در روز پایانی هفته گردشگری مطرح شد؛
"گردشگری" کلید حل مشکلات کشور است/ بخش خصوصی گردشگری همان "میدان" در دیپلماسی است
فاصله ما تا بهره بری از صنعت گردشگری زیاد است
در روز پایانی هفته گردشگری به این مهم تاکید شد که گردشگری کلید حل مشکلات کشور است و بخش خصوصی گردشگری همان "میدان" در دیپلماسی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم پایانی هفته گردشگری و گرامیداشت شصت و پنجمین سالگرد تاسیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران با تقدیر از فعالان حوزه گردشگری امروز در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
داوود فرزانه (نایب رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت ایرانگردی و جهانگردی) با اشاره به ۶۵ سال فعالیت انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی گفت: در زمان افتتاح ۳۰ آژانس بودیم که سندیکا را فعال کردیم. امسال از دو قرارداد رونمایی خواهیم کرد که برای ادامه فعالیت آژانسها مفید خواهد بود.
شمس الدین فرزادی پور (مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران) گفت: صنعت گردشگری سهم مناسبی از اقتصاد دنیا را در دست دارد و بیش از ۱۰ درصد سهم اقتصاد کشورها از آن گردشگری است و پیشبینی شده که تا ۳۰ درصد افزایش یابد.
او ادامه داد: ایران سرشار از جاذبههای گردشگری است و چه سهمی از این داراییها خواهد داشت آیا توانستیم بهره لازم را ببریم؟ پاسخ آن است که فاصله ما تا بهرهبری از این صنعت زیاد است چراکه پیچیدگی های زیادی دارد. گردشگری زنجیرهای متشکل از حلقههای مختلف است که هماهنگی آن در تقویت این صنعت موثر است.
او تصریح کرد: یکی از حلقههای این زنجیره حمل و نقل است و حمل و نقل ارزان میتواند کمک کننده به توسعه آن باشد. حمل و نقل هوایی به واسطه سهولت در استفاده یکی از مهمترینهاست. زمان و هزینه در این میان اهمیت دارد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: امنیت، ارزانی و سرعت صنعت هوایی سبب شده تا مورد استقبال قرار گیرد. گردشگری و صنعت هوایی به یکدیگر وابسته هستند. تعامل مورد نیاز است تا بتوانیم جذب حداکثری گردشگر را داشته باشیم. نیازمند برنامهریزی و کارهای میان مدت و بلندمدت هستیم. بین دستگاههای مرتبط با گردشگری هم باید تعامل برقرار شود.
گردشگری در اولویت قرار گیرد
علی اصغر شالبافیان (معاون گردشگری کشور) با اشاره به برنامههای اجرا شده در دو سال گذشته گفت: هماهنگی و هم افزایی بین دستگاهها و حمایت از بخش خصوصی را مد نظر قرار دادیم. بازگشایی مرزها بعد از ۲۰ ماه نخستین بخش اجرا شده در حوزه حمایت از بخش خصوصی بود. در رفع موانع پیش روی دفاتر خدمات مسافرتی بحث هزینه مالیاتی و تبلیغات ایران را اجرا کردیم. دفاتر دیگر واکاوی و ممیزی را نداشتند. همچنین مجوز فعالیت دفاتر ۳ ساله شد.
او ادامه داد: در حوزه مالیات نیز معافیت دوساله دوران کرونا را امیدواریم که بتوانیم ادامه دهیم. در حوزه صدور روادید که فرآیندی طولانی بود و تا ۲۰ روز طول میکشید را به حدود یک هفته رساندیم. سیاست تسهیل ورود گردشگران از طریق لغو روادید را داریم و کشورهای زیادی را برای لغو روادید گروهی پیشنهاد دادهایم.
شالبافیان ادامه داد: تسهیل حمل و نقل گردشگران را نیز در دست بررسی و اجرا داریم. تسهیل حمل و نقل هوایی را نیز خواستاریم. یکی از این مدلها آسمان باز است. اگر بخواهیم کشورهای همسایه را دو قسمت کنیم برخی دارای بالاترین امکانات حمل و نقل هوایی هستند که با توجه به فعالیت ۱۵۰ دستگاه هواپیما در کشور فعلا نمیتوانیم از امکانات آنها استفاده کنیم. تعداد بلیتهای قابل عرضه و تقاضا همخوانی ندارد. باید چاره اندیشید.
او تصریح کرد: بحث سیاست آسمان باز میتواند مارا در این حوزه یاری دهد. در حوزه حمل و نقل پیشنهاد دادیم تا تسهیل حمل و نقل هوایی را داشته باشیم. همچنین در سایر حوزههای حمل و نقل ورود کردیم و واردات را در بخشهای مختلف تسهیل کردیم. گردشگری باید در اولویت سیاستگزاریها قرار گیرد.
محمدرضا دشتی اردکانی (رئیس فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی و رئیس مجمع نمایندگان استان یزد) نیز گفت: ۱۰ حکم خوب در برنامه هفتم توسعه برای گردشگری در نظر گرفته شده. گردشگری باید دیده شود.
حضور ممیز دارایی در دفاتر لیلةالقدر ماست
حرمت الله رفیعی (رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران) با اشاره به آنکه مهمانانی از ۲۰ سفارتخانه داریم، گفت: در شرایط بحرانی فعالیت میکنیم. همه میدانند که بنزما و نیمار و رونالدو نمیتوانند بله نصب کنند اما وزیر به زیبایی این محدودیتها را مطرح کرد. صنعا گردشگری قطب اول اقتصاد آمریکاست و ما هنوز نتوانستهایم جایگاه خود را در این صنعت مشخص کنیم.
او ادامه داد: وقتی ۵۴ کاروانسرا را ثبت میکنیم و الواح را رییس جمهور بازمیگرداند یعنی مهم است اما همه باید پای کار بیایند و وزیر به تنهایی نیاید خود را خرج سرویسهای بهداشتی کند بلکه باید معاونان و مدیران او هم پای کار بیایند. اینترنت، سرویس بهداشتی، دارایی و مالیات و... مشکلات گردشگری هستند.
رفیعی گفت: ممیز دارایی وقتی در دفاتر حاضر میشوند لیلة القدر ماست چون نمیدانیم میخواهد چه کند. دفاتر مالیاتی به گردشگری آشنایی ندارند و حاضر به یادگیری هم نیستند. از این رو ناچار به پرداخت پاداش به آنها هستیم.
او با اشاره به صحبتهای شهید قاسم سلیمانی تصریح کرد: حاج قاسم میگفت میدان بازکننده راه دیپلماسی است و ما بخش خصوصی همان میدان در گردشگری و دیپلماسی هستیم.
اصناف گردشگری وحدت داشته باشند
عزتالله ضرغامی (وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی) با ادای احترام به فعالان بخش گردشگری گفت: گردشگری حق همه مردم دنیاست. همه باید سود ببرند و باید تلاشها برای رونق گردشگری را بیشتر کنیم چراکه گردشگری کلید حل مشکلات کشور است.
او ادامه داد: اگر امروز تنگناها و مشکلات مطرح است، گردشگری را کلید رفع آن میدانیم. تلاش داریم تا مسئولان متوجه این مهم شوند. بزرگان کشور واقف شدند و طرحی در دولت و مطالبهای نداریم که پاسخ منفی بشنویم. حتا رییس قوه قضاییه آمد و بالاتر از خواستههای ما را گفت. اینکه زمانی تاسیسات گردشگری پلمپ میشود و ضرر میرساند و رییس قوه قضاییه به این مهم واقف است نشان از توجه مسئولان به این امر دارد. ضمن آنکه برنامه هفتم توسعه در حوزه گردشگری و میراث بسیار غنی است.
ضرغامی خاطرنشان کرد: دولت و رییس جمهور بیش از هر زمان دیگری پشتیبان گردشگری هستند و ۲۰ مصوبه گردشگری داشتیم. در حوزه گردشگری سبز نیز با نهادهای مهم تفاهم بستیم هرچند هنوز راه زیاد داریم چراکه گردشگری باید جای نفت بنشیند. مزیتهای آن را داریم فقط باید سرمایه گذاری شود که فعلا سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی در این حوزه خوب نیست.
وزیر میراثفرهنگی و گردشگری تاکید کرد: هنوز نتوانستهایم ۱ درصد از بودجه عمومی را برای گردشگری جذب کنیم. هرکاری برای این حوزه انجام دهیم کم است. سرویس بهداشتی، جمع آوری زباله و پسماند، فعال سازی مساجد در طول روز و... چالشهای گردشگری هستند. برای دفاع از گردشگری هر کاری میکنیم و مردم را مد نظر داریم.
او تاکید کرد: فعالان گردشگری وحدت را حفظ کنند. صنوف باهم تعامل داشته باشند. اختلافات را کنار بگذارید. ما با همه اصناف گردشگری تعامل داریم.
در پایان این مراسم از فعالان گردشگری تقدیر شد.