بقایایی از ارابه ران ۳ هزارساله در سیبری بدست آمد
باستانشناسان موفق به کشف قبر دست نخوردهای از یک ارابه ران در منطقه سیبری شدند که با وجود عدم کشف شواهدی از ارابه، عناصری از سواری با ارابه را به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، باستانشناسان در سیبری در محلی که به منظور توسعه راهآهن، کاوش نجات بخشی شده است، قبر دست نخوردهای متعلق به ۳۰۰۰ سال پیش کشف کردند که تصور میشود متعلق به یک ارابه سوار باشد. این کشف برای اولین بار نشان میدهد که ارابههای اسب دوانی در این منطقه نیز استفاده شده است.
باتوجه به اتصال فلزی قلاب داری که در بقایای اسکلت کشف شده در این قبر بدست آمده، باستانشناسان این احتمال را میدهند که این قلاب به منظور اتصال کمربند ارابه ران به ارابهای که با اسب کشیده میشود، استفاده میشد. این نوع آثار عموما در گورهای چینی و مغولی نیز یافت شده است.
باستانشناسان فکر میکنند که دفن «ارابه سوار» مربوط به فرهنگ لوگاو است که حدود ۳۰۰۰ سال پیش در این منطقه حضور داشتند. اما بقایایی از ارابهها پیدا نشده است. هرچند اشیایی مانند «کمربند ارابه سوار» قبلاً نیز پیدا شده بود اما باستانشناسان درکی درخصوص آن نداشتند و به عنوان شیء ناشناخته نامیده میشد اما اکتشافات اخیر دفن ارابهداران عصر برنز در چین به همراه بقایای ارابهها و اسبها نشان میدهد که این شی وسیلهای برای یک ارابه است.
بر اساس گفته باستانشناسان، مقبره «ارابه سوار» در میان قبرهای مربوط به حدود ۳۰۰۰ سال پیش در زمان فرهنگ لوگاو پیدا شد. دفن شامل یک تپه خاکی بود که روی یک قبر سنگی تقریباً مربعی انباشته شده بود. یک چاقوی برنزی، جواهرات برنزی و قسمت مشخص کمربند از جمله اشیای قبر بودند. مردم عصر برنز متعلق به فرهنگ لوگاو عمدتاً به دامداری مشغول بودند و در قرن هشتم قبل از میلاد، در اوایل عصر آهن، توسط مردم سکایی فرهنگ تاگار جایگزین شدند.