خبرگزاری کار ایران

پورمحمدی در همایش ملی حقوق مالکیت ادبی هنری:

ایران می‌تواند میدان قدرت نرم را در منطقه در دست بگیرد+عکس

ایران می‌تواند میدان قدرت نرم را در منطقه در دست بگیرد+عکس
کد خبر : ۴۹۲۷۹۸

هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی هنری و حقوق مرتبط با موضوع حمایت از نمودهای فرهنگ عامه و حقوق مالکیت فکری صبح امروز با حضور مصطفی پورمحمدی (وزیر دادگستری)، سیدرضا صالحی‌امیری (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و الهیار ملک‌شاهی (رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی) صبح امروز سه شنبه دوم خردادماه در کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی پورمحمدی در ابتدای سخنان خود با اشاره به انتخابات روز 29 اردیبهشت ماه گفت: روز 29 اردیبهشت در تاریخ معاصر ما ماندگار خواهد شد. این روز شاهد اتفاق نیکو و برجسته‌ای بود که بیانگر فرهنگ فاخر اجتماعی سیاسی و تمدن‌ساز ایران است. همین جا به سهم خودم از مردم حضورشان صبوری‌شان جدیت و اصرار برای مشارکت به رغم مشکلات اجرایی که پیش آمد؛ تشکر می‌کنم. به رئیس‌جمهور منتخب و مورد اعتماد مردم نیز تبریک گفته و امیدوارم این حمایت گسترده و چشمگیر که سبب تقویت امنیت ایران می‌شود به خوبی مورد استفاده قرار بگیرد و بتوان با این ظرفیت افزوده گام‌های بلندتری برای رشد و توسعه ملی و امنیت و ثبات کشور برداشت.

وزیر دادگستری سپس با اشاره به موضوع هفتمین همایش ملی حقوق و مالکیت فکری که بر نمودهای فرهنگ عامه تاکید دارد، گفت: بحث فرهنگ عامه و فولکلور امروز دیگر یکی از قدرت‌های نرم محسوب می‌شود و می‌دانیم که اقتدار جهانی در دست قدرت سخت و نیروی نظامی نیست. درست است که امروز نیز همچنان قدرت سخت و بعد نظامی‌محوری از شاخه‌های اقتدار شناخته می‌شود و همچنان بخش عظیمی از هزینه‌ها و منابع کشور ما در امر نظامی صرف می‌شود در منطقه خود هم شاهد بودیم که همین چند روز پیش چه دادو ستد مالی در بحث تسلیحات و ادوات نظامی اتفاق افتاد ولی اهمیت قدرت نرم امروزه بر همه پیداست و دنیا چرخش عظیمی داشته از قدرت سخت به قدرت نرم. امروز سایه سنگین قدرت نرم را در روند تحمیل خواسته‌‌ها به فضاهای ملی منطقه‌ای و جهانی را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: در بحث قدرت نرم چهار موضوع اصلی‌ترین مقولات است: قدرت علمی، قدرت سیاسی، قدرت فرهنگی، قدرت روحی و معنوی. جمهوری اسلامی در این چند سال نشان داده که در تولید قدرت نرم به ویژه در بحث علم و فرهنگ پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و جایگاه جهانی ما در قدرت نرم ارتقا یافته است. اگر هم امروز برای پیگیری مباحث حقوقی و مالکیت تولیدات علمی، فرهنگی و هنری جمع شده‌ایم برای همین است که اهمیت این موضوع را می‌دانیم البته در ابتدا باید تولید علمی ، فرهنگی و هنری داشته باشیم تا از حقوق مرتبط با آن و جایگاه ویژه برای آن به تعیین رابطه‌اش با دیگر بخش‌ها صحبت کنیم.

این وزیر کابینه دولت یازدهم متذکر شد: خوشبختانه در عصر تولید محتوا این موضوعات رشد خوبی داشته‌ایم و بنای آن گذاشته شده حالا باید مسائل روبنایی مثل حقوق و مالکیت فکری را در دستور کار داشته باشیم ما دیگر یک تولیدکننده قوی در حوزه فرهنگ، هنر، ادب و علم هستیم. پس باید به بعد حقوقی و تامین حقوق پدید آورندگان آن توجه کنیم.

پورمحمدی بار دیگر گریزی به دوره انتخابات زد و بیان کرد: ما خیلی انتقاد شنیدیم که دولت یازدهم کار خاصی انجام نداده و تنها در حوزه برجام و روابط خارجی مشغول بوده است. در دیدارهایی که با رهبری داشتیم نیز گزارش‌هایی از فعالیت‌های مختلف ارائه دادیم اما این طبیعی است که وقتی یک فعالیت و اتفاق بعد برجسته‌ای دارد نمونه‌های مشابه را زیر سایه قرار دهد اما در فصل انتخابات ناچار شدیم که عنوان کنیم عملکرد ما چه بوده است و حالا وقتی دولت رو به بیان اقدامات خود کرد ایراد گرفتند که کار شما تبلیغاتی است و برای بهره‌برداری انتخاباتی است. جالب است که همین الان هم می‌گویند اگر مثل این یکی دو ماه اخیر تمام این چهار سال را کار کرده بودید ما حرفی نداشتیم همین جا است که ریا واجب می‌شود و دولت باید فعالیت‌های خودش را بازگو کند و با مردم در میان بگذارد که چه کارهایی انجام داده است.

وزیر دادگستری سپس در بیان گوشه‌ای از دستاوردهای دولت یازدهم گفت: احراز رتبه نوآوری جهانی با رقم 28 که ارتقای قابل توجه در سه سال گذشته داشته، افزایش میانگین تولید علم از 6 درصد در سال 2015 به 17.5 درصد در سال 2016، کسب عنوان چهارمین کشور برتر در زمینه آموزش عالی و افزایش میزان مقالات پزشکی به 14 هزار و 902 مقاله که رشد 50 درصدی داشته، افزایش پهنای باند اینترنت از 624 مگابایت به 4000 مگابایت و رشد 70 درصدی سرعت و همچنین افزایش کاربران اینترنت پرسرعت از 4.5 میلیون سال 92 به 34 میلیون کاربر سال 96 و کاهش مهاجرت نخبگان از 20 درصد به کمتر از 5 درصد و حتی رسیدن به مهاجرت معکوس بخشی از دستاوردهای دولت یازدهم است.

این عضو کابینه دولت یازدهم اضافه کرد: ملت اما صبورترین و مقاوم‌ترین ملت در برابر مشکلات و سختی‌هاست و انتخابات چند روز پیش به خوبی قدرت سیاسی ما را به دنیا نشان داد. مردم ایران با حضور گسترده در انتخابات باعث شدند اولین سفر رئیس‌جمهور جدید آمریکا به یک کشور خارجی و حضورش در عربستان و دیدار با رهبران منطقه به‌رغم تمامی اعداد و ارقام مذاکرات تسلیحاتی زیر سایه قرار بگیرد.

وزیر دادگستری ادامه داد: همانطور که اشاره شد خوشبختانه ملت ما در عرصه تولید قدرت نرم فرهنگی توانایی‌های خود را به خوبی نشان داده و جمهوری اسلامی میدان قدرت نرم را به خوبی می‌تواند در دست بگیرد و این جز با همکاری و همراهی اهالی فکر، اندیشه نیست. بحث مالکیت حقوقی آثار فرهنگی ، هنری و علمی نیز یک مساله جدی است که دولت یازدهم به آن اهتمام داشته است. ارسال لایحه حقوق مالکیت فکری به مجلس و پیگیری آن که دو سال است به صورت فشرده انجام می‌شود ازجمله اقدامات مرتبط با این حوزه است ما حتی دلایل توجیهی در برخی مفاهیم لایحه قانون مالکیت فکری را به روشنی ذکر کردیم و پیش‌نیازها و دلایل آن را برای روشن شدن بحث در لایحه آورده‌ایم. این لایحه خود می‌تواند به یک دانشنامه تبدیل شود و باید به صورت جدی دنبال شود.

پورمحمدی در پایان گفت: خوشحالم که موضوع مالکیت فکری و اقتصاد مربوط به مالکیت فکری که اقتصاد دانش‌بنیان است و تولید قدرت نرم را در دست دارد با این اهمیت و جدیت ادامه پیدا می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز