معاون گردشگری کشور خبر داد؛
تمهیدات لازم برای بازگشت زائران اربعین، تعطیلات پایان صفر و تابستان/ ایجاد ظرفیت قانونی واگذاری زمین برای ساخت زائرسراها/ طرح مجلس خدمات سفر را گران میکند
معاون گردشگری کشور گفت: ظرفیت قانونی واگذاری زمینها برای ساخت زائرسراها با همکاری سازمان امور اراضی کشور ایجاد شده است و اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از این ظرفیت برای ارائه خدمات شایسته به زوار در سال آینده استفاده کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، علیاصغر شالبافیان (معاون گردشگری کشور) در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که با حضور اعضای ستاد با موضوعات اربعین، تعطیلات آخر تابستان و ماه صفر در سالن خلیجفارس معاونت گردشگری برگزار شد، ضمن تشکر از فعالیتهای اعضای ستاد اربعین طی شش ماهه گذشته، گفت: امسال با توجه به کم شدن شیوع ویروس کرونا و شور و اشتیاق مردم برای سفر به عراق برای حضور در مراسم اربعین با شرایط ویژهای روبرو هستیم و تعداد زائران نسبت به سال ۹۸ افزایش چشمگیری خواهد داشت.
معاون گردشگری کشور افزود: برای مراسم اربعین امسال پیشبینی میشود پنج میلیون نفر به عراق سفر کنند. بهطور یقین برای این خدماتدهی، کمبودهایی خواهیم داشت و همه دستگاهها بهویژه در حوزههای زیرساختها و حمل و نقل دغدغه رفع این مشکلات را دارند. مرزهایی که برای سفر زائران باز شد، یکی از جنبهها و نقطه قوت ستاد اربعین در بحث زیرساختها بود.
شالبافیان تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده تردد زائران از مرز مهران انجام میَشود، برخی از کمبودها طبیعی است. عمده موضوعات ما در اربعین بازگشت زوار است، بههمین منظور از مدیرانکل استانها تقاضا میکنم تمهیدهای لازم را در این زمینه با توجه به دستور مهندس ضرغامی برای اقامت زائران در مسیر رفت و برگشت و سرویسهای بهداشتی بینراهی بیاندیشند.
او ادامه داد: مدیرکل استان ایلام اقدامات لازم را در بحث اقامت زائران در مسیر بازگشت از مرز مهران انجام دهد تا آنها به سلامت به محل سکونت خود بازگردند.
معاون گردشگری کشور گفت: ظرفیت قانونی واگذاری زمینها برای ساخت زائرسراها با همکاری سازمان امور اراضی کشور ایجاد شده است و اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از این ظرفیت برای ارائه خدمات شایسته به زوار در سال آینده استفاده کنند. در حال حاضر از این ظرفیت قانونی در مرز مهران برای راهاندازی زائرسرا استفاده شده و آستان قدس رضوی در این زمینه کمک کرده است.
شالبافیان ادامه داد: نکته بعدی که باید مد نظر قرار بگیرد، فرهنگسازی و اطلاعرسانی به زائران درباره زمان بازگشت آنهاست که عجله نکنند. اطلاعرسانی بهموقع دستگاههایی مانند اورژانس و هلال احمر در ایام نوروز ۱۴۰۱ نشان داد که حوادث جادهای به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
او تصریح کرد: استانهای که درگیر اربعین نیستند، بهعنوان استان معین مانند همدان و قم به استان ایلام کمک کنند. با توجه به حجم وسیعی از بازگشت زائران، پویش اسکان در استانهای معین راهاندازی شود.
معاون گردشگری کشور درباره تعطیلات پایان ماه صفر گفت: ستاد خدمات سفر استانها با جدیتی که در نوروز ۱۴۰۱ داشتند برای ارائه خدمات شایسته به زائران امام رضا (ع) به استان خراسان رضوی و استانهای درگیر کمک کنند.
شالبافیان ادامه داد: همکاران ما در اداراتکل استانها مأموریت دارند، تمهدیدات لازم را میزبانی زوار امام رضا (ع) بیاندیشند. امروز به استانداران اعلام کردیم تا جلسات خدمات سفر را با محوریت استان خراسان رضوی و استانهای معین برای بررسی امکانات استان برای تعطیلات پایان ماه صفر برگزار کنند.
او از مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی درخواست کرد تا موضوعات را احصا کند و از ظرفیت میزبانی شهرستانهای استان استفاده کند.
معاون گردشگری کشور تصریح کرد: شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی مسئولیت عملیات میدانی و احصای موضوعات مرتبط با تعطیلات پایان سفر را دارد.
شالبافیان در پایان از نماینده وزارت کشور در ستاد هماهنگی خدمات سفر درخواست کرد تا به شکل جداگانه برای شهرداریهای سراسر کشور برای ارائه خدمات به زائران امام رضا (ع) ابلاغیه ارسال کند.
شالبافیان همچنین در واکنش به طرح مجلس درباره «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» عنوان کرد: این طرح رویکرد حمایتی نداشته و تصویب نهایی و ابلاغ آن، موجب افزایش قابل ملاحظه تعرفههای بخش گردشگری شده است.
او با بیان اینکه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به محض اطلاع از این طرح، مکاتبات و رایزنیهای خود را با هدف حمایت از صنعت گردشگری آغاز کرده است، یادآور شد: صنعت گردشگری در سالهای اخیر از بحرانهای متعددِ اثرگذار بر این صنعت، آسیبهای زیادی را متحمل شده است و بهویژه در دوران شیوع ویروس کرونا و استمرار شرایط پاندومی، تابآوری این صنعت و کسبوکارهای فعال در آن به شدت کاهش یافته است.
او بیان کرد: با توجه به اینکه صنعت گردشگری بهعنوان یک بخش اقتصادی پیشران، دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر اجزای مختلف زنجیره تأمین خود است، حمایت از فعالان این حوزه دارای اهمیت بسیاری است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به طرح مجلس درباره «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» گفت: تعرفههای انرژی تأسیسات گردشگری یکی از مؤلفههای مهم مشوقهای بخش گردشگری هستند که افزایش آنها، علاوهبر افزایش بهای تمامشده خدمات گردشگری، موجب کاهش مشوقهای سرمایهگذاری شده و انگیزههای سرمایهگذاران را برای ایجاد تأسیسات گردشگری در کشور کاهش میدهد.
او افزود: این درحالی است که طرح مجلس شورای اسلامی با عنوان «مانعزدایی از توسعه صنعت برق» رویکرد حمایتی نداشته و تصویب نهایی و ابلاغ آن موجب افزایش قابل ملاحظه تعرفههای این بخش شده و پایداری اقتصادی فعالان آن را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. از طرفی، این موضوع با رویکرد حمایتی ماده ۸ قانون توسعه که بهعنوان قانون خاص صنعت گردشگری برای حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش گردشگری تعرفههای برق این بخش را مطابق تعرفه بخش صنعتی درنظر گرفته است، تطابق نداشته و حتی با رویکرد حمایتی مجلس و نمایندگان نیز مغایرت دارد، بهطوریکه اثرات مخرب آن بر این بخش آسیبدیده روشن نشده است.
معاون گردشگری کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع و در راستای تداوم حمایت از سرمایهگذاری و اشتغال پایدار این بخش و جلوگیری از تبعات و التهابات ناشی از اجرای طرح مذکور، امیدواریم پیشنهاد این وزارتخانه مبنی بر بازنگری برخی از موارد این طرح مدنظر قرار گیرد.
سال گذشته نیز افزایش هزینههای حاملهای انرژی، عامل افزایش هزینههای خدمات بهویژه در بخش اقامت بود. زمستان سال ۱۴۰۰ هتلداران در اعتراض به افزایش هزینه حاملهای انرژی بهویژه گاز که شش برابر شده بود، هشدار دادند که درصورت اصلاح نشدن این هزینه، قیمت خدمات هتلها افزایش قابل ملاحظه خواهد داشت. هزینه گاز، اما پس از پیگیری اصلاح شد. اینک طرح مجلس با عنوان توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور، هشدار دیگری برای گرانتر شدن خدمات سفر است.