خبرگزاری کار ایران

در کنفرانس علمی بین‌المللی «اگر حقیقت پیش روی ما ظاهر شود؛ گفتگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» مطرح شد؛

دانش میان‌رشته‌ای پلی میان علوم طبیعی، هنرهای خلاقانه و الهیات ایجاد کرده است

دانش میان‌رشته‌ای پلی میان علوم طبیعی، هنرهای خلاقانه و الهیات ایجاد کرده است
کد خبر : ۱۶۰۱۵۲۳

کنفرانس علمی بین‌المللی «اگر حقیقت پیش روی ما ظاهر شود؛ گفت‌وگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» با سخنرانی دیمیتری چرنیشنکو، معاون نخست‌وزیر فدراسیون روسیه، یلنا شملووا رئیس شورای عالی منطقه فدرال سیریوس و بنیاد آموزشی «استعداد و موفقیت» و مسعود احمدوند رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، در روز اول این کنفرانس و در نشست افتتاحیه که ریاست آن را ولادیمیر لگویدا رئیس بخش ارتباطات کلیسا و جامعه کلیسای ارتدوکس روسیه و استاد گروه ادبیات و فرهنگ جهانی دانشگاه روابط بین‌الملل مسکو بر عهده داشت، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه در سخنانی، برخط به سه ستون اساسی درک بشری؛ علم، هنر و دین اشاره کرد و گفت: این سه محور می‌خواهند درباره یکی از بنیادی‌ترین مفاهیم هستی یعنی «حقیقت» پرسشی اساسی را مطرح کنند که آیا مسیر کشف حقیقت از طریق علم هموار می‌شود، در لابلای هنر تجلی می‌یابد، یا در متون مقدس دینی نهفته است؟

رایزن فرهنگی کشورمان به ارائه توضیحاتی درباره مفهوم حقیقت در علم پرداخت و اظهار داشت: علم، به عنوان یکی از قوی‌ترین ابزارهای شناخت بشری، در جستجوی حقیقت از طریق مشاهده، آزمایش و استدلال منطقی پیش می‌رود و همان‌طور که هایزنبرگ در اصل عدم قطعیت نشان داد، حتی در بنیادی‌ترین سطوح طبیعت، محدودیت‌هایی برای شناخت ما وجود دارد.

وی سپس به توصیف درک حقیقت در هنر پرداخت و آن را بر خلاف علم که نه با قوانین ثابت بلکه با احساسات، تخیل و شهود به حقیقت می‌رسد، مقایسه کرد و عنوان داشت: هنر، واقعیت را بازتاب نمی‌دهد بلکه آن را می‌آفریند و هنرمند، از حقیقتی که درون خود کشف می‌کند، جهانی تازه خلق می‌نماید.

احمدوند تأکید کرد: اینجاست که به پارادوکس هنر می‌رسیم و آن این پرسش اساسی است که چگونه چیزی که ساخته ذهن بشر است، می‌تواند حقیقتی عمیق‌تر از واقعیت عینی را بیان کند؟

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه به دین که حقیقت را نه از طریق تجربه حسی، بلکه از طریق وحی، ایمان و شهود باطنی جستجو می‌کند، پرداخت و در این باره گفت: در تمام سنت‌های دینی، حقیقت به عنوان جوهره‌ای ازلی و غیرقابل تغییر تعریف شده است چنانکه در مسیحیت، حقیقت با ذات خداوند یکی دانسته می‌شود و در اسلام، «حق» یکی از نام‌های الهی است.

وی تکمیل این سه رویکرد را در کنار هم محتمل و مؤثر دانست و در این ارتباط به تجربه دانشمندان بزرگ از لئوناردو داوینچی تا اینشتین اشاره داشت و ادامه داد: بزرگ‌ترین دانشمندان در طول تاریخ، تنها در یک حوزه تخصص نداشتند، بلکه علم، هنر و فلسفه را با هم ترکیب می‌کردند و امروزه نیز، دانش میان‌رشته‌ای، پلی میان علوم طبیعی، هنرهای خلاقانه و الهیات ایجاد کرده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان سخنان خود، حقیقت را مانند یک منشور که از زوایای مختلف جلوه‌های متفاوتی دارد، توصیف کرد و وظیفه انسان‌ها را، تلاش برای درک و هماهنگی میان این دیدگاه‌ها دانست.

کنفرانس علمی بین‌المللی «اگر حقیقت پیش روی ما ظاهر شود؛ گفت‌وگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» کار خود را با قرائت پیام پاتریارک کریل؛ اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس روسیه آغاز کرد و طی دو روز با سخنرانی‌های اندیشمندان سه حوزه علمی، دینی و هنری با تمرکز بر علم، هنر و دین به عنوان راه‌های تکمیلی درک جهان و عناصر اصلی آن‌ها و شناخت ابزارها برای شکل‌دهی محیط آموزشی و بستر فرهنگی برای کمک به کسب ارزش‌های واقعی، رشد اجتماعی و فردی در بستر یک واقعیت دائما در حال تغییر، ادامه یافت.

این کنفرانس توسط بنیاد آموزشی «استعداد و موفقیت» با همکاری کلیسای ارتدوکس روسیه، شورای عالی منطقه فدرال سیرویوس و دانشگاه‌های روسیه از جمله دانشگاه دولتی سنت‌پترزبورگ، دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه عالی اقتصاد، دانشگاه روابط بین‌الملل مسکو، دانشگاه سیرویوس و آکادمی الهیات مسکو و آکادمی علوم روسیه برگزار شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز