درخواست تشکلهای گردشگری از وزیر ارشاد برای واگذاری وظایف سازمان حج و زیارت به بخش خصوصی
انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور به همراه دو تشکل دیگر در نامه ای به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از او خواستند تا سازمان حج و زیارت براساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران، حرمتالله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اعلام این خبر گفت: چند روز قبل نامهای را به اتفاق دو تشکل زیارتی به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردیم و مسایل و مشکلات مرتبط با گردشگری زیارتی کشور را به اطلاع ایشان رساندهایم و از وزیر ارشاد درخواست کردیم تا وظایف سازمان حج و زیارت برای حل مشکلات مرتبط با گردشگری مذهبی و زیارتی کشور به بخش خصوصی واگذار شود.
او اعلام کرد: هنوز نمیدانیم این نامه به دست آقای سید عباس صالحی رسیده است یا خیر؟ چون متاسفانه دالانهای رسیدن به وزرا آنقدر صعب العبور شده است که اطلاعی از رسیدن این نامه به آقای وزیر نداریم.
به گفته حرمتالله رفیعی، براساس آمارها از حدود ۶ میلیون جمعیت خروجی سالانه کشور حدود ۴ میلیون گردشگر فقط به کشور عراق سفر میکنند. زائر عتبات عالیات هم که به قصد زیارت حضرت اباعبدالله حسین (ع) به عراق میرود توریست زیارتی است.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران افزود: متاسفانه متولی گردشگری زیارت در کشور به اشتباه سازمان حج و زیارت است. درحالی که در هیچ کجای دنیا یک سازمان خاص، منهای سفرهای مرتبط با حج تمتع که برای حاکمیتها مهم است و باید به روش خاص به عربستان اعزام شوند وجود ندارد.
حرمت الله رفیعی افزود: هیچ سازمانی در جهان وجود ندارد که زیارت را از سیاحت متمایز کند.
این فعال بخش خصوصی گردشگری کشور با انتقاد از نرخهای دولتی که برای زائرین عتبات عالیات اعلام میشود، افزود: علاقمندان به سفرهای زیارتی که سفر آنها بصورت آزاد و با کمک بخش خصوصی انجام شود چه بسا برایشان ارزانتر و مناسبتر و با کیفیتتر تمام میشود و با سفرهایی که سازمانی متولی گردشگری زیارتی میباشد و زائرین را برای زیارت به عتبات میبرد کاملا متفاوت بوده و عموما حسب خدماتی که ارائه میدهند گرانتر محاسبه میشود.
رفیعی افزود: مسافرانی که بصورت آزاد و با استفاده از آژانسهای مسافرتی بخش خصوصی به سفرهای زیارتی میروند در هتلهای بسیار مناسبتتر اسکان داده میشوند. در حالی که در سفرهایی که توسط سازمان متولی به عتبات عالیات و عراق انجام میشود با حمل و نقل نامناسب و اسکان دور از شأن زائر ائمه اطهار مواجه هستیم که واقعا وهن زوار محترم و کشور ایران عزیز است.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تاکید کرد: وضعیت ایجاد شده برای سفرهای زیارتی ناشی از تصمیمات غلط سازمان حج و زیارت است که تبدیل به یک سازمان عریض و طویل شده، در حالی که دولت حق ندارد اینقدر بزرگ شود. بنابراین تا زمانی که سازمان محترم حج و زیارت تصدیگری دولتی را به بخش خصوصی واگذار نکند و کار حمل و نقل زائر توسط بخش خصوصی انجام نشود و دولت نظارهگر نباشد، همین مشکلات و معضلات در گردشگری زیارت کشور وجود دارد که زائر اباعبدالله حسین (علیه السلام) به جای اسکان در یک شرائط مساوی با توریستهایی که به دیگر کشورها میروند اسکان داده شود.
حرمت الله رفیعی اعلام کرد: در نامهای که به همراه تشکلهای گردشگری زیارتی کشور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردهایم ضعف خدماترسانی به گردشگران زیارتی ایران از سوی سازمان حج و زیارت را مطرح کردهایم و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستهایم که وظایف سازمان حج و زیارت به بخش خصوصی واگذار شود و اگر هم نمیتوانند این اقدام را انجام دهند لااقل متولی سازمان حج و زیارت توسط بخش خصوصی و با مشورت صاحب نظران انتخاب شود تا مشکلات مرتبط با گردشگری زیارتی کشور مرتفع شود.