محمود شالویی:
حکیم نظامی به اندازهای که باید، شناخته نشده است/ نظامی باید به نام ایران معرفی و شناخته شود
دستیار ویژه وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه «از برنامههای مختلفی برای شاعران گوناگون، انجام شده اما به نظامی کمتر پرداخته شده است.» گفت: در سالهای اخیر، برخی کشورها درصدد برپایی بزرگداشت او برآمدند، با این که اصل کار پسندیده است اما این حکیم ایرانی باید به همین نام و به همین عنوان معرفی شود و یک ایرانی دانسته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری «محمود شالویی» دستیار ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول ستاد بزرگداشت حکیم نظامی پیش از ظهر امروز (سهشنبه سوم اسفند) در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
شالویی در این نشست حکیم نظامی را یکی از شعرا و موضوعات مهم در فرهنگ ایران خواند و با تاکید بر اینکه «او شخصیتی مهم در فرهنگ ایران و جهان است و در آثار فرهنگی، ادبی و هنری بسیاری تاثیرگذار بوده است.» گفت: نظامی به اندازهای که باید، شناخته نشده است در حالی که کمتر کسی را در کشورمان سراغ داریم که اشعار نظامی را نشنیده باشد؛ بیشتر ایرانیان نام لیلی و مجنون، شیرین و فرهاد و یا بیتی را از او شنیدهاند.
او ادامه داد: بیست و یکم اسفند روز حکیم نظامی است و از زمانی که نام او در تقویم رسمی ثبت شده، فرصت برای پرداختن به این شخصیت بزرگ فرهنگی نبوده است. خوشبختانه در سالهای اخیر پنج گنج نظامی، بارها چاپ شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
دستیار ویژه وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه «از برنامههای مختلفی برای شاعران گوناگون، انجام شده اما به نظامی کمتر پرداخته شده است.» گفت: در سالهای اخیر، برخی کشورها درصدد برپایی بزرگداشت او برآمدند، با این که اصل کار پسندیده است اما این حکیم ایرانی باید به همین نام و به همین عنوان معرفی شود و یک ایرانی دانسته شود.
شالویی با بیان اینکه «ما موظفیم که نظامی را به عنوان یکی از الگوها ارایه کنیم.» خاطرنشان کرد: برای بزرگداشت نظامی یک روز کافی نیست و برای همین یک هفته را برای گرامیداشت این شاعر در نظر گرفتهایم. ضمن اینکه برنامههایی در همین راستا تدارک دیده شده که تا اردیبهشت سال آینده ادامه خواهد داشت.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ارشاد یادآور شد: برنامههای مختلفی برنامهریزی کردهایم که تنها به ایران محدود نیست و به صورت ویژه در کشورهایی که در آن نمایندگی فرهنگی داریم، در مراکز استانها، شهرهای کوچک و بزرگ برنامههای مختلفی را خواهیم داشت.
شالویی ادامه داد: خوشبختانه دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ رویکرد ویژهای دارد؛ در بازدید اخیر رئیس جمهوری از موزه هنرهای معاصر و دیدار با جمعی از نخبگان و برگزیدگان هنرهای تجسمی، مقرر شد حمایتهای جدی از حوزه هنرهای معاصر به ویژه هنرهای تجسمی صورت گیرد، بنابراین با عنایت به رویکرد هنرگرایانه دولت سیزدهم سنگ بنای بزرگداشت تمام مفاخر علمی، هنری، فلسفی و... کشور در حوزههای مختلف گذاشته شد که از جمله میتوان به حکیم نظامی گنجوی اشاره کرد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در زمان طرح موضوع برگزاری گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی با اشتیاق کامل نسبت به برگزاری آن، دستور تشکیل ستاد ویژه این برنامه را صادر کرد.
رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی همچنین با اشاره به همکاری دستگاههای دولتی دیگر در برپایی این هفته بزرگداشت، گفت: با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، مسابقه مقالهنویسی با عنوان «درباره حکیم نظامی گنجوی چه میدانید؟» برگزار میشود که با اهدای جوایز نفیس از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکصد مقالهنویس برتر دانش آموزی همراه خواهد بود.
او تصریح کرد: اگر در کشور فرصتی ویژه برای معرفی مفاخر ملی در نظر بگیریم یقیناً این بزرگان برای همیشه در تاریخ ماندگار خواهند شد و نسل کنونی نقش مهم و مؤثری در این ماندگاری دارند.
رونمایی از نسخه خطی با قدمت ۹۰۰ سال که در گنجینه کتابخانه مدرسه عالی شهید مطهری موجود است، دیگر برنامهای بود که شالویی از اجرای آن با همکاری همکاری فرهنگستان هنر و برخی از موزهها خبر داد و گفت: همچنین در موزههای مختلف از جمله موزه ملک، آستان قدس رضوی، کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی و کتابخانه ملی، آثار و نسخههای خطی نظامی به نمایش گذاشته میشود و نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز برنامههای خاصی از جمله مسابقه کتابخوانی را در دستور کار قرار داده است.