در نشست چهاردهمین جشن خانه تئاتر عنوان شد؛
جشن خانه تئاتر با حرکتهای انتخاباتی همزمان شده اما به هیچ جریانی باج ندادیم/تئاتر را از وضعیت اسفباری که به آن دچار شده؛ نجات دهیم
اصغر همت، مدیرعامل خانه تئاتر گفت: کسانی که وجدان کاری و هنری دارند باید دست به دست هم بدهند تا این هنر قدسی را از این وضعیت اسفباری که به آن دچار شده نجات دهیم. اما اگر این انقلاب بین اهالی تئاتر رخ ندهد روز به روز وضع این هنر بدتر از گذشته خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اصغر همت در نشست خبری چهاردهمین دوره جشن خانه تئاتر، با اشاره به اینکه برگزاری گستردهتر چهاردهمین جشن خانه تئاتر نسبت به دورههای قبل احتیاج به حل یکسری از مسائل داشت، گفت: امسال مراسم اردیبهشت تئاتر ایران برگزار نمیشود که دلیلش را نمیدانیم؛ امیدوارم دلیل موجهی برای این عدم برگزاری وجود داشته باشد.
همت اظهار داشت: در این چند ماهی که مسئولیت مدیرعاملی خانه تئاتر را به عهده گرفتهام، متوجه شدم بنا به هر دلیلی مطبوعات به خانه تئاتر بیمهری میکنند؛ اما هر اتفاقی تا امروز در خانه تئاتر رخ داده باید به دست فراموشی سپرده شود. مسالهای که در چند سال اخیر دامنگیر تئاتر بوده و آن ارجیحت دادن نفع شخصی به نفع جمعی بوده است؛ مطبوعات اگر دلشان به حال تئاتر میسوزد نباید به مسائل صرفا شخصی که قبلا در خانه تئاتر بوده دامن بزنند.
همت ادامه داد: ما در خانه تئاتر آنقدر که با خودمان مشکل داریم با بیرون از این مجموعه نداریم؛ تئاتر ما اگر این وفاق و همدلی را بین اعضایش نداشته باشد وضعیتاش بسیار اسفبارتر از این خواهد بود. کسانی که وجدان کاری و هنری دارند باید دست به دست هم بدهند تا این هنر قدسی را از این وضعیت اسفباری که به آن دچار شده نجات دهیم. اما اگر این انقلاب بین اهالی تئاتر رخ ندهد روز به روز وضع این هنر بدتر از گذشته خواهد شد.
او با بیان اینکه نیم قرن فعالیت تئاتری داشته و برایش همواره تئاتر در درجه اول مطرح بوده است، خطاب به رسانهها گفت: خواهش میکنم به تئاتر کمک کنید و شرایطی را ایجاد کنید که آشتی ملی رخ دهد؛ چون نه تنها در تهران بلکه در شهرستانهای دیگر هم مساله «منیت» را داریم و تا زمانی که این مساله دست از سر ما برندارد در جهت نجات این حرفه مقدس حرکت نخواهیم کرد.
مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به سیاستگذاری این نهاد در دوره جدید فعالیتاش گفت: از روز اول اعلام کردم آمدهام حق خودمان را بگیرم اما با دوستی و تعامل. معتقدم آقای صالحیامیری نسبت به وزرای پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی حسن نیت بیشتری دارد و در دیدارهایی که با ایشان داشتیم و طرح مساله کردیم قول داد وارد موضوع شود.
همت با بیان اینکه مشکلات و مسائل خانه تئاتر تا پیش از این به مساله بیمه آن هم به صورت نصفه و نیمه منحصر شده بود، گفت: به صورت خودجوش با دو انجمن دیگر اتحادیهای تشکیل دادیم و اکنون هر سه عضو صندوق اعتباری هنر هستیم.
او با اشاره به لزوم گستردگی جشن خانه تئاتر و با خبر شدن همه مردم از آن گفت: مساله اصلی ما در درجه اول وفاق بین خودمان است و بعد آشتی دادن مردم با تئاتر. که امیدوارم در چهاردهمین دوره از جشن خانه تئاتر این اتفاق بیفتد.
سهراب سلیمی، دبیر چهاردهمین دوره جشن خانه تئاتر نیز در این نشست خبری، با بیان اینکه «اطمینان میدهم امروز یک گام نسبت به دورههای پیشین این جشن جلوتر هستیم» گفت: اگر تا دیروز جشنهای خانه تئاتر تنها در محدوده جغرافیایی خانه هنرمندان تعریف میشد امروز با تغییر در تفکر برگزارکنندگان، محیط جشن گستردهتر شده و علاوه بر خانه هنرمندان، در تئاتر شهر، تالار وحدت، پردیس تئاتر، زیرگذرهای مترو، میدان ولیعصر و پارکها شاهد برگزاری مراسم جشن خانه تئاتر هستند.
سلیمی با اشاره به اینکه این گستردگی جشن خانه تئاتر با توجه به امکانات و قدرت انجمنها اتفاق افتاده است، گفت: تلاش داریم تا گام صنفی رو به جلویی را رقم بزنیم و در این زمینه تمرین و آزمون داشته و شرایط استمرار آن را فراهم کنیم.
او با اشاره به همکاری انجمن گرافیستهای ایران خانه هنرمندان با مدیریت ابراهیم حقیقی، برای برپایی گالریهای چهاردهمین جشن خانه هنرمندان، این مشارکت را نه فقط برای جشن خانه تئاتر بلکه برای طول سال خواند.
دبیر چهاردهمین جشن خانه تئاتر یادآور شد: انجمنهای خانه تئاتر در این دوره دیگر آن شرایط قبلی را ندارد که احساس شرمندگی و خجالت کند؛ بلکه امروز قدمهای صنفی محکمتر برداشته شده و دیگر کسی در این جشن به صورت رایگان شرکت نکرده است.
سلیمی با بیان اینکه «تعریف نهایی ما این بود که باید در جشن خانه تئاتر واقعا جشن گرفت» گفت: مسائل آسیبشناسی به طول سال خواهد رفت. آنچه مورد نظر ماست این است که مخاطب به میل خود به این جشن بیاید نه با دعوت ما. با برگزاری جشن در محوطههای بیرونی باید بتوانیم مخطاب را کنجکاو و علاقهمند کنیم. امیدوارم با این تعریف مخاطب ساکن را به سوی تئاتر بکشانیم.
او خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در این سالها همه از تئاتر همدیگر دیدن کردهایم و رقمی به مخاطبان تئاتر اضافه نکردیم. یکی از دستاوردهای چهاردهمین جشن خانه تئاتر میتواند افزودن به جمعیت آن باشد.
سلیمی با اشاره به همزمانی چهاردهمین جشن خانه تئاتر با تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری گفت: این دوره از جشن خانه تئاتر صد در صد زیر سایه حرکتهای سیاسی و انتخاباتی است اما باید بگویم به هیچ گروه و جریانی باج نداده و نمیدهم. شرایط خانه تئاتر و چهاردهمین جشن آن در دام سیاسیون نیست.
او همچنین با اشاره به نهادهایی که در برگزاری چهاردهمین جشن خانه تئاتر مشارکت داشتهاند، گفت: خانه هنرمندان ایران، مرکز هنرهای نمایشی، تئاترشهر، پردیس تئاتر، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، مرکز فرهنگی هنری توسعه هنرهای معاصر، بنیاد رودکی و انجمن طراحان گرافیک ازجمله همکاران این دوره از جشن خانه تئاتر هستند.
چهاردهمین جشن خانه تئاتر به دبیری سهراب سلیمی از تاریخ 7 الی 16 اردیبهشت ماه در تهران برگزار میشود.