خبرگزاری کار ایران

«نمای نزدیک» به کتابفروشی‌ها رسید

«نمای نزدیک» به کتابفروشی‌ها رسید
کد خبر : ۱۳۱۱۶۲۵

«نمای نزدیک» روایت و زاویه دید یک روزنامه نگار که از قضا در بالاترین پست‌های اجرایی فرهنگی در زمان خود مسئولیت داشته است به نمایش می‌گذارد.

به گزارش ایلنا، کتاب «نمای نزدیک» شامل ۶۰ یادداشت سیاسی، فرهنگی اجتماعی از حسین انتظامی (روزنامه نگار و معاون سابق مطبوعاتی و سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) است که به تازگی از سوی انتشارات کتاب نیستان وارد بازار نشر شده است.

انتظامی این یادداشت‌ها را به بهانه تولد و درگذشت برخی از چهره‌های فرهنگی و برخی دیگر را به بهانه برخی از رویدادهای خاص در سپهر سیاسی اجتماعی ایران نوشت و در صفحه خود در اینستاگرام و یا وبلاگ شخصی‌اش منتشر کرده است. 

اما چرا این یادداشت‌ها فارغ از زمان انتشار و تالیف کماکان خواندنی و قابل رجوع هستند و چرا این کتاب می‌تواند حائز اهمیت باشد؟ پاسخ به این سوال را می‌توان در چند موضوع مورد بررسی و توجه قرار داد. 

«نمای نزدیک» روایت و زاویه دید یک روزنامه نگار که از قضا در بالاترین پست‌های اجرایی فرهنگی در زمان خود مسئولیت داشته است به نمایش می‌گذارد. نگارنده از سویی در مقام روزنامه نگار و مطالبه‌گر می‌نشیند و طرح موضوع می‌کند؛ مطالبه‌گر است، واکاوی می‌کند و یک موضوع خاص سیاسی و اجتماعی را از همین منظر پیش چشم مخاط می‌گستراند و از سوی دیگر او در مقام یک مدیر عالی از منظر مسئولیت، تجره و توان اجرایی خود سعی می‌کند تا ابعاد تحقق مطالباتی که در یادداشت بیان کرده را بازگو کند. 

مخاطب هوشمند می‌تواند از خلال این یادداشت‌ها به متن‌هایی دست پیدا کند که طی آن یک مدیر به محاکمه و اعتراض به ساختارهایی می‌نشیند که خودش نیز سهمی در ایجاد آن داشته است. 

در کنار این موضوع صراحت انتظامی در این یادداشت‌ها ستودنی است. او از پس تجربه سال‌ها روزنامه نگاری با صراحت و ادبی مثال زدنی در عین مطالبه گری، شفاف و موزون و موقر به ادای موضوع می‌پردازد، با کسی تعارف ندارد اما از دایره ادب خارج نمی‌شود. کمتر موضوعی از زاویه دید او پنهان می‌ماند اما با این همه توازن و عدالت را در وزن دهی به موضوعات رعایت می‌کند. 

مسئله دیگری که این کتاب را خواندنی و قابل اهمیت کرده است، شخصیت خاص نویسنده آن است. انتظامی با وجود سابقه طولانی مطبوعاتی خود، در مواجهه با رسانه و فضای عمومی معمولا حد و مرزهایی برای خود تعریف کرده است که او را به اصطلاح در زمره افراد کمتر در دسترس برای رسانه قرار داده است. در چنین فضایی خوانش یادداشت‌هایی از او که در آن به صراحت درباره موضوعات مناقشه برانگیز سیاسی و اجتماعی اظهار نظر شده و یا از سر صمیمیت درباره وجوهی از یک شخصیت سیاسی و اجتماعی اظهار نظر شده است می‌تواند جذابیتی دو چندان برای اهل نظر داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز