جسدهایی که روی دست فلسطینیها باقیمانده+عکس
طی چندین ماه گذشته غزه آماج حملات گسترده ارتش اسرائیل بوده و به مدد وجود خبرنگاران و عکاسان اخبار تلخ این هجوم به سراسر دنیا مخابره شده است. یکی از تلخترین اتفاقات رخ داده که خیلی مورد توجه رسانهها قرار نگرفت؛ کشتار بیماران بیمارستانهای غزه بود که همگی در گورهایی دستهجمعی دفع شده بودند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، از هفتم دسامبر سال گذشته تاکنون ارتش صهیونیست اسرائیل به صورت گسترده غزه و توابع آن را بارها مورد حملات هوایی و زمینی قرار داده است. این حمله ددمنشانه تاکنون بیش از سی و شش هزار کشته به همراه داشته است اما این همه ماجرا نیست. طبق دستور نتانیاهو در همان اوائل جنگ آب، گاز و برق غزه و توابع آن قطع شد؛ بازهم اسرائیل به همین فشارها اکتفا نکرد؛ چند ماهیست که به صورت مستقیم و غیر مستقیم از ورود آذوقه به مناطق اشغالی جلوگیری میکند یا محدودیتهای بسیار گستردهای در ارسال آذوقه به وجود آورده است؛ بازهم ددمنشی در همین حد و اندازه متوقف نشد؛ این رژیم به چادرهای اردوگاههای فلسطینی حمله کرد و تعداد زیادی را زنده زنده در آتش سوزاند....
وضعیت زندگی باقیماندههای غزه و رفح که اغلب آنها یک یا چند نفر از اعضای خانوادهشان را از دست دادهاند، روز به روز بدتر میشود و در این میان این کودکان و سالمندان تحت فشارهای بیشتری با مشکلات عدیدهای جدیتری دست و پنجه نرم میکنند.
طی چند ماه پرفشار گذشته؛ خبرنگاران و عکاسان زیادی به منطقه رفتهاند و در مواجهه مستقیم با مسلمانان غزه؛ به ارائه گزارشهای مکتوب یا تصویری پرداختهاند که البته برخی از آنها نیز جان خود را در همین مسیر از دست دادهاند. اما در این وضعیت آنچه جدیتر و بغرنجتر مینماید سوء تغذیه کودکان و مرگ و میر آنها به دلیل ضعف بدنی و بیماریهای مختلف است.
گزارش «سازمان ملل» درباره یک فاجعه!
غزه در تمام دنیا رکورددار کودکان قحطیزده است! اتفاقی که شاید در ابتدا بعید به نظر میرسد اما واقعیت دارد. به تازگی نیز بیماری هپاتیت دامنگیر کودکان غز شده است.
گزارشها سازمان ملل حاکی از آن است که دهها جسد فلسطینی در دو قبر در حیاط بیمارستان الشفا در شهر غزه دفن شدهاند. رسانه خبری «UN» که به انتشار اخبار سازمان ملل را به عهده دارد، اعلام کرد: پس از کشف این فاجعه و پس از بازیابی صدها جسد دفن شده در عمق زمین و پوشیده از زباله در بیمارستان «ناصر» واقع در خان یونس، مرکز غزه، و بیمارستان «الشفا» واقع در شهر غزه در شمال، ۲۸۳ جسد در بیمارستان ناصر کشف شد که ۴۲ مورد آن شناسایی شدند.
راوینا شمداسانی (سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل) گفت: در میان کشته شدگان ظاهراً افراد مسن، زنان و زخمیها هم دیده میشوند آنهم در حالی که دستها و پاهایشان بسته بوده است.
این در حالی است که «سیانان» اواخر آوریل به نقل از مقامات فلسطینی آمار غمانگیزی را در این رابطه منتشر کرده و نوشته بود: پس از جستجوی گورهای دستهجمعی 392 جسد پیدا شده که تعدادی از آنها لباس عمل جراحی به تن داشتهاند.
محمد آل مغایر (یکی از مقامات شهری) نیز در همان مقطع طی یک کنفرانس خبری اعلام کرده بود که تعداد ۱۶۵ کارگر مرده در مجموعه پزشکی «ناصر» در خان یونس شناسایی شده است. به نظر میرسد این افراد پس از انتقال نیروهای اسرائیلی در اواخر تیرماه کشته شدهاند. همه اینها در حالی است که هنوز پس از چندین هفته برای تشخیص و شناسایی هویت ۲۲۷ جسد تلاشهای جدی وجود دارد.
او اضافه کرده: نیروهای اسرائیل تا امروز زیر بار این فاجعه نرفتهاند. آنها میگویند هرگونه اظهارنظر که نشان دهنده دفع جمعی فلسطینیها باشد؛ از اساس غلط است.
رسانه نیویورک تایمز درباره وضعیت اسفبار غزه و مرگ و میرها در روزها و هفتههای گذشته گزارشی ارائه کرده که ترجمه آن در پی میآید. همه اینها در حالی است که تعداد کشتهشدگان غزه مرز ۳۵۰۰۰ نفر را رد کرده است.
یک گزارش تاسفبرانگیز از «نیویورک تایمز»
اسرائیل تحت فشار بینالملل شدید، شروع به ورود بیشتر کمکها به غزه کرده است. اما گروهها و فعالانی که در زمینه امور انساندوستانه فعالیت دارند، در اینباره بیان کردهاند که کمکهای فعلی اصلا کافی نیست و آنها به امدادهای فوری بیش از هر چیز نیاز دارند. به این دلیل که گرستگی شدید کودکان و افراد سالمند و کمتوان را در مسیر بسیار دشواری قرار داده که نتیجه آن مرگ است.
با توجه به اینکه پس از حمله روز هفتم اکتبر، بیش از هفت ماه از جنگ اسرائیل و حماس گذشته اما این بحران انسانی نه تنها بهبود نیافته بلکه عمق بیشتری یافته است. پس از حملات گسترده اسرائیل بیش از یک میلیون نفر از ساکنان غزه به چادرها و شهرهای جنوبی و رفح پناه بردند و حال به نظر میرسد اسرائیل آماده تجاوز به شهر است.
یکی از اتفاقات تلخی که اعتراض و انتقاد نهادهای بشردوستانه را برانگیخت و جنایت جنگی محسوب میشود، کشف گورهای دستهجمعی است که در بیمارستان جنوبی غزه قرار دارد. در نهایت اینکه میزان خسارات جنگی وارده بر جمعیت و سامانه پزشکی غزه در حال فروپاشی است.
چندی پیش بود که ریاض و عربستان سعودی قراردادی توهینآمیز را پیشنهاد دادند که به آتشبس میانجامید. اما در مقابل حماس اصرار دارد که هر توقف و آتشبس ایجاد شده، باید دائمی باشد. همه اینها در حالی است که برخی مقامات انتظار دارند اگر دادگاه کیفری بینالمللی دستور بازداشت رهبران اسرائیل یا حماس را صادر کند، مذاکرات مختل میشود!
در ادامه عکسهای تلخی که دیدن آنها به همه توصیه نمیشود:
کشف شده در یک گور دسته جمعی در مجتمع پزشکی ناصر در جنوب غزه برای شناسایی در ۲۵ آوریل صف کشیده بودند
تشریح جسد در مجتمع پزشکی ناصر شهر خان یونس
عزاداری یکی از صدها نفری که اجسادشان در مجتمع پزشکی ناصر پیدا شد
حمل جسد قربانی حمله اسرائیل در ۱۱ آوریل در رفح
مردم عزادار در جریان بمباران اسرائیل در بیمارستان النجار در رفح در جنوب نوار غزه در ۱۶ آوریل کشته شدند
اقوام و دوستان در حال اقامه نماز در نزدیکی پیکر یکی از کارکنان آشپزخانه مرکزی جهانی در رفح
در سوگ قربانیان اعتصاب در بیمارستان النجار در رفح
مردم عزاداری در جریان بمباران اسرائیل در بیمارستان النجار در رفح در جنوب نوار غزه
فلسطینیان در سردخانه بیمارستانی در رفح در ۱۹ مارس عزاداری برای خویشاوندان کشته شده در یک حمله
۱ویرانی به جا مانده از حمله هوایی و زمینی اسرائیل در نزدیکی بیمارستان الشفا در شهر غزه
کودک مجروح در بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلاح در مرکز غزه
یک فلسطینی هنگام هجوم ساکنان به سمت کامیونهای کمکرسانی در شهر غزه
کشف جسد فلسطینیها جنوب رفح در مقطعی که گورهای دستهجمعی کشف شدند. این عکس را سازمان ملل متحد منتشر کرد
عفو بینالملل خواستار تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در دو بیمارستان غزه شده که تا امروز نتیجه مشخصی نداشته؛ چراکه اسرائیل این جنایت را گردن نمیگیرد
صحنهای از بیمارستان النجار رفح در روز دوشنبه. عابد رحیم خطیب