خبرگزاری کار ایران

سرپرست گروه «داماهی» و نوازنده ارکستر علیرضا قربانی:

علاقه به گیتاربیس در ایران اغلب برای کسب درآمد بیشتر است/ تلاشم تلفیق جذابیت و کیفیت در اجراست

علاقه به گیتاربیس در ایران اغلب برای کسب درآمد بیشتر است/ تلاشم تلفیق جذابیت و کیفیت در اجراست
کد خبر : ۱۳۷۸۴۷۷

دارا دارایی می‌گوید: از سال ۷۶ به بعد نگاه به حوزه موسیقی با تحولاتی روبرو شد که زمینه را برای فعالیت بهتر هنرمندان فراهم کرد. او با اینکه تئاتر خوانده اما به دلیل شرایط موجود موسیقی را به عنوان حرفه انتخاب کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، طی یک سال و چند ماه گذشته تنها خوانندگان پاپ روی صحنه نرفته‌اند و موسیقی جدی نیز هرچند با تاخیر وارد میدان فعالیت‌های صحنه‌ای شده است. منظور از موسیقی جدی موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک و ارکسترال است. در همین هفته‌های اخیر بود که کنسرت «در هوای بی‌چگونگی» با نوازندگی سهراب پورناظری و علی قمصری و دیگر اعضای گروه در کاخ سعدآباد روی صحنه رفت. اما پیش از این رویداد علیرضا قربانی تور کنسرت‌های خود را از اردیبهشت‌ماه در برخی شهرها آغاز کرد. او از بیست و سوم خردادماه به اتفاق اعضای ارکسترش در مجموع تاریخی فرهنگی کاخ سعدآباد کنسرت‌های خود را برگزار کرد که از آن زمان تاکنون بارها تمدید شده است. حسام ناصری همکار چندساله قربانی نیز در این اجرا او را با نواختن پیانو و سازهای الکترونیک همراهی می‌کند. او طی همکاری با قربانی در پروژه «با من بخوان» قطعات متعددی را ساخته که در تور کنسرت‌های «با من بخوان» اجرا شده‌اند. 

در آستانه فرا رسیدن ماه محرم، کنسرت علیرضا قربانی در کاخ سعدآباد، روز شنبه شب بیست و ششم تیرماه به اجراهای خود پایان داد. دارا دارایی، نوازنده گیتار بیس و سرپرست گروه «داماهی» که یکی از اعضای ارکستر کنسرت علیرضا قربانی نیز هست، همزمان با آخرین اجرای این گروه از چگونگی ورودش به عرصه موسیقی و میزان علاقه به گیتاربیس و کاربرد آن در سبک‌های مختلف به ایلنا گفت. این نوازنده فعالیت حرفه‌ای خود را از سال هفتاد و هفت آغاز کرده است.

علاقه به گیتاربیس در ایران اغلب برای کسب درآمد بیشتر است/ تلاشم تلفیق جذابیت و کیفیت در اجراست

شرایط مرا سمت موسیقی سوق داد

دارا دارایی با اشاره به علاقمندی‌های دوران کودکی خود گفت: من از کودکی علاقه‌ام این بود به عنوان کارگردان فعالیت کنم. همین علاقه به سینما سبب شد تا به سوی تئاتر نیز کشیده شوم. در هنرستان حوزه نمایش را انتخاب کردم و تحصیلات کارشناسی‌ام نیز در زمینه نمایش بوده است؛ اما شرایط مرا به سمت موسیقی سوق داد. در کنار علاقمندی‌هایم به موسیقی نیز خیلی علاقه داشتم. در همین راستا با دوستانم یک گروه درست تشکیل داده بودیم و تمرین می‌کردیم. بر اساس روابطم به یک پروژه موسیقی معرفی شدم و پس از آن به پروژه‌های بعدی پیوستم. زمانی هم که وارد عرصه موسیقی شدم دیگر نتوانستم خارج شوم و این مسیر را ادامه دادم. 

موسیقی اجازه نداد در حوزه بازیگری عمیق کار کنم

این نوازنده در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که شرایط برای حرکت در حوزه موسیقی فراهم شد به سرعت در آن پیش رفتم و اتفاقات یکی پس از دیگری سبب شد در حوزه موسیقی موفقیت‌هایی را کسب کنم و این هنر را به عنوان حرفه دنبال نمایم. همین عوامل هم سبب شد تا در حوزه بازیگری زیاد عمیق کار نکنم. الان هم به عنوان نوازنده در خدمت گروه ارکستر علیرضا قربانی هستم. 

وی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی روند حرکت موسیقی طی سال‌های اخیر اینگونه پاسخ داد: از سال هفتاد و شش به بعد بود که نگاه به حوزه موسیقی با تحولاتی روبه‌رو شد. این اتفاق زمینه را برای هنرمندان فراهم کرد تا بتوانند در زمینه موسیقی فعالیت‌های بیشتری داشته باشند. تحولات ایجاد شده در دهه هفتاد بستری برای حرکت بیشتر من به سوی موسیقی شد؛ فضایی بازتر ایجاد شده بود که علاقه‌مندان به هنر را بیش از هر زمان دیگر به خود جلب می‌کرد و باعث می‌شد در این حوزه فعالیت‌های بیشتری داشته باشند. 

کاربرد بیشتر گیتاربیس موسیقی تلفیقی است

این نوازنده درباره ساز خود و کاربرد آن در موسیقی‌های مختلف گفت: ساز من گیتار بیس است و بیشتر در موسیقی‌های تلفیقی به کار گرفته می‌شود. این ساز از زمانی که سازهای غربی وارد عرصه موسیقی شدند، رواج بیشتر پیدا کرد و نوعی همنوازی با سایر آلات موسیقی شکل گرفت. 

وی افزود: در ایران نوازندگان گیتار بیس خوب زیاد داریم و این ساز علاقه‌مندان خاصی دارد. اما غالبا بسیاری از کسانی که سراغ این ساز می‌روند، برای کسب در آمد بیشتر و بازار کار بهتر است؛ چون تقریبا هر گروه ارکستری نیاز به نوازنده گیتار بیس دارد. 

او تاکید کرد: به نسبت سازهای دیگر هم کمتر کسی گیتاربیس می‌نوازد؛ به همین دلیل از بعد تجاری و درآمدزایی متقاضیان زیادی دارد. 

نوازندگی و بازیگری شباهت‌ها و درهم تنیدگی‌هایی دارند

دارایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فعالیتش در حوزه بازیگری و عرصه سینما اشاره کرد و در پاسخ به این سوال که حضورش در عرصه سینما و هنری چون بازیگری تا چه حد بر نوع اجرا و نواختنش در موسیقی تاثیر داشته، گفت: برخی افراد که مخاطب حرفه‌ای سینما هستند به من می‌گویند در هنگام نوازندگی موسیقی نوعی حرکت و اجرا دارم، گویا در حال اجرای نمایش هستم، اما باید تاکید کنم که این حالت و حرکت از طریق خود موزیک در من ایجاد می‌شود؛ چیزی که به صورت طبیعی رخ می‌دهد و ارادی نیست. 

او گفت: در دوره کرونا در دو فیلم کوتاه بازی کردم؛ فیلم «در میان» ساخته امیر موسوی و یک فیلم کوتاه دیگر به کارگردانی سهیل دانش‌اشراقی که هنوز نمایش داده نشده است. 

دارایی در مورد شباهت‌های نوازندگی با بازیگری گفت: نوازندگی و بازیگری هر دو شباهت‌ها و در هم تنیدگی‌هایی دارد و کارها همیشه پروژه‌ای است و یک روند ثابت ندارد. 

آشنایی من با علیرضا قربانی به پروژه قونیه می‌رسد

وی درباره آشنایی‌اش با علیرضا قربانی گفت: همان سال اول که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد، برای ضبط یک قطعه که یکی از دوستانم آن را تنظیم کرده و گیتارش را نواخته بود، با حسام ناصری آشنا شدم و او مرا برای پروژه‌ای که آقای قربانی می‌خواست با عالیم قاسیم اف در قونیه اجرا کند، دعوت کرد؛ من از آنجا با آقای قربانی همراه شدم و کار با او را تا به امروز ادامه داده‌ام. 

دارایی درباره نحوه همکاری‌اش با دیگر خوانندگان و موزیسین‌ها گفت: همواره تلاش می‌کنم در هر پروژه‌ای که حضور دارم، کارم را به خوبی انجام داده و در عین حال جذابیت و کیفیت را در هم تلفیق کنم تا در حد خود سهمی در موفقیت گروه داشته باشم و چیزی به آن اضافه کنم و هیچ‌گاه به این فکر نکردم که حضور در یک پروژه یا گروه در حد من نیست. 

این نوازنده درادامه درباره اینکه شاخصه‌هایش برای همکاری با پروژه‌های مختلف، چه مواردی است، توضیح داد: سه شاخص برای حضور و همکاری در پروژه‌ها مد نظر دارم، ابتدا توجه به این نکته که آن کار از لحاظ «آرتیستیک» با سلیقه من همراه باشد. دوم وجود همکارانی که با آنان حس خوب و انرژی مثبت را تجربه کنم. و در انتها اینکه پول خوبی دریافت کنم. اگر یک پروژه دو مورد از این سه شاخص را داشته باشد، آن را می‌پذیرم و انجام می‌دهم، اما اگر تنها یک مورد را داشته باشد، قبول نمی‌کنم. برای حضور در گروه ارکستر علیرضا قربانی دو گزینه نخست بیشتر صدق می‌کرد و به قدری این دو شاخص پررنگ است که اگر دستاورد مالی پروژه از این هم کمتر بود، باز هم در این کنسرت همکاری می‌کردم. 

علیرضا قربانی فضا را برای همکاری دلنشین می‌کند

وی طی توضیحات بیشتر از ویژگی‌های علیرضا قربانی به عنوان خواننده کنسرت گفت. او بیان کرد: در روزهای ابتدای همکاری تمرکز من بیشتر روی موسیقی بود، اما در خلال کار شخصیت متعادل علیرضا قربانی و دایره افرادی که با او کار می‌کنند، مرا به خود جذب کرد. او فردی است که فضا را برای همکاری دلنشین می‌کند و خوشحالم از اینکه در کنار این فرد به نوازندگی می‌پردازم. 

دارایی از قطعه‌های مورد علاقه خود در کنسرت علیرضا قربانی نام برد. او خاطرنشان کرد: قطعه «هم گناه» را از همه بیشتر و پس از آن قطعه‌های «عروج» و «بوی گیسو» را خیلی دوست دارم. 

وی از حسش در مواجه با جمعیتی نزدیک به سه هزار نفر در کنسرت علیرضا قربانی اینگونه گفت: حضور این تعداد از مخاطبان با چیدمان انجام شده در محیط فعلی و حضور تمام بچه‌های روی استیج و خارج از آن، انرژی خوبی به ما منتقل می‌شود. من از اینکه این شب‌ها را در کنار علیرضا قربانی، اعضای ارکستر و مخاطبان گذراندم و تجربه کرده، بسیار خوشحالم. 

سرپرست و موسس گروه «داماهی» در پایان تاکید کرد: در این کنسرت همه چیز خوب به هم گره خورده، انتخاب‌ها درست بوده و فکرها و ایده‌ها خوب کنار هم قرار کرفته است. از الان برای شب‌های بعد که دیگر به اینجا نمی‌آییم و اجرا نداریم دلتنگ هستم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز