«شاعر مشتعل» شامل خاطرات نظاهر مصفا منتشر شد
به همّت معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانة ملّی جمهوری اسلامی ایران، کتاب «شاعر مشتعل» با پژوهشی از پیمانه صالحی منتشر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، کتاب «شاعر مشتعل» مصاحبه تاریخ شفاهی با مظاهر مصفا استاد برجستة ادبیات فارسی با پژوهش، مصاحبه و تدوین پیمانه صالحی است که در قالب مصاحبة تاریخ شفاهی با مظاهر مصفا، بهواسطة طرح مباحثی در شیوههای تدریس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاهها، بررسی تحولات دانشنامهنویسی در دوران معاصر، ابتکاراتی در املاء و رسمالخط فارسی، سالهای حضور در ریاست مجتمع آموزش عالی قم و پارهای خاطرات تدوین شده است.
کتاب «شاعر مشتعل» در پنج فصل و سه پیوست تنظیم شده است. فصل اول «خانواده، دوره ابتدایی و دبیرستان حکیم نظامی» نام گرفته و اطلاعات تاریخی ارزشمندی درباره مظاهر مصفا استاد برجستة ادبیات فارسی دانشگاه تهران ارائه شده است. فصل دوم با عنوان «دانشسرای عالی و دورة دکتری دانشگاه تهران» درباره تحصیلات دانشگاهی و عالی وی است. در این فصل نقاط قوت و ضعف آموزش عالی و همچنین کتابداری ایران مطرح شده و فصل سوم با عنوان «تدریس در دبیرستانها، ریاست فرهنگ قم و بازرس تعلیماتی» فعالیت مدیریتی و فرهنگی وی را بیان کرده است. فصل چهارم «دانشگاه پهلوی شیراز و مدرسة عالی علوم اداری و قضایی» نام گرفته است و فعالیتهای آموزشی و دیدگاههای مصاحبهشونده را تبیین میکند درنهایت فصل پنجم «سفر به پاکستان، دانشنامهنویسی و تألیفات» نام دارد که آمیختهای از خاطرات و شکل گیری آثار استاد مصفا است.
در پیوست اول این کتاب، اطلاعات کامل کتابشناختی آثار مظاهر مصفا در دو قسمت «مجموعه اشعار» و «متون نثر» گزارش شده است. در پیوست ۲ «نمونه اشعار» و در پیوست ۳ نیز گزیدة تصاویر اسناد و مدارک ارائه شده است.
کتاب «شاعر مشتعل» در ۲۳۲ صفحه چاپ و روانه بازار نشر شده است و علاقهمندان جهت تهیه این اثر میتوانند ازطریق مراجعه حضوری به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانة ملّی ایران، فروشگاه مجازی سازمان به آدرس http://bookshop.nlai.ir اقدام نمایند و یا با شمارة تلفن ۸۱۶۲۳۲۷۷ تماس بگیرند.
لازم به توضیح است، مظاهر مصفا استاد برجستة ادبیات فارسی در دانشگاه تهران، با بیش از پنج دهه حضور مستمر در مجامع و محافل ادبی و فرهنگی، منشأ آثار ماندگاری در این عرصه بود. مجموعه اشعار «نسخه اقدم»، «توفان خشم»، «ده فریاد»، «سپیدنامه، و جمعه سرخ» «قند پارسی» و «راهی از بنبست» ازجمله آثار او است.