نامه تعدادی از صنوف هنری به وزیر علوم
۱۲ صنف هنری خانهی هنرمندان ایران در نامهای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار ایجاد تعامل و گفتگو در فضاهای دانشگاهی شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، ۱۲ صنف هنری خانهی هنرمندان ایران طی نامهای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به روند برخورد با برخی از اساتید و احکام محرومیت برای برخی دانشجویان اعتراض کردند.
در بخشی از این نامه آمده است: پس از پیگیریهای تشکلهای هنری و بازگشت 2 رشته سینما و مجسمهسازی دانشگاه هنر به دفترچه کنکور سراسری 1402، و در آستانه سال تحصیلی جدید فرصت را مغتنم شمرده و بار دیگر مطالبات خود را تکرار میکنیم.
این نامه، توقف روند اخراج برخی اساتید و لغو احکام محرومیت از تحصیل برای برخی دانشجویان را خواستار شده و در آن آمده است: استادان هنر، ثمره یک جامعه هستند. نامآوران و سرآمدان هنر که علاوه بر معرفی فرهنگ و هنر ایران به جهان، وظیفه دشوار تعلیم و تربیت هنرجویان را به عهده گرفتهاند. با امکانات محدود دانشگاه و دریافتی ناچیز، عاشقانه به تدریس پرداخته و به کلاسهای خاکستری و صندلیهای فرسوده، اعتبار بخشیدهاند. استاد هنر، محصول سالها مطالعه و پژوهش، تجربهاندوزی و همچنین زیست هنرمندانه است، یکشبه، با سهمیه و رانت و سفارش ساخته نمیشود. استادان فرهنگ و هنر، جایگزین و بدل ندارند و فقدان هرکدام خاموشی ستارهای است که آسمان هنر را از وجودش محروم میسازد. استادان تاثیرگذارترین و مهمترین اعضای جامعه هنری بوده و صیانت از حقوق آنان رسالت اصلی تشکلهای هنری است.
دانشجوی هنر، خلاق، شجاع و پرسشگر است. آمده است تا به حساسترین عضو جامعه یعنی هنرمند تبدیل شود. آمده است تا در بازترین فضای ممکن یعنی هنر فعالیت نماید. بدیهیات را به پرسش گرفته و از نو کشف کند. "جهان را سقف بشکافد و طرحی نو دراندازد." آگاهانه، درد جامعه خود را درک نموده و احساسات و عواطف انسانی را مهمترین دغدغه خود شمارد. دانشجویان ترسیمگر آینده و تحقق بخش چشمانداز هنر ایران هستند. جامعه هنری مطالبهگر حقوق دانشجویان است و مراقبت از فرزندانش را بدیهیترین وظیفه خود تلقی مینماید.
نویسندگان این نامه در پایان خواستار ایجاد فضای امن گفتگو، انتقاد در دانشگاهها شدهاند.