اسماعیلی:
وزارت ارشاد آماده ایجاد سازوکارهای اجرایی «کرسیهای نظریه پردازی» در حوزه فرهنگ و هنر است
هفتاد و یکمین جلسه شورای هنر با دستور جلسات بررسی وضعیت کرسیهای نظریهپردازی حوزه هنر و بررسی اصلاحات تسهیلگرایانه برای صدور مجوز موسسات فرهنگی در محل این وزارتخانه برگزار شد.
به گزارش ایلنا، محمدمهدی اسماعیلی در این جلسه با اشاره به اهمیت به سزای کرسیهای نظریهپردازی در تعالی حوزه هنر در خصوص وضعیت نظریهپردازی در این حوزه گفت: به نظر میرسد در این خصوص خللی وجود دارد که حوزه «نظریه پردازی» به جزئی از زیست علمی و پژوهشی کشور تبدیل نشده است که حل و فصل این مسئله مستلزم آسیبشناسی دقیق و کارشناسانه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه هنر باید محور کرسیهای نظریهپردازی حوزههای هنری باشد، گفت: دانشگاه هنر در قیاس با سایر مجموعههای علمی کشور شایستهترین گزینه برای برپایی کرسیهای نظریهپردازی حوزه هنر به شمار میرود، زیرا روش نظریهپردازی در حوزه هنر همانند شیوه آموزش با سایر حوزهها متفاوت است.
اسماعیلی با تاکید بر اهمیت همکاری و تعامل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ با هیات کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را دارد که برای ایجاد سازوکارهای اجرایی «کرسیهای نظریه پردازی» در حوزه فرهنگ و هنر از تمامی ظرفیتهای وزارتخانه استفاده شود.
رییس شورای هنر کشور در پایان گفت: این شورا میتواند به پشتوانه حضور شخصیتهای حقیقی و حقوقی به عنوان مجموعهای بالنده روند اصولی برپایی کرسیهای نظریهپردازی حوزه هنر را تسهیل کند که امیدواریم این مسئله با برنامه ریزی مدون به سرانجام برسد.
همچنین حجتالاسلام عبدالکریم بهجتپور، (دبیر هیات کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی) که به عنوان مهمان در جلسه شورای هنر حضور یافته بود، در خصوص این هیات گفت: طی ۱۹ سال که از عمر هیات کرسیهای نظریهپردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی میگذرد، شصت و دو نظریه به ثبت رسیده و ۲۱ کرسی طی سالهای اخیر فعال شده است که البته این اقدامات آنطور که شایسته است نتوانسته اهداف متعالی حوزه هنر انقلاب اسلامی را تامین کند.
وی افزود: از میان این ۲۱ کرسی، سیزده کرسی ترویجی و هشت کرسی تخصصی بوده است که مسائل مرتبط با فقه هنر و معماری بخش قابل توجهی از محتوای کرسیها را شامل شده است.
وی در ادامه گفت: هم اکنون شورای علمی تخصصی هنر در دانشگاه هنر فعال است و امیدواریم با ادامه این روند به تحول و تعالی حوزه هنر کمک کنیم.
گفتنی است، بررسی اصلاحات تسهیل گرایانه برای صدور مجوز موسسات فرهنگی با حضور مهدی محمدی، دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی بخش پایانی هفتادو یکمین جلسه شورای هنر بود.
جلسات شورای هنر کشور پس از سالها وقفه، در دوره جدید وزارت فرهنگ از سر گرفته شده است و صبح امروز، ششمین جلسه این شورا در دوره جدید و هفتادویکمین جلسه آن در ادوار مختلف در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.