تدوین نقشه راه و برگزاری بیش از ۶۰ رویداد گردشگری خوراک در ۱۴۰۱
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با تشریح عملکرد یکساله فدراسیون گردشگری خوراک، بیان کرد: نقشه راه گردشگری خوراک در حال تدوین است و ۶۰ رویداد گردشگری خوراک در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور برگزار شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مصطفی فاطمی (مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی) با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای مختلف گردشگری در ارتباط با اقدامات و برنامهریزیهای انجام شده در گردشگری خوراک طی یک سالی که از شروع فعالیت آن میگذرد، بیان کرد: فدراسیون گردشگری خوراک در پاییز ۱۴۰۰ تشکیل و در زیر مجموعه آن چهار میز گردشگری خوراک ایرانی، خوراکملل، نانوشیرینی، گرمنوش و سردنوش تعریف و شروع به کار کرد. میزهای گردشگری خوراک در قالب دبیر خانه علمی و با حضور اساتید و مدرسان آشپزی، محققان و پژوهشگران حوزه گردشگری خوراک، مدیران شرکتهای دانشبنیان، اساتید دانشگاه، نمایندگان تشکلها و سمنهای گردشگری کشور، فودبلاگرها، نمایندگان رسانهها و مدیران برندهای خوراک شکل گرفته است.
او با بیان اینکه بیش از ۶۰ رویداد گردشگری خوراک در سال ۱۴۰۱ در سطح کشور برگزار شده است، افزود: کمیتههای گردشگری خوراک در استانهای کشور تشکیل شده و جلسات کارشناسی برای تهیه و تدوین نقشه راه گردشگری خوراک ایران، برگزار شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، تصریح کرد: مطالعات اولیه انجام شده و نقشه راه گردشگری خوراک ایران در حال تدوین است. کمیته علمی گردشگری خوراک نیز برای بررسی مقالات ارسال شده با همکاری اساتید دانشگاه در راستای استفاده از این ظرفیت در مناسبتها و برنامههای مختلف ایجاد شده است.
او با اشاره به برگزاری جلسات میز گردشگری نان، شیرینی و گرمنوش و سردنوش افزود: بانک اطلاعاتی و فهرستی از انواع نان و شیرینی ایرانی، گرمنوش و سردنوش، اساتید و سرآشپزان حرفهای نانوشیرینی، اساتید حرفهای باریستا و بار تندر شناسایی شدهاند.
فاطمی در ادامه به تهیه بانک اطلاعاتی خوراکهای ثبت ملی و ثبت جهانی شده اشاره کرد و گفت: همچنین بانک اطلاعاتی کاملی از مناسبتهای علمی و جهانی گردشگری خوراک بر اساس مستندات علمی و بینالمللی در زمینه محصولات و گروههای کالایی خوراک، بستهبندی خوراک، مقالات و کتب بزرگان گردشگری خوراک ایران و سوغات غذایی تهیه شده است.
او به حضور در ششمین اجلاس گردشگری خوراک سازمان جهانی جهانگردی اشاره کرد و افزود: این اجلاس در سال گذشته میلادی بهصورت مجازی در شهر بروگس کشور بلژیک برگزار شد.
فاطمی در ارتباط با دیگر اقدامات انجام شده، گفت: طی این مدت اولین سمینار تبیین و توسعه خوراک ایرانی با رویکرد استانداردسازی غذا در رستورانها و سفره خانههای سنتی، اولین کارگاه آموزشی متاورس در گردشگری خوراک، دومین سمینار تبیین و توسعه خوراک ایرانی با رویکرد استانداردسازی غذا در سازمانها و ادارات دولتی و خصوصی با همکاری کنگره صنعت رستوران، برگزار شد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی درباره فعالیتهای انجام شده در حوزه گردشگری خوراک ملل گفت: اولین جشنواره پیوند فرهنگ و گردشگری خوراک ایران در ارمنستان با همکاری فدراسیون گردشگری ارمنستان در شهر سیسیان همچنین جشنواره گردشگری خوراک در مسجد کبود شهر ایروان با همکاری سفارت ایران در ارمنستان برگزار شد.
در ادامه فاطمی از برگزاری کلاسهای آموزش مجازی آنلاین برای کارشناسان گردشگری خوراک و معاونان گردشگری ادارات کل استانها بهمنظور آشنایی با مفاهیم گردشگری خوراک، راهاندازی خیابان غذا (Food Street) در شهرهای بزرگ و گردشگر پذیر، همکاری، برنامهریزی و ایجاد کمیته علمی در راستای برگزاری اولین و دومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو، مشارکت در برگزاری نمایشگاه گردشگری خوراک و سوغات خوراک و سفره ایرانی در شهرهای اردبیل، سنندج، کرج و شیراز در پاییز ۱۴۰۱، همکاری و حمایت معنوی و تشکیل کمیته علمی در راستای برگزاری همایش بزرگ سرآشپزان غذای ایرانی با رویکرد تبیین پروژه کوزین ایرانی (توسعه و تبیین غذای ایرانی) با همکاری دبیر خانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و کنگره صنعت رستوران خبر داد.
مشارکت در برگزاری بیست همایش، نمایشگاه، جشنواره و سمینار حضوری و مجازی گردشگری خوراک در شهرهای مختلف ایران، برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم و گردشگری خوراک ویژه بیماران بینالملل توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و میز خوراک ملل بارویکرد آموزش مدیران بخش خوراک بیمارستانها و بهمنظور افزایش مدت زمان ماندگاری بیماران خارجی، برنامهریزی و هماهنگی تور سفیران گردشگری خوراک ایرانی با خودروهای کمپر و کاروان، تحت عنوان از پرشیا تا کارمانیا در مسیر کاریز در سه استان فارس، یزد و کرمان با همکاری ادارات کل گردشگری و تشکلهای گردشگری و شهرداریهای این استانها با رویکرد تولید محتوای متفاوت و معرفی و احیای غذاهای بومی و محلی، برنامهریزی برگزاری تور سفیران خوراک ایرانی با همکاری بخش خصوصی با خودروهای کمپر و کاروان از تهران تا شهر ترابزون کشور ترکیه با رویکرد معرفی فرهنگ و خوراک ایرانی با حضور سر آشپزان مطرح ایران و ترکیه توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایران و ملل با همکاری تورساب ترکیه، برنامهریزی برگزاری تور سفیران خوراک ایرانی با همکاری بخش خصوصی با خودروهای کمپر و کاروان در مسیر ارمنستان و در دو شهر سیسیان و ایروان با حضور سرآشپزان مطرح ایران و ارمنستان با رویکرد معرفی فرهنگ و خوراک ایرانی توسط دبیرخانه علمی میز گردشگری خوراک ایرانی و ملل با همکاری سفارت ایران در ارمنستان و فدراسیون گردشگری ارمنستان به عنوان رویدادهای انجام شده در حوزه کردشگری خوراک از دیگر اقدامات انجام شده طی یکسال گذشته است.