رمان «اتاق» در نشر افراز به چاپ چهارم رسید
محمد جوادی مترجم رمان اتاق از چاپ چهارم این رمان در انتشارات افراز خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جوادی در این باره گفت: اتاق در سال ۲۰۱۰ منتشر شد و در ایران نیز نشر افراز این رمان را منتشر کرد که با استقبال مخاطب مواجه شد و امروز شاهد تجدید چاپ این رمان برای بار چهارم هستیم که با توجه به شرایط بازار کتاب میتوان گفت که اتفاق مبارکی است و باید به فال نیک گرفت.
این مترجم همچنین درباره نویسنده این رمان بیان کرد: داناهیو در سال ۱۹۶۹ در دابلین ایرلند متولد شد. اِما در سال ۱۹۹۷ دکترای خود را در رشتهٔ ادبیات انگلیسی از دانشگاه کمبریج گرفت و یک سال بعد به کانادا رفت و در آنجا ساکن شد. اوعلاوه بر تدریس در دانشگاه، در حوزههای رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و ادبیات تاریخی فعالیت میکند. این نویسنده تاکنون آثاری متعددیدر حوزههای مختلف بهچاپ رسانده و جوایز ادبی بینالمللی مختلفی را بهدست آورده است.
او در توضیحی کوتاه درباره رمان اتاق نیز یادآور شد: این رمان برگرفته از زندگی «جوزف فریتزل» جنایتکار اتریشی است که در محافل و رسانههای جهان بازتاب وسیعی داشت. راوی داستان، جک، پسر پنجسالهای است که با مادرش مدت هفت سال در یک اتاقی اسیر هستند. در هر فصل از کتاب، همگام با پیشرفتن داستان، جک با موقعیتهای جدیدی روبهرو میشود که از نگاه کودکانهٔ او با هزاران سؤال همراه است. با وجود حقیقت تلخی که در جایجایِ رمان نهفته است، داستان بهگونهای زیبا واقعیتهای دنیای امروز را در قالب زبانی کودکانه به تصویر میکشد؛ واقعیتهایی که روزمرگی، آنها را برای انسانبیاهمیت کرده است.
جوادی ادامه داد: ظرافتهای خاصِ کودکانه داستان، درک کامل از تصور ذهنی کودکان در این محدودهٔ سنی و از طرفی نگاه به زندگی از دید کودکی که با دیگران فرق دارد و از بدو تولد در اتاقی محبوس بوده را از جمله چالشهای ترجمه این رمان محسوب میشود.
رمان اتاق در سال ۲۰۱۰ نامزد دریافت جایزه یبوکر و بهترین و پرفروشترین کتاب سال مجلهٔ نیویورکتایمز شد. همچنین در همان سال، جایزهٔ راجرز رایترز را نیز از آن خود کرد.
همچنین فیلمی براساس این رمان به کارگردانی لنی آبراهامسون و محصول مشترک کانادا و ایرلند و بریتانیا در سال ۲۰۱۵ پخش شد. فیلمنامه این فیلم را اما داناهیو نویسنده کتاب به رشته تحریر درآورده است.
فیلم اتاق در هفتاد و سومین مراسم گلدن گلوب در دو رشته بهترین بازیگر نقش اول درام برای بری لارسون و بهترین فیلمنامه نامزد بود که جایزه اول را بدست آورد. در هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار فیلم در چهار رشته از جمله بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه اقتباسی نامزد دریافت جایزه اسکار بود، در نهایت موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن برای بری لارسون شد.