محمد حمیدی مقدم بیان کرد؛
به دنبال کشف استعداد در استانها هستیم
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در نشست مشترک فیلمساران استان آذربایجان شرقی و اردبیل، کشف استعدادهای استانی را یکی از مهمترین اولویتهای مرکز دانست.
به گزارش ایلنا به نقل از ارتباطات و اطلاعرسانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، نشست مشترک فیلمسازان استان آذربایجان شرقی و اردبیل به همت خانه مستند تبریز و اداره کل استان یکشنبه ۲۵ اردیبهشتماه در تبریز برگزار شد. در جلسه نمایش فیلم این رویداد دو روزه، محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز، دکتر سید قاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، دکتر عبدالله بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، سید مجید رحیمی مدیر تحقیقات و پژوهش مرکز، سعادتعلی سعیدپور مدیر خانه مستند تبریز و غلامرضا صیامیزاده رئیس هیات مدیره خانه مستند اردبیل و جمعی از مستندسازان دو استان حضور داشتند.
محمد حمیدی مقدم گفت: نگاه ما به گسترش مستندسازی، عدالت نمایشی و حمایت از استعدادهای استانها کمی نیست. فقط به دنبال ارائه آمار و ارقام نیستیم اگرچه که در زمینه تولید و مشارکت با مستندسازان استانی، آمار خوبی داریم. برای ما کشف استعداد و ایجاد بستر برای مستندسازان استانی برای فعالیت و ورود به سینمای حرفهای دغدغه و اصل است.
وی ادامه داد: اغلب مستندسازان برتر ایران که آثارشان در جشنواره «سینماحقیقت» نمایش داده میشود از استانهای دیگر هستند و در تهران اقامت دارند. برای ما مهم است که مستندسازان در هر اقلیم و فرهنگی که زندگی میکنند، آن اصالت را به سینمای مستند بیاورند. این گونه است که فضای سینمای مستند ایران، متنوع و رنگارنگ میشود و از نظر مضمون و محتوا غنا میگیرد.
مدیر عامل مرکز گسترش افزود: برای معرفی خودمان به جهان، نیازمند کارهای پژوهشی و تحقیقی گسترده در سینمای مستند هستیم، سینمای مستند بیش از مباحث شعاری و تکراری نیازمند آثاری است مرتبط با باورها، اعتقادات و فرهنگ و شرایط زیست بوم مستندسازان. آقای دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها بر مسئله عدالت نمایشی و تمرکززدایی از پایتخت اشاره داشتهاند، دغدغه ما هم این موضوع است. همچنین با عنایت و توجه آقای دکتر خزاعی رئیس محترم سازمان سینمایی، حل مسئله کمبود بودجه در سینمای مستند و انیمیشن، در حال پیگیری است. ایشان به دنبال رونق تولید و عرضه در این زمینه است.
حمیدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش گفت: برگزاری جشنوارههای منطقهای و تعامل و همگرایی استانهای همجوار اتفاق خوبی است که باید به دنبال تکرار آن باشیم. در همین نشستها و جلسات مشترک ایدهها متولد و آثار درخشان خلق میشوند. مستندسازان استانی باید نگاه مطالبهگر داشته باشند و مسائل استانشان را مطرح کنند.
مدیر عامل مرکز گسترش در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در آیین نامههای جذب اثر در سال ۱۴۰۱ که به تازگی منتشر شده و در دسترس قرار گرفته، فهرست اولویتها و موضوعهایی که در مرکز به آنها خواهیم پرداخت مطرح شده و با توجه به استقبال چند روز اخیر، امیدوارم امسال آثار متنوعی در زمینههای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مقاومت، خانواده، و مسائل اجتماعی داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما نیاز نداریم همه جشنوارهها در تهران متمرکز باشد، برگزاری رویدادهای تخصصی، جشنوارهها، نشستها و مراسمی از این دست به ما تصویری کاملتر از بضاعت سینمای مستند و دغدغههای مستندسازان ارائه میدهد. حتی مهمانان بینالمللی هم باید با جاذبههای همه ایران آشنا شوند و تصویرشان از این سرزمین و زیباییها و غنای فرهنگیاش محدود به چند شهر نباشد.
محمد حمیدی مقدم از ابتکار خانه مستند تبریز و اداره کل ارشاد اسلامی استان برای برگزاری این نشست قدردانی کرد. امروز دوشنبه ۲۶ اردیبهشتماه نشست صمیمی مدیرعامل مرکز و مسئولان استانی با مستندسازان برگزار و مسائل مستندسازان مطرح میشود.