خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت پارس آریان در گفت‌وگو با ایلنا:

در ۳ دادگاه مختلف از رئیس فرهنگستان، شکایت کرده‌ایم

در ۳ دادگاه مختلف از رئیس فرهنگستان، شکایت کرده‌ایم
کد خبر : ۵۳۱۸۱۳

امین تفرشی گفت: ما در 3 دادگاه شکایت کرده‌ایم. اول دادگاه فرهنگ و رسانه، دوم دادگاه کیفری به خاطر اکاذیب و توهین و افتراهایی که آقای معلم به اشخاصی مثل خود بنده زده، و سوم دادگاه حقوقی که درمورد جلوگیری از خروج مال برخلاف قانون و قرارداد ایشان عمل کرده است.

در پی روندِ ضبط 500 تابلوی شرکت پارس آریان در فرهنگستان هنر توسطِ معلم دامغانی، علی‌اکبر امین‌تفرشی (مدیرعامل پارس آریان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: آخرین مبلغ اجاره‌ی ما با مؤسسه‌ی صبا، سالی 300 میلیون بود. امسال یک‌مرتبه‌ آقای معلم، این مبلغ را به 1 میلیارد تومان رساند، که ما نپذیرفتیم چون نه منطق داشت، و نه اقتصادی بود. بنابراین اعلام کردیم دیگر تمایل به ادامه‌ی اجاره‌ی محلِ مؤسسه‌ی صبا نداریم و به مجرد این‌که این مطلب را اعلام کردیم قصد داریم تابلو‌های‌مان را از صبا خارج، و محل را تخلیه کنیم آقای معلم تهمت‌هایی را به ما نسبت دادند و سپس اکاذیبی بی‌وقفه به ما نسبت داده شد.

مدیرعامل پارس آریان، در خصوصِ مفادِ مالیات و بیمه در قرارداد این شرکت با مؤسسه‌ی صبا گفت: قاعده‌ی کلیِ مالیات و بیمه در حالت کلی، به این صورت است که کاملاً تکلیف طرفین قرارداد را مشخص کرده است. لازم نیست که در قرارداد ذکر شود پرداخت مالیات و بیمه برعهده‌ی کدام طرف قرارداد است. هر کسی که درآمد نصیبش می‌شود، مشمول مالیات و بیمه هم می‌شود، و چون ما درازای اجاره‌ی صبا، مبلغی را به عنوانِ اجاره‌بها، به این مؤسسه می‌دادیم، مؤسسه‌ که این هزینه را دریافت می‌کرده، مشمول مالیات و بیمه هم می‌شده. ولی وقتی که ما به صبا ‌گفتیم این هزینه‌ها به عهده‌ی شماست، آقای معلم اعتراض کردند که ما نباید مالیات و بیمه را پرداخت کنیم. ما هم چون می‌خواستیم همکاری‌مان را با صبا ادامه دهیم، پذیرفتیم این هزینه‌ها را پرداخت کنیم.   

او ادامه داد: در هر صورت، این موضوع از لحاظ قانونی کاملاً وضعیت‌اش مشخص بود و قرارداد هم هیچ مشکلی نداشت. در طول 8 سال گذشته هم به همین ترتیب عمل شده بود. قراداد‌ها هم به همین منوال با مؤسسه صبا تمدید می‌شد. آخرین بار در سال 1395 که مؤسسه‌ی صبا قرارداد را از 180 میلیون تومان به 300 میلیون تومان افزایش داد، خود آقای معلم در رابطه با قرارداد با بنده صحبت کرد. درواقع ما قرارداد سال 94 را نزدیک به 70 درصد به مدت یک‌سال برای سال 1395 افزایش دادیم.

امین‌تفرشی عنوان کرد: ایشان هنوز هم یک‌ دلیل برای ادعا‌هاشان ارائه نکرده‌، و در این مدت، هرچه تهمت داشته با ما زده، و هتک حرمت و حیثیت هم انگار برای ایشان هیچ‌گونه ارزشی ندارد. هر هنرمندی هم که از ما دفاع کرده، و شهادت داده که آثارش را به ما فروخته‌ و پولش را هم دریافت کرده، ایشان؛ آن شخص را هم جزو قاچاقیان آثار هنری حساب کرده است.

وی از شکایات شرکت پارس آریان از علی معلم دامغانی خبر داد و گفت: ما در 3 دادگاه شکایت کرده‌ایم. اول دادگاه فرهنگ و رسانه، دوم دادگاه کیفری به خاطر اکاذیب و توهین و افتراهایی که ایشان به اشخاصی مثل خود بنده زده، و سوم دادگاه حقوقی که درمورد جلوگیری از خروج مال برخلاف قانون و برخلاف قرارداد ایشان عمل کرده است.

او تصریح کرد: اخیراً از سوی دادگاه فرهنگ و رسانه، برای ایشان احضاریه رفته است. ایشان گفته‌اند که ما آثاری را از این مجموعه برای شرکت دادن در حراج تهران و کریستیز دبی خارج کرده‌ایم. خب هر کسی حق دارد با مالش هر کاری که دلش خواست بکند. بعد اینکه ما فقط ملک آن‌جا را اجاره کرده‌ بودیم. تابلوهای ما امانی آنجا بوده و مالکیت‌اش تحتِ اختیارِ خودمان است. همه‌‌ی آثار هم سند دارند. همه‌ی آثار ما یک شناسنامه‌ی هنری، یک شناسنامه‌‌ی مالکیتی، یک شناسنامه‌ی مالی، و یک شناسنامه‌ی کارشناسی دارند. از هر هنرمند معاصر ایران، حداقل دو اثر در این موزه وجود دارد. حتی موزه‌ی هنرهای معاصر هم یک چنین مجموعه‌ای را ندارد. ما بزرگترین شرکت سرمایه‌گذاری ایران هستیم؛ یازدهمین شرکت از 500 شرکت برتر ایران. مگر می‌شود که یک مؤسسه‌ی به این بزرگی، این چنین که ایشان ادعا می‌کنند، در جاده‌ی خطا کار کند.

امین تفرشی افزود: در قرارداد هم ذکر شده که شما هر وقت می‌خواهید مختارید که تابلو‌ها را از مجموعه خارج کنید. فقط پیش از آن، به ما اطلاع دهید، آن هم نه به این خاطر که از آن‌ها اجازه بگیریم بلکه به این خاطر که آن‌ها به حراست‌شان بگویند که تابلو متعلق به ماست و اجازه داریم که توسط نمایندگان‌مان، آن‌ها را از مجموعه خارج کنیم. فقط همین. این مفاد را هم خودِ ما در قرارداد ذکر کردیم. چون حراست آن‌جا حافظ تابلوهای ما هم بوده. اصلاً مسئولیت آن‌ها بخشی‌اش با حراست است.

او در خصوص شرکت‌کردنِ تابلوهای موزه‌ی پارس آریان، در حراجی تهران گفت: ایشان اتهام زده‌اند که ما از نام فرهنگستان برای خرید و فروش آثار هنری سوءِاستفاده کرده‌ایم. مگر ما گالری هستیم که خرید و فروش آثار هنری کنیم؟ ما یک موزه‌ایم. ما همیشه آثار هنری را خریده‌ایم. جمعاً 18 تابلو در طیِ 8 سال فروخته‌ایم. آن هم زمانی بوده که از هنرمندی بیش از دو اثر داشته‌ایم، همه‌ی این‌‌ها را هم یا در حراج کریستیز، و یا در حراج تهران برده‌ایم. یک نکته هم اینکه، در حراجی‌ها اسم فروشنده محرمانه است، چطور ایشان ادعا می‌کنند که ما به اسم فرهنگستان کارها را فروخته‌ایم؟ همه‌ی این فروش‌ها محرمانه بوده و هیچ‌وقت هم اسم فروشنده در حراجی‌ها برده نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر لقبی که ایشان دلش خواسته، از دزد و مال‌خر و مال‌دزد به ما داده است. ایشان دانشی در زمینه‌ی هنرهای تجسمی ندارد. هم‌چنین ‌توهین‌های بسیارِ ایشان نسبت به آقای سمیع‌آذر، آغداشلو، پاکدل و ... . جالب این است که هر کسی که در عالم هنر بوده، چه هنرمند، چه منتقد، چه گالری‌دار و چه هر صاحب‌نظر دیگری که آمده و به دفاع از ما حرفی زده هم مورد اهانتِ ایشان قرار گرفته است. یک مورد شما نمی‌توانید سراغ بیاورید که یک فردی به دفاع از ایشان برخاسته باشد. خود ایشان هم یک مورد حتی نتوانسته‌اند چیزی بر علیه ما با سند و مدرک ارائه کنند. ایشان اگر یک دلیل و مدرک آورد، ما همه‌ی حرف‌هایمان را پس می‌گیریم و اصلاً همه‌ی موزه را به ایشان می‌بخشیم.

مدیرعامل پارس آریان تصریح کرد: من این‌ نکته را بازهم می‌گویم. چطور می‌شود آثار تقلبی باشد وقتی ما کتاب آثارمان را منتشر کرده‌ایم. این کتاب را ما توسط آقای جنتی رونمایی کردیم. در این کتاب که جلد دومش هم در دست انتشار است تمام آثار، با شناسنامه‌شان، و رزومه‌ی هر هنرمند به دو زبان فارسی و انگلیسی و اظهارنظری که کارشناسان به آن اثر داشته‌اند، منتشر شده است. 

طبق دستور رئیس‌جمهور، هیئتی برای بررسی ۵۰۰ تابلوی مشکوک، تشکیل خواهد شد

قرارداد غیراصولی فرهنگستان با شرکت پارس آریان+جوابیه‌ی حجت امانی به رئیس فرهنگستان

آقای معلم از ماست؛ بانک هم از ماست

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز