفینگاری و قطعاتی به خط احمد نیریزی به خط نسخ ایرانی است که به همت موزه خط و کتابت میرعماد واقع در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد ثبت ملی شد.
آثار مذکور با مضامین دعا و شعر بوده و جزو مفاخر هنری محسوب میشوند که در حال حاضر در موزه میرعماد در معرض نمایش عموم علاقهمندان قرار دارند.
میرعماد حسنی قزوینی (۹۶۱–۱۰۲۴ ه.. ق) خوشنویس پرآوازه و از سرآمدان هنر خوشنویسی ایرانی و بزرگترین خوشنویس در خط نستعلیق است. از او آثار فراوانی باقیمانده که در موزههای ایران و جهان و مجموعههای شخصی نگهداری میشود.
مکتب خوشنویسی نستعلیق میرعماد الحسنی ۱۰ مرداد سال ۹۶ در فهرست آثار ناملموس ایران ثبت ملی شده است.
درویش عبدالمجید طالقانی (۱۱۵۰- ۱۱۸۵ه.ق) خوشنویس، شاعر و عارف شهیر ایرانی است. او بزرگترین خوشنویس خط شکستهنستعلیق در تاریخ خوشنویسی ایران به شمار میرود و این خط را به پایهای رسانید که تاکنون کسی نتوانسته به آن دست پیدا کند.
احمد بن شمسالدین محمد نیریزی یا میرزا احمد نیریزی (۱۰۸۷-۱۱۵۵ه.ق) ملقب به سلطانی از بزرگترین خوشنویسان خط نسخ و کاتبان قرآن در سده دوازده هجری اواخر حکومت صفوی است. او بانی شیوه خاصی در خط نسخ است که مورد استقبال خوشنویسان پس از او قرار گرفت و به نسخ ایرانی شهرت یافته است.