سه کتابِ اهل سنت درباره امام مهدی (عج)
سیدمرتضی میرسراجی (مدرس دانشگاه و پژوهشگر مهدویت) به معرفی سه کتاب در حوزه مهدویت به قلم اهل سنت پرداخته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتقاد و باور راسخ به وجود نازنین و با برکت امام مهدی (عج) در بین برادران اهل سنت نیز ریشهای مستحکم و بادوام دارد. در این فرصت، سه کتاب شاخص و برتر این فرقه در خصوص «منجی عالم بشریت»، تقدیم به محضر همۀ مشتاقان و ارادتمندان به ساحت آن امام هُمام میشود؛
۱-عِقدُ الدُّرَر فی اَخبار المُنتَظَر
بدون شک بهترین کتاب اهل سنت دربارۀ امام مهدی (عج)، کتاب «عِقدُ الدُّرَر فی اخبارِ المُنتَظَر» از «یوسف بن یحیی مَقدِسی شافِعی»، (م. ۶۸۵ق.) از عالمان اهل سنت در قرن هفتم هجری بوده است. او در این کتاب به ۵۰۰ حدیث مرتبط با وجود مقدس حضرت مهدی (عج) پرداخته و نَسَب و اجداد ایشان را مشخص نموده است که این امر بسیار درخور توجه و قابل تأمل میباشد.
۲-البیان فی اخبار صاحب الزمان (عج)
رتبۀ بعدی متعلق به کتاب «البیان فی اخبار صاحب الزمان (عج)»، اثر «محمد بن یوسف گنجی شافِعی» (م. ۶۵۸ق.) از دانشمندان مورد اطمینان اهل سنت میباشد و در این کتاب، احادیث مختلفی در مورد حضرت مهدی (عج) روایت شده و نسب ایشان در مشخص شده و حتی به مسألۀ «ولادت»، «غَیبت» و «زنده بودن» امام مهدی (عج) نیز پرداخته شده است. گنجی شافعی، از برادران منصِف اهل سنت در قرن هفتم هجری بود که متأسفانه عدهای از بیماردلان، حقیقت گویی و انصاف او را بر نتابیدند و او را «رافِضی» نامیدند؛ لقبی که مخالفان به «شیعه» اطلاق میکنند و این چنین بود تا اینکه وی را به «قتل» و به عبارت روشنتر به فیض عظمای «شهادت» رساندند.
۳-البرهان فی علامات مهدی آخر الزمان
رتبۀ سوم متعلق به کتاب «البُرهان فی علامات مهدی آخِر الزمان» از «مُتّقی هندی»، (م. ۹۷۵ق.)، از عالمان مذهب تسنن است که در این اثر خویش، منصفانه به احادیث مهدویت پرداخته و حتی نسب حضرت مهدی (عج) را نیز مشخص نموده است.