خبرگزاری کار ایران

معاون اول رئیس‌جمهور در آغاز به کار نمایشگاه مطبوعات:

مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند نه میدان بی‌اخلاقی و بی‌انصافی/ باید نگران بیکار شدن روزنامه‌نگاران و بسته شدن رسانه‌ها بود/وقتی فساد نهادینه می‌شود که رسانه‌ها در میدان نباشند

مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند نه میدان بی‌اخلاقی و بی‌انصافی/ باید نگران بیکار شدن روزنامه‌نگاران و بسته شدن رسانه‌ها بود/وقتی فساد نهادینه می‌شود که رسانه‌ها در میدان نباشند
کد خبر : ۵۵۱۷۵۱

اسحاق جهانگیری در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات گفت: نباید از رسانه ترسید. رسانه جای گفتن و شنیدن و ارتباط و آگاهی دادن است. رسانه محل نقد صحیح است. مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند و نه میدان بی‌اخلاقی و بی‌انصافی. روزنامه کشتزار محبت است و نه محل دشمنی.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز در افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات گفت: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتگوست مخصوصا در حوزه عمومی کشور ظرفیتی است تا نقش رسانه‌ها به مردم و مسئولان توضیح داده شود و از آن برای ارتقای ظرفیت‌ها استفاده شود.

وی با اشاره به خاطره‌ای اظهار داشت: من وقتی در اصفهان استاندار بودم با پدیده‌ای بنام کوچه‌های آشتی‌کنان روبرو شدم. نمایشگاه مطبوعات هم فرصتی است که همه یکجا جمع شده و باهم گفتگو کرده و با این گفتگو به ظرفیت‌های کشور اضافه می‌کنند.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: آقای روحانی همیشه با علاقه در نمایشگاه مطبوعات حضور می‌یافتند و امسال هم برنامه‌ریزی کردند ولی به دلیل کثرت کار از من خواستند در این مراسم حضور یابم به همین خاطر مراتب سپاس، خداقوت و خسته نباشید ایشان را به شما ابلاغ می‌کنم.

جهانگیری با بیان اینکه جایگاه مطبوعات و رسانه باید در اندازه واقعی خود باشد، تصریح کرد: باید حس همدلی با رسانه‌ها را پیدا کنیم. گاهی یک رسانه طوری رفتار می‌کند که ما نمی‌پسندیم ولی ما نباید از رسانه دوری کنیم یا رسانه‌هراسی کنیم. نباید از رسانه ترسید. رسانه جای گفتن و شنیدن و ارتباط و آگاهی دادن است. رسانه محل نقد صحیح است. مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند و نه میدان بی‌اخلاقی و بی‌انصافی. روزنامه کشتزار محبت است و نه محل دشمنی.

وی با بیان اینکه رسانه محل همگرایی و انسجام ملی است و نه محل واگرایی، خاطرنشان کرد: جامعه ما امروز به ویژگی‌های مطبوعات نیاز دارد. دولت رسانه‌های حساس، صریح و شجاع را به سود خود و جامعه می‌داند. نقد رسانه‌ها بزرگترین سرمایه ماست. هرکس نتواند نقد را تحمل کند حتما به راه اشتباه می‌رود و منابع کشور را هدر می‌دهد چراکه هنر مطبوعات زدن زنگ هشدار در مواقع لازم است.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه نظام نیازمند رسانه‌های مورد وثوق مردم است، ابراز داشت: این رسانه‌ها، رسانه‌هایی هستند که دیده و خریده شوند. مطبوعات اینچنینی مرجعیت دارند. اصحاب مطبوعات از مدیرمسئول، سردبیر و خبرنگار و گرافیست نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند و ما باید در این راستا تلاش کنیم.

جهانگیری با اشاره به وظایف قوای سه گانه در قبال رسانه‌ها بیان کرد: وظیفه قوای سه گانه است که مطبوعات در متن قانون باشند و سعی نکنند مطبوعات را به حاشیه ببرند. روزنامه آگاه، متخصص و اخلاقی نیازمند جامعه ماست. حرفه‌گری و مسئولیت اجتماعی باید در مطبوعات پاس داشته شوند.

وی افزود: در صنوف مهم مانند پزشکی گفته می‌شود مسئولیت حرفه‌ای پزشک و کنترل و نظارت بر آن برعهده پزشکان باید باشد. ما با این ذهنیت در حال تصویب سازمان رسانه‌ای در دولت هستیم البته این مسأله در قالب لایحه است. یکسال و اندکی در این باره بحث شده و از روز 4شنبه به دستور هیات دولت آمده است.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه ما مسئولان باید از بیکار شدن روزنامه نگاران، بسته شدن رسانه‌ها و زیان‌دهی مطبوعات نگران باشیم، یادآور شد: باید چاره‌اندیشی کرد. مطبوعات با زیان‌دهی امکان تداوم حیات ندارند. جوانمرگی مطبوعات به هر دلیل از  سیاسی، اقتصادی، قضایی و... علامت توسعه نیافتگی جامعه است. دوام و استمرار حیات مطبوعات به عنوان علامت مهم توسعه کشور است.

جهانگیری اضافه کرد: توسعه نیافتگی مطبوعات بر همه ابعاد کشور تاثیر می‌گذارد. مطبوعات هم نشانه توسعه و عامل توسعه هستند. اگر ایران توسعه یابد یکی از میوه‌های آن رشد مطبوعات است و هم مطبوعات هم عاملی برای توسعه کشور است.

وی با بیان اینکه کشور در شرایط ویژه‌ای است، عنوان کرد: هم فرصت‌ها و هم تهدیدهای مهمی پیشروی ماست. ما نیازمند درک صحیح و واقعی از فرصت‌ها و شرایط هستیم. مطبوعات نهاد واسط جامعه و حکومت و محل مباحثه هستند. انتظار دولت این است که دولت را در خلق فرصت و عبور از تهدیدها یاری کنید.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت دستاوردهای بزرگی داشته است، گفت: یک لحظه به سال 92 برگردید و الان را با آن سالها مقایسه کنید. در سیاست خارجی کجا بودیم و الان کجا هستیم؟ امروز حتی امریکا وقتی علیه ایران فریاد می‌زند کشورهای همصدا با او انگشت شمار هستند. شرایط اقتصادی متحول شده است. دولت دستاوردهای بزرگی داشته و باید از آن دستاوردها برای ملت در جهت بالا بردن امید استفاده کرد.  

جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت تنگناها و محدودیت‌هایی هم دارد و ما برای باز شدن دست دولت از شما استمداد می‌طلبیم، اظهار داشت: از افراد و جریان‌های سیاسی و از رسانه‌ها می‌خواهم در جهت منافع ملی و مصالح نظام برای پیشبرد توسعه کشور دست به دست هم بدهیم. موضوعات مورد تفاهم زیادی باهم داریم؛ اسلام، ایران، قانون اساسی، امام و رهبری مورد تفاهم ماست.

وی تاکید کرد: غالب درخواست‌های مردم درست و برحق است. باید برای این درخواست‌ها و راهکارهای آن به توافق برسیم. ایران توان مقابله با چالش‌ها را دارد. ما نیاز داریم برای مقابله با چالش‌های بزرگ در منطقه سیاست واحد و روشنی هستیم. این سیاست مانند برجام می‌تواند کمک کند که رهبری و قوای سه گانه از آن حمایت کردند. نیاز داریم چرخ های اقتصاد کشور سریعتر راه بیفتد. چرخ اقتصاد ایران راه افتاده ولی نیازمند رشد و تولید اشتغال بیشتری هستیم. ما از شما استمداد می‌طلبیم که حرف‌های ما را برای مردم ترجمه کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه برای مقابله با فساد نیازمند به صحنه آمدن شما اهالی رسانه هستیم، تصریح کرد: فساد نهادینه شده است. وقتی فساد نهادینه می‌شود که رانت وجود داشته باشد و افراد پاسخگو نباشند و رسانه‌ها در میدان نباشند. رسانه‌ها در مقابله با فساد نباید لکنت زبان داشته باشند.

جهانگیری ادامه داد: برای حل مشکلات محیط زیستی و عمرانی و... باید کمک‌مان کنید. باید گروه‌های اجتماعی و نهادهای مردمی به صحنه بیایند.

وی با بیان اینکه ما نیازمند پاسداشت سرمایه‌های اجتماعی و نمادین هستیم، خاطرنشان کرد: اگر نبود اعتماد مردم، مگر می‌شد فضاسازی امریکا که برای ناامن کردن کشور صورت گرفته بود را حل کرد؟ مگر می‌شد سرمایه به کشور بازگردند؟ چه اصراری بر زدن چوب حراج به سرمایه‌های نمادین کشور است؟ از این سرمایه‌های نمادین برای ایران کشور و نظام و رهیری حفاظت کنیم و برای آنها محدودیت ایجاد نکنیم. برای توسعه کشور و هبور از تنگناها دولت را یاری کنید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز