نویافتههای باستانشناسی از فراپارینه سنگی تا سلجوقی در یک نمایشگاه
موزه ملی ایران پذیرای نمایشگاهی از آخرین یافتههای باستانشناسی در سال ۱۴۰۰ است که قدمت آنها از فراپارینه سنگی تا سلجوقی را دربرمیگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایشگاه گزیده یافتههای باستانشناسی سال ۱۴۰۰ در محل موزه ملی ایران درحالی برگزار شده که در آن جدیدترین آثار و یافتههای کاوشگران و باستانشناسان در نقاط مختلف کشور در سال ۱۴۰۰ در معرض دید عموم گذاشته شده است.
لیلا خسروی (رییس پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری) در خصوص این نمایشگاه گفت: از ۱۱۸ مجوزی که برای انجام کارهای میدانی صادر شده بود حدود ۱۱۴ مقاله دریافت کردیم که بخشی از آنها در بیستمین گردهمایی باستانشناسی ایران ارائه خواهد شد. در این میان از ۱۲ سایت اشیاء بسیار مهمی بهدست آمد که به دورههای مختلف تاریخی تعلق دارد و در یک نمایشگاه در معرض دید عموم گذاشته شده است.
او ادامه داد: قدمت این آثار از پیش از تاریخ آغاز شده و تا دوره اسلامی ادامه پیدا کرده و در چیدمان نمایشگاه این دورههای تاریخی رعایت شده. حدود ۱۳۰ شیء در این نمایشگاه وجود دارد.
خسروی درخصوص چگونگی انتخاب این اشیا برای نمایش در این نمایشگاه گفت: این اشیا با همکاری موزه ملی و از استانهای مختلف انتخاب شدند. انتخاب این اشیا توسط کمیته علمی صورت گرفته چراکه اشیا باید دارای شاخصهایی، به لحاظ قدمت، ویژگیهای بصری و دوره تاریخی میبودند. هرچند ممکن است این نمایشگاه کوچک به نظر برسد اما آثار بسیار مهمی از یافتههای سال ۱۴۰۰ در آن نمایش داده شده که از استانهای مختلف جمع آوری شدهاند و قدمت آنها از فرا پارینه سنگی تا دوره سلجوقی است.
به گفته او، بیشترین آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده از محوطه هیربدان و مهمترین یافته سال ۱۴۰۰ کوزهای با نقش روباه و گاو است که روی پوستر همایش هم به عنوان نماد استفاده شده است. این ظرف به عیلام قدیم۱۹۰۰ تا ۱۶۰۰ قبل از میلاد مربوط میشود.
خسروی همچنین از احتمال ادامه نمایشگاه تا بعد از ماه مبارک رمضان خبرداد.
رییس پژوهشکده باستانشناسی افزود: آثار کاوشهای باستانشناسی در سال ۱۴۰۱ در سال بعد به نمایش گذاشته میشود چراکه معمولا یک سال عقب هستیم و نیاز داریم دادههایمان را تحلیل و بررسی کنیم.