خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

آماده‌سازی اسب کرد و محور ساسانی پرونده‌هایی برای ثبت جهانی/ انجام مطالعات فنی برای موزه منطقه‌ای کرمانشاه بعد از نیم قرن

آماده‌سازی اسب کرد و محور ساسانی پرونده‌هایی برای ثبت جهانی/ انجام مطالعات فنی برای موزه منطقه‌ای کرمانشاه بعد از نیم قرن
کد خبر : ۱۳۸۲۹۳۳

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از آماده‌سازی دو پرونده برای ارائه به یونسکو خبر داد و از انجام مطالعات فنی و کارشناسی برای موزه‌ای گفت که بیش از نیم قرن از کلنگ زنی آن می‌گذرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داریوش فرمانی (مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه) درخصوص وضعیت موزه منطقه‌ای کرمانشاه که قرار بود پروژه‌ای بزرگ در مساحت ۵۲۰۰ متر مربع باشد، گفت: کلنگ این موزه در سال ۱۳۵۳ بر زمین خورد و تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است. یکی از اولویت‌های ما به ثمر رساندن این موزه است از این رو نخستین کاری که باید انجام می‌دادیم، مطالعات معماری داخلی، گرافیک محیطی و طرح محتوایی موزه است. این مطالعات تاکنون انجام نشده از این رو با مشاور قراردادهایی برای تحقق این مطالعات انجام دادیم تا بر اساس این طرح مطالعاتی بتوانیم ساخت موزه را پیش ببریم. 

او در پاسخ به این سوال که بیش از نیم قرن از آغاز ساخت و ساز این مجموعه می‌گذرد و با وجودعدم بازگشایی به نوعی زمان بازسازی این بنا رسیده، گفت: مطالعاتی که در نظر گرفته شده نیز بر اساس همین نکات است تا کارها به صورت فنی و کارشناسی پیش رود. ساخت این موزه یکی از اولویت‌های اداره کل کرمانشاه است. 

فرمانی همچنین درخصوص پرونده‌های ثبت جهانی استان کرمانشاه گفت: ثبت جهانی محور ساسانی را مد نظر داریم و امیدواریم ظرف سه تا چهار سال آینده انجام شود. همچنین پرونده ثبت جهانی اسب کرد را در دست داریم که به صورت مشترک با کشور عراق انجام خواهد شد. هر دو پرونده ثبت جهانی شده‌اند و کارهای ثبت جهانی طاق بستان تا حدودی پیش رفته اما در پرونده ثبت جهانی اسب کرد نیازمند همکاری کشور عراق هستیم که آن‌ها هنوز ثبت ملی را در کشور خودشان انجام نداده‌اند تا بتوانیم به ثبت جهانی برسیم. 

او همچنین درخصوص وضعیت کاوش در کرمانشاه گفت: بیش از ۱۰ محوطه تعیین عرصه و حریم شده‌اند و کاوش در قباق تپه انجام شد که یافته‌های باارزش باستان‌شناسی داشتیم که از دوره آشور گرفته تا اشکانی و ساسانی را در بر می‌گرفت. براساس کاوش‌های صورت گرفته، بقایایی از دوره ساسانی، اشکانی و لایه‌های حاوی سفال عصر آهن سه در کاوش‌ها بدست آمد. همچنین بقایای معماری خشتی، ظروف سفالی، بقایای چاله‌های ذخیره غلات و ابزار و ادوات آهنی مربوط به کشاورزی چون داس‌های کوچک و بزرگ در این فصل از کاوش بدست آمد. 

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، کاوش در عمارت خسرو قصر شیرین نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز