گیفت آرت، راهی برای سفارش اختصاصی آثار هنری
مدیرعامل شرکت توسعه تجارت هنر پروانه از مجموعههای وابسته به صندوق اعتباری هنر با اشاره به تأکید صندوق اعتباری هنر در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر توانمند سازی هنرمندان و رونق اقتصاد فرهنگ و هنر، گفت: در این راستا شرکت پروانه با جانمایی گیفت آرت در قالب یک پلتفرم آنلاین علاوه بر اینکه فضایی برای سفارش اختصاصی آثار هنری ایجاد کرده است تلاش دارد تا هدایای عُرف را با هدایای قابل تبدیل به نقدینگی جایگزین کند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و اطلاعرسانی صندوق اعتباری هنر، محمد علی دهقان با اشاره جزئیات و روند شکل گیری «گیفت آرت» به همت و تلاش صندوق اعتباری هنر، گفت: شرکت توسعه تجارت هنر پروانه از زیر مجموعههای صندوق اعتباری هنر با تکیه بر قانون تصویب شده در سال ۱۳۷۹ مبنی بر مجوز اختصاص ۲ درصد اعتبارات در اختیار دستگاههای دولتی نسبت به خرید آثار هنرهای تجسمی، پلتفرم گیفت آرت را ارائه کرد.
وی ادامه داد: در این پروژه با جانمایی گیفت آرت در قالب یک پلتفرم آنلاین علاوه بر اینکه فضایی برای سفارش اختصاصی آثار هنری ایجاد میشود، هدایای عرف را با هدایای قابل تبدیل به نقدینگی جایگزین مینماییم.
دهقان در ادامه، توسعهی کسب و کارهای حوزه فرهنگ و هنر، حمایت هنری و اقتصادی از هنرمندان به ویژه ایجاد فرصت برای هنرمندان مستعد و کمتر شناخته شده، ایجاد پلتفرمی برای تهاتر آثار هنری هم رده و یا تبدیل این آثار به نقدینگی، همگانیسازی خرید آثار هنری در جامعه و جذب مشتریان جدید را از جمله اهداف این طرح عنوان کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر و در مرحله اول ۵۰ هنرمند در حوزه تجسمی شامل (نقاشی، خوشنویسی، گرافیک، چاپ، نقاشیخط و…) شناسایی و آثاری را با ابعاد و موضوعات مختلف بنا به سفارش داده شده، تولید و آماده عرضه برای فروش کردهاند ولی به تدریج این تعداد گسترش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت توسعه تجارت هنر پروانه با بیان اینکه برای گزینش هنرمندان گیفت آرت موارد موثری در پیشبرد این چرخه از جمله فعالیت و حضور موثر هنرمندان در بازار هنر و نرخ رشد آثارشان و همچنین عضویت در صندوق اعتباری هنر را مورد توجه قرار دادهایم، تصریح کرد: از آنجا که تعیین کیفیت و برآورد قیمت کارشناسی آثار هنری خلق شده در این طرح از طرف یکی از دستگاههای مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجام میشود، با توجه به نرخ رو به رشد آثار هنری، آثار خلق شده در بازه زمانی یک سال بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
به گفته وی، دارندگان آثار یا به عبارت مناسبتر «مجموعهداران آینده» میتوانند درصورت تمایل اثرشان را با دیگر آثار موجود در پلتفرم تهاترکرده یا به قیمت روز به مجموعه پروانه بهفروش رسانند.
دهقان اضافه کرد: در این فضا سفارش دهندگان این امکان را دارند تا آثار را مطابق با سلیقه بر اساس تنوع و تکنیک آثار هنری تعریف شده در سایت (نقاشی، خوشنویسی، گرافیک، چاپ، نقاشیخط و…) انتخاب و با محتوای مدنظر سفارش دهند.
وی گفت: در سفارشهای سازمانی علاوه بر موارد فوق، ارائه بستهبندی اختصاصی نیز امکانپذیر است و به دلیل بالا بودن تیراژ اینگونه سفارشات قیمت آثار نسبت به قیمت ارزشگذاری شده تعدیل مییابد.
دهقان تصریح کرد: ورود مجموعهای چون صندوق اعتباری هنر در این حوزه با توجه به اینکه صندوق هنر مورد اتفاق و اقبال هنرمندان، بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی است، ضرورت دارد زیرا میتواند بهعنوان حامی و متولی اقتصاد هنر عمل کند و هدایت کننده مسئولیتهای فرهنگی و اجتماعی باشد.
گفتنی است؛ پروانه با هدف ایجاد ساماندهی به بازار هنر، درآمدزایی و نظم دهی به بازار نامنظم فعلی، حمایت از هنرمندان و ایجاد تبادلات و تعاملات در قالب فرهنگی و بین المللی شکل گرفته است. از آنجا که ورود به بازار هنر به آسانی میسر نیست؛ برای ایجاد اعتبار در بین اهالی این زیست بوم نیاز به طی کردن مسیری مشخص و برنامه ریزی شده و نقشه راهی برای رسیدن به مطلوب است.