خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر ارشاد:

سامانه ثبت آثار ادبی و هنری راه‌اندازی شد/درخواست متقاضیان از شنبه دریافت می‌شود

سامانه ثبت آثار ادبی و هنری راه‌اندازی شد/درخواست متقاضیان از شنبه دریافت می‌شود
کد خبر : ۵۱۹۲۶۰

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی ثبت آثار ادبی و هنری در این وزارتخانه خبر داد.

به گزارش ایلنا، سیدهادی حسینی گفت: سامانه ثبت آثار ادبی و هنری روز دوشنبه با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد و طبق ماده ۲۱ قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان، و هنرمندان مصوب ١٣۴٨هر گونه کتاب، فیلم، موسیقی، نقاشی، مجسمه، صنایع دستی، نقشه فرش و قالی، طرح معماری و مانند آن اثر محسوب می‌شود و پدیدآورندگان می‌توانند آثار خود را در این وزارت خانه به ثبت برسانند.

وی ادامه داد: برخلاف مالکیت صنعتی که «ثبت» در حمایت از اختراع، علامت تجاری و طرح صنعتی نقش اساسی دارد، در حوزه مالکیت ادبی و هنری ثبت اثر اختیاری است و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان خلق اثر آغاز می‌شود.

حسینی افزود: با این حال قانونگذار به منظور حمایت بیشتر از حقوق پدیدآورندگان، نظام ثبت اثر را هر چند به صورت اختیاری پیش بینی کرده که در صورت ارائه درخواست ثبت اثر از سوی متقاضی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است طبق آیین نامه اجرایی ماده ٢١ قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان مصوب ١٣۵٠ آن را به ثبت برساند.

معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارسال ۱۷ هزار و ۷۶۰ درخواست نامه ثبت اثر به این وزارتخانه خبر داد که ۱۰ هزار و ۸۵۰ مورد به تایید رسیده و سایر درخواست‌ها به دلایل مختلفی همچون عدم پیگیری متقاضی، عدم تایید مراجع تخصصی در مرحله بررسی قرار دارد و هنوز به تایید نهایی نرسیده است.

درخواست متقاضیان از شنبه دریافت می‌شود

حسینی گفت: به منظور تحقق دولت الکترونیک و تسهیل و تسریع در فرآیند ثبت اثر، دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی تلاش کرد تا فرایند فیزیکی ثبت اثر را به فرایند الکترونیکی تبدیل کند که باهمکاری مرکز رسانه‌های دیجیتال سامانه مربوطه طراحی شده و از روز شنبه بیست و یکم مرداد کلیه درخواست نامه‌های ثبت اثر به صورت الکترونیکی دریافت خواهد شد.

وی یکی از مزایای ثبت اثر ادبی را مالکیت هنرمند بر آن دانست که همچون سند مالکیت برای صاحب اثر حقی ایجاد می‌کند و کسی حق تعرض به آن را نداشته و این اثر برای دادگاه نیز یک سند و اماره محسوب می‌شود.

معاون وزیر ارشاد درباره فرآیند ثبت اثر گفت: در گذشته متقاضی در تهران به دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی و در استان‌ها به ادارات کل استانی مراجعه می‌کرد و پس از تکمیل فرم درخواستنامه یک نسخه از اثر خود را به همراه کپی کارت ملی و شناسنامه ضمیمه فرم کرده و تحویل مرجع مربوطه می‌داد و ادارات کل استانی پس از دریافت مدارک، آن‌ها را به دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی ارسال می‌کردند.

حسینی افزود: دفتر حقوقی پس از دریافت مدارک، آن‌ها را به دفتر حقوقی و امور معنوی ارسال می‌کردند و دفتر حقوقی نیز پس از دریافت مدارک متقاضیان تهرانی و همچنین استانی حسب نوع اثر، مدارک را به مرجع تخصصی جهت اعلام نظر مشورتی ارسال می‌کرد که پس از اعلام نظر واحدهای تخصصی و در صورت داشتن شرایط لازم دفتر حقوقی اثر را به ثبت می‌رساند و پس از انتشار آگهی ثبت اثر در روزنامه رسمی کشور، گواهی ثبت اثر برای متقاضی صادر می‌شد.

طبق ماده پنج قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان پدیدآورندگان می‌توانند اثر و نام وعنوان و نشانه ویژه اثر خود را در مراکزی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعیین نوع آثار آگهی می‌نماید، به ثبت برسانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز