نمایشگاهی از اسناد قدیمی راهآهن درسیستان و بلوچستان برگزار شد
نمایشگاه اسناد قدیمی راه آهن مربوط به تجارت ایران و هند در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، نمایشگاه اسناد قدیمی راه آهن مربوط به تجارت ایران و هند با همکاری مشترک مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان و اداره کل راه آهن جنوب شرق در این استان برگزار شد.
قاسم سیاسر مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان درباره برپایی این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه بیش از چهل قطعه سند و تعدادی از وسایل قدیمی راه آهن به نمایش گذاشته شده است و قدیمیترین سند به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه مربوط به سال ۱۳۰۲ میشود.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه راه آهن در استان سیستان و بلوچستان گفت: راه آهن با هویت زاهدان گره خورده است و میراث دار بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ این شهــر است. زیرا این راه آهن در جریان جنگ جهانی اول (۱۲۹۸-۱۲۹۴) به دلیل ملاحظات نظامی از کویته تا زاهــدان کشیده شد. اما در ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ که راه آهن به زاهدان رسید، جنگ جهانی اول پایان یافت و از آن پس، از این خط آهن برای تجارت میان ایران و هند (پاکستان) بهره گرفته شد. به همین منظور راه آهن در تقدیر تاریخی زاهدان و توسعه این شهــر نقشی تعیین کننده داشته است.
قاسم سیاسرهمچنین درباره چگونگی احداث خط آهن کویته به نوشکی، نوشکی به میرجاوه و میرجاوه به زاهدان سخنرانی کرد.
وی در پایان گفت: در نظر داریم نمایشگاه دائمی از اسناد، وسایل و ابزارهای مربوط به راه آهن استان را راه اندازی کنیم و برای این کار مکان مناسبی را نیز در نظر گرفته شده است.