در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
توضیح مدیر اداره کتاب درباره لزوم دریافت مجوز تنها از یک هیات نظارت
به گفته محمد سلگی؛ محدود کردن ناشران برای دریافت مجوز از یک هیئت نظارت و عدم امکان درخواست به هیئت دیگر حقی از ناشر را تضییع نمیکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ با رونمایی از طرح توسعه سامانه مجوز نشر (سامن) از دیروز چهاردهم اسفندماه ناشران دیگر امکان ارائه درخواست صدور مجوز به دو هیئت بررسی متفاوت را نخواهند داشت. یعنی در صورتی که اثری توسط یک هیئت بررسی موفق به دریافت مجوز نشود، ناشر دیگر نمیتواند درخواست خود مبنی بر دریافت مجوز برای اثر مذکور را به هیئتی دیگر ارائه بدهد.
این درحالی است که به گفته مسئولان مربوطه پیش از این گاهی اتفاق میافتاد که ناشر بعد از عدم دریافت مجوز برای یک اثر با ارائه آن به هیئت بررسی دیگری مجوز انتشار را دریافت میکرده است و گویا مدیران معتقدند این دوگانگی در حوزه فرهنگ مکتوب زیبنده نیست.
محمد سلگی (مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در پاسخ به این سوال که آیا محدود کردن ناشران برای دریافت مجوز از یک هیئت نظارت و عدم امکان درخواست به هیئت دیگر با توجه به اعمال سلیقههای احتمالی در روند بررسی نمیتواند منجر به تضییع حقی از ناشر شود؛ به ایلنا گفت: ناشر باید در این صورت به سیستم اعتراض و بررسی مجدد مراجعه کند. یعنی چنانچه هر ناشری نسبت به اعمال سلیقه یک هیئت نظارت در روند صدور مجوز و ممیزی معترض است کار پیگیری برای او از طریق دو کمیته مرتبط با این موضوع انجام میشود.
سلگی افزود: در حال حاضر هم بعد از بررسی تیم اولیه اگر ناشر نسبت به نظر ارزیاب بحثی دارد درخواست او به کمیته دیگری سپرده میشود تا مجدد مورد بررسی قرار بگیرد. لذا در خود سیستم و حتی برای شهرستانها و همین 10 استانی که امکان صدور مجوز به آن تفویض شده است هم موردی مطرح شود به ما ارجاع داده میشود و بررسی نهایی را در هیئت نظارت و در این کمیتهها صورت میگیرد. اساسا وظیفه این کمیتهها همین پیگیری و رسیدگی به درخواستهای تجدیدنظر در بحث بررسی و صدور مجوز است که در دو مرحله و با دو تیم متفاوت انجام میشود.