خبرگزاری کار ایران

مصطفی محدثی خراسانی مطرح کرد:

هفته کتاب پاتک فرهنگی به دشمن است

هفته کتاب پاتک فرهنگی به دشمن است
کد خبر : ۱۵۵۴۷۷۷

شاعر و منتقد ادبی سرشناس کشور گفت: رویدادهایی مانند هفته کتاب ضمن اینکه پاتک‌های فرهنگی هستند، می‌توانند در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن مانع ایجاد کرده و آن‌ را خنثی کنند.

به گزارش ایلنا، مصطفی محدثی خراسانی در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران درباره تاثیر رویداد فرهنگی هفته کتاب بر وفاق و همدلی ملی بیان کرد: رویدادهای فرهنگی می‌توانند نقش موثرتری نسبت به باقی رویدادها در ایجاد وفاق و همدلی ایفا کنند، چرا که این رویدادها با فکر، احساس و لایه‌های درونی‌تر وجود انسان مرتبطند و اهرم تاثیرگذارتری به شمار می‌روند.

وی افزود: در این راستا رخداد هفته کتاب ابزار خوبی در جهت ایجاد وفاق و همدلی ملی است و باید تلاش کنیم تا با ایجاد خلاقیت‌هایی که می‌توان به کار گرفت و برنامه‌ریزی‌های کارشناسی شده، حداکثر استفاده را از آن ببریم. ایجاد خلاقیت و اتفاق نو نیز باید بر اساس برنامه‌ریزی و نشست‌‌های مشترک سیاست‌گذاران هفته کتاب با جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و خبره‌های حوزه فرهنگ شکل بگیرد.

محدثی خراسانی ادامه داد: کسانی که مسئولیت برگزاری رویدادها را دارند متخصص هستند، اما برنامه‌ریزی‌های اداری کافی نیست و بازوان اجرایی برگزاری هرچند می‌توانند قدرتمندانه در این حوزه عمل کنند، اما برای محتوای برنامه‌ها و جزئیات برنامه‌ها باید با خبره‌های فن گفت‌وگو شود.

صاحب مجموعه شعر «طنین گام ابراهیم» در بخش دیگری از سخنان خود نقش رویدادهای فرهنگی در زمینه خنثی سازی توطئه‌های دشمنان را مهم خواند و گفت: یکی از تهدیدهای بزرگ دشمن پیش از فعالیت‌های نظامی، شبیخون فرهنگی است، طبیعتا پاتک‌های ما نیز می‌تواند ورای پاتک‌های نظامی، پاتک‌های فرهنگی باشد و رویدادهایی مانند هفته کتاب ضمن اینکه پاتک‌های فرهنگی هستند، می‌توانند در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن مانع ایجاد کرده و حتی آنها را خنثی کنند.

این شاعر و منتقد ادبی اضافه کرد: رسانه‌ها نیز با توجه به شرایط منطقه باید به کتاب‌هایی در حوزه شناخت تاریخی بیشتر مردم نسبت به استعمار، شکل‌گیری اسرائیل و سیاست‌‌های استعماری قدرت‌های بزرگ دنیا که به دنبال تفرقه‌انداختن هستند، بپردازند و طبیعتا هرچقدر آگاهی مردم نسبت به این حوزه‌ها بیشتر شود، تحلیل آنها نسبت به مسائل امروز جهان اسلام دقیق‌تر است. هرچند این‌ موارد نیز نیازمند تامل و تعمق بیشتر است که چه محتواهایی با چه قالب‌هایی به مخاطب ارائه شود. گاهی می‌توان این محتواها را در قالب کتاب ارائه کرد و گاهی کتاب می‌تواند مبنای آثار فرهنگی دیگری مانند فیلم و سریال باشد که فضای تحلیل را عمیق‌تر و روشن‌تر کند.

شاعر مجموعه «سلوک باران» در ادامه نقش رسانه‌ها در ترویج کتاب را مهم خواند و گفت: همواره رسانه‌ها در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی تلاش خود را انجام می‌دهند و شاید یکی از اولویت‌های رسانه ملی نیز در برنامه‌ریزی‌های خود این موضوع باشد که به کتاب بپردازد، اما آنچه در نهایت رخ می‌دهد و تاثیر می‌گذارد، اهمیت دارد. ممکن است در برنامه‌های هفتگی رسانه ملی چند برنامه با محوریت کتاب نیز تولید شود، اما برنامه‌های مختلفی ورای شکل ظاهری آن می‌توانند در این امر تاثیرگذاری بیشتری انجام دهند و باید به نحوه تاثیرگذاری آن‌ فکر کرد.

محدثی خراسانی همچنین به ضرورت بهره گیری از تجارب دیگر کشورها در برنامه‌های ترویجی کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و ادامه داد: باید از تجارب موفق و عملی سایر کشورها که بازدهی مناسبی در جامعه خود داشته‌اند، بهره ببریم و با هم‌افزایی دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی مختلف، با محوریت قرارگاه مرکزی کتاب، امکانات و استعدادها را تجمیع کنیم تا با برنامه‌ریزی راهبردی، عمیق و همه‌جانبه به ایده‌هایی برسیم که به گسترش کتاب و کتابخوانی در جامعه منتهی شود.

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز