خبرگزاری کار ایران

جشنواره فیلم اشراق پذیرای فیلم‌هایی با موضوع دین و دین‌داری

جشنواره فیلم اشراق پذیرای فیلم‌هایی با موضوع دین و دین‌داری
کد خبر : ۱۳۰۹۹۲۳

نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم حوزه (اشراق) امروز شنبه ۲۶ آذر با حضور مسعود معینی‌پور دبیر این رویداد در دفتر تبلیغات اسلامی تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود معینی‌پور در ابتدای این نشست اظهار داشت: روایت دین و دین‌داری در سینمای ایران و جهان یک ژانر معتبر قدیمی است، در واقع در همه جای دنیا بازنمایی زندگی دین‌داران و تفکراتشان یکی از ژانرهای مهم است و جشنواره‌های متعددی هم به این موضوع و این آثار می‌پردازند. در تئاترها، فیلم‌ها و فیلمنامه‌ها اقتباسی‌های خوب زیادی می‌شود که جنبه دینی یا زندگی دین‌داران را در ابعاد مختلف از زاویه اجتماعی به تصویر می‌کشند.

معینی‌پور خاطرنشان کرد: سینمای ایران، جریان تئاتر، مستند و فیلم کوتاه باید بتواند به مسائل مختلف از زاویه نگاه دینی بپردازد و کار تولید کند تا بتوانیم مجموعه‌ای از آثار سینمایی، تلویزیونی، مستند و تئاتر داشته باشیم. به غیر از نظام‌های آتئیست و کمونیست همه کشورهای دنیا نظام سیاسی‌شان پشتوانه معرفتی و ایدئولوژیک دارند و جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام اجتماعی و سیاسی جریان هنری‌اش از نظام معرفتی جدا نیست.

وی افزود: جشنواره اشراق از سال ۱۳۹۱ در دفتر تبلیغات اسلامی آغاز شده و من هم عضو هیئت انتخاب آن بوده‌ام که همان زمان استقبال خوبی از این رویداد شد. در سینمای ایران زمانی یک موج معناگرایی وجود داشت که در تئاتر هم بود و لازم بود که یک جایی متولی این حوزه می‌شد که بتواند با آن‌ها ارتباط بگیرد و بازنمایی کند. من به شخصه با سینمای فون تریه با ژانر دینی ارتباط گرفتم و ما در سینمایمان چنین آثاری نداریم. امیدوارم آثاری که به این جشنواره می‌آید قابل توجه و معتبر باشد که بتواند الهام‌بخش برای کارهای جدید باشد.

معینی‌پور در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: فیلم‌های داستانی، مستند، فیلمنامه و نقد فیلم قالب‌هایی هستند که در این جشنواره پذیرفته می‌شوند. این جشنواره سه بخش دارد، بخش اصلی و عمومی که آثار تولید شده پس از فروردین ۱۴۰۰ را در این بخش با موضوع عدالت، سبک زندگی دینی، عفاف، تحکیم خانواده، نقد عرفان‌های نوظهور و فرق انحرافی، وهابیت و داعش، اخلاق، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی، رسانه و فضای مجازی پذیرفته می‌شود، بخش جنبی رواق است که ویژه طلاب بوده و آثار پس از فروردین ۱۳۹۸ با موضوع طلبه و تبلیغ، طلبه و کارآفرینی، طلبه و خدمات رسانی، طلبه و تربیت، سبک زندگی طلاب، طلبه و فرهنگ، طلبه شهید، طلبه و فضای مجازی، بانوان طلبه پذیرفته می‌شود.

وی افزود: بخش ویژه یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم را داریم، امسال یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم است که البته سابقه حوزه‌های علمیه و نوع تربیت علمی طلاب در ایران سابقه هزارساله دارد ولی پس از آمدن رضاخان که قصد داشت روحانیت را به محاق ببرد شرایط تغییر کرد. این بخش ویژه عموم هنرمندان بوده و محدودیت زمانی ندارد، موضوعات آن مربوط به مشاهیر و علمای حوزه علمیه قم، حوزه‌های علمیه تشیع، طلاب غیرایرانی و تاثیرگذاری آن‌ها در جهان اسلام، بازنمایی روحانیت، حوزه علمیه قم و مناسک دینی، نقش روحانیون در تاریخ تحولات سیاسی اجتماعی ایران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زمان برگزاری جشنواره و نمایش آثار ۴ تا ۸ اسفندماه است و مراسم اختتامیه ۸ اسفندماه خواهد بود، درباره بودجه جشنواره و جایزه‌های این رویداد گفت: هنوز جایزه‌های این جشنواره تعیین نشده‌اند ولی جوایز خوبی خواهیم داشت که بتوانند انگیزه‌بخش باشند. درباره بودجه الان نمی‌توانم توضیحی بدهم چرا که هنوز مشخص نشده است. قصد داریم که از تولید هم حمایت کنیم و یا افرادی را شناسایی کنیم که قابلیت تولید اثر دارند و روی آن‌ها سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.

معینی‌پور در پایان تأکید کرد: فیلم دینی به موضوعات مستقیم دینی محدود نمی‌شود چرا که دین محدود هم موضوع محدودی نیست. اگر کسی بتواند یک مفهوم دینی را به خوبی بازنمایی کند می‌تواند اثر تولید کند. گاهی اوقات یک فیلم دینی ممکن است مستقیم به دین بپردازد و اثر خوبی باشد اما الزاماً نگاه ما اینگونه نیست که فقط به چنین آثاری توجه داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز