«هفتادو» به گالری پژوهشی شهریاران میآید
«هفتادو» پروژهای برای مطالعۀ هنرمندان ویژوال متولد دهۀ ۷۰ در ایران است. این پروژه از روز جمعه ۲۴ دیماه بهمدت یک هفته در گالری پژوهشی شهریاران نمایش داده میشود.
به گزارش ایلنا، «هفتادو» عنوان پروژهای برای مطالعۀ هنرمندان ویژوال متولد دهۀ ۷۰ در ایران است. اولین نمایش این پروژه به آثار آذرخش سمیعی اختصاص دارد و از جمعه ۲۴ دی ماه بهمدت یک هفته در گالری پژوهشی شهریاران در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
داوود آجرلوبه نمایندگی از تیم کیوریتور پروژۀ «هفتادو» میگوید: این پروژه مجموعهای از نمایشها را در گالری پژوهشی شهریاران و مراکز وابسته به آن در طول یک سال برگزار کرده و در نهایت نتایج آن را به شکل یک کتاب و یک فیلم عرضه میکند. ایده بررسی هنر متولدان دهه ۷۰ در طول پژوهشهای قبلی درباره هنر معاصر ایران شکل گرفته و باور داریم تمایز آثار و روند تولید هنر در متولدان این دهه به گونهای است که میتواند واقعیتهای پنهانی را چه درباره خود این نسل و درباره هنر مدرن ایران آشکار کند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: از سوی دیگر، اعداد و کمیتهای ریاضی همواره شخص من را ترغیب میکرد تا به فلسفه ریاضیات به ویژه در جهانی که تمام ارزشهای آن کمی شده، بیشتر بپردازم. بر همین اساس، نسلبندیِ دههای با اعدادی که فقط مرزهایی مبهماند و با گذشت زمان خیلی زود فراموش میشوند، برای من بهانه جذابی بوده است. این عددها با تعویض قرن که ما هم در آستانه آن هستیم، محو میشوند؛ مگر این که حاوی رخداد بیبدیلی یا حقیقت غیر قابل انکاری باشند. نسل ۷۰ که بیشتر یک بهانه است برای کشف واقعیتهایی دیگر، نسلی آمیخته با فناوری و علماند که ریاضیات سرآمد آنها است. کمتر هنرمندی از این دهه میبینیم که واکنشی به علم در آثارش نداشته باشد. آنها برخلاف گذشتگان خود در ایران درگیریِ کمتری با قراردادهای عرفی دارند و درگیری بیشتری با قراردادهای علمی. چنانکه نسلهای ایرانیِ پس از ۷۰ نیز دیگر چنین تجربه رنسانسی و درگیرانهای نخواهند داشت.
آجرلو ادامه داد: ما در این پروژه، بازیِ اعداد و ابعاد یا به عبارتی ریاضیات به عنوان یک بازیِ زبانی را بهانهای برای بررسیِ هندسه هنرمندان متولد دهه ۷۰ ایران قرار دادهایم تا احتمالاً بتوانیم به واقعیتهای دیگری دست پیدا کنیم. هنرمندانی که از قضا خود نیز بازیگوشیِ هنرمندانه بیشتری در آثارشان دارند و به شکلهای مختلفی کمیتها را به بازی میگیرند.
او افزود: شهریاران بیش از این که یک گالری باشد یک پژوهشکده هنر است که در کنار پژوهش در هنر، امکانات مختلفی از جمله نمایش آثار، آموزش و نشر را نیز احضار کرده تا بتواند به پژوهشهای خود انسجام و غنای بیشتری ببخشد. در همین راستا نیز هیئت علمی و گروه کیوریتور این مجموعه، پروژۀ هنرمندان دهۀ ۷۰ را با نمایش مجموعۀ «کروموزوم ۷» از آثار آذرخش سمیعی آغاز کرده و به زودی گامهای دیگر این پروژه را نیز اعلام خواهد کرد تا در آینده نزدیک شاهد انتشار نتایج این پروژه در قالب کتاب و فیلم هم باشیم.
نمایش «هفتادو» از ۱۷ دی ماه به مدت یک هفته در گالری پژوهشی شهریاران میزبان علاقهمندان خواهد بود.
این گالری در خیابان قائم مقام، نرسیده به خیابان بهشتی، خیابان دهم، پلاک ۲۴، طبقه۴، واحد ۱۵ واقع شده است.