کشف ۲ هزار سر قوچ مومیایی شده در معبد رامسس دوم
کشف ۲۰۰۰ سر قوچ مومیایی شده که به رامسس دوم فرعون مصر اهدا شدهاند سبب تعجب باستانشناسان شد چراکه این مومیاییها هزار سال بعد از مرگ فرعون به او اهدا شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از لایوساینس، محققان مجموعه عظیمی شامل ۲۰۰۰ جمجمه و سر قوچ را کشف کردهاند که احتمالاً به عنوان هدیه به رامسس دوم، فرعون محبوب مصریان، قربانی شدهاند. البته این امر حدود ۱۰۰۰ سال بعد از مرگ رامسس انجام شده است.
سرهای بریده شده در معبد رامسس دوم در آبیدوس، شهری باستانی در حدود ۴۳۰ مایلی (۶۹۲ کیلومتری) جنوب قاهره کشف شد. این معبد به افتخار رامسس دوم، که بین ۱۲۷۹ قبل از میلاد تا ۱۲۱۳ قبل از میلاد سلطنت کرد، ساخته شد. نمایندگان وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام کردند که مجموعه جمجمهها در یک انبار باستانی که تاکنون کشف نشده بود در قسمت شمالی معبد پیدا شده است. برخی از سر قوچها با باند پوشانده و تا حدی حفظ شده بود، اما بیشتر آنها اکنون جمجمههای بدون گوشت هستند.
این تیم همچنین بقایای بز، سگ، گاو، آهو و یک شترمرغ را در این محل پیدا کردند. به گفته نمایندگان وزارتخانه گردشگری و آثار باستانی مصر، تمام بقایای این حیوان احتمالاً مربوط به حدود ۱۰۰۰ سال پس از حکومت رامسس دوم بر مصر است و احتمالاً به عنوان پیشکشی برای پادشاه بسیار مورد احترام در زندگی پس از مرگ باقی مانده است.
رامسس دوم به دلیل سلطنت غیرمعمول و طولانی ۶۶ساله خود و گسترش امپراتوری مصر باستان و همچنین حفظ اتحاد با همسایگان خود مشهور است. آثار هنری که فرعون را به تصویر میکشند اغلب او را به عنوان یک پادشاه جنگجو بزرگ نشان میدهند، احتمالاً به همین دلیل است که او تا مدتها پس از مرگش مورد احترام بوده است.
این تنها کشف قابل توجه اخیر نیست که با رامسس دوم مرتبط است. در سال ۲۰۱۹، ابوالهول عظیم ۱۳ تنی که رامسس دوم را به تصویر میکشد، پس از بیش از یک قرن مخفی شدن، اولین نمایش عمومی خود را داشت. در سال ۲۰۲۱ نیز یک مقبره استادانه متعلق به یکی از عالیترین مقامات فرعون در سقاره کشف شد و در ژانویه، نیز باستانشناسان موفق به بازسازی چهره رامسس دوم شدند که نشان میدهد پادشاه باستانی در دوران اوج خود چه شکلی بوده است.