خبرگزاری کار ایران

پیمان جبلی در جمع دانشجویان مطرح کرد؛

صداوسیما را باید مردمی اداره کرد/ درآمدزایی سالم به دور از آنتن فروشی

صداوسیما را باید مردمی اداره کرد/ درآمدزایی سالم به دور از آنتن فروشی
کد خبر : ۱۱۶۷۰۹۱

رئیس رسانه ملی در دیدار با تشکل‌های دانشجویی بر مداومت نظرخواهی از دانشجویان و برگزاری جلسات تخصصی با آنها در فواصل زمانی کوتاه مدت تأکید کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی صدا و سیما، پیمان جبلی در دیدار با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی که همزمان با روز دانشجو در دانشگاه صداوسیما برگزار شد، گفت: انشالله خداوند به همه ما کمک کند و بتوانیم مسیر را به درستی دنبال کنیم. 

وی افزود: برخی دانشجویان در این مراسم رسانه ملی را به درستی توصیف کردند که در چه جایگاه و موقعیتی قرار دارد. اما به عقیده بنده، بهترین توصیف را مقام معظم رهبری داشته‌اند که صداوسیما را آسایشگاه، قرارگاه، آوردگاه و دانشگاه خوانده‌اند. صداوسیما، آسایشگاهِ روح و چشم و روان، قرارگاهِ پراکندن امید و نشاط، آوردگاهِ مقابله با امواج تحریف و فتنه‌گری و دانشگاهِ عمومی است. ایشان دست آخر به نقش هدایتگری فرهنگی صداوسیما اشاره فرموده‌اند. 

جبلی با بیان اینکه صداوسیما بزرگترین سازمان فرهنگی کشور است و تصور نمی‌کند کسی تردیدی در این‌باره داشته باشد، گفت: سازمان صداوسیما، صداوسیمای جمهوری اسلامی است. یعنی صدا و تصویر جمهوریت و اسلامیت و تریبون نظام برآمده از انقلاب اسلامی‌که بر دوپایه جمهوریت و اسلامیت قرار گرفته است. 

رئیس سازمان صداوسیما افزود: وقتی صداوسیما را رسانه مردم می‌دانیم و دوره تحولی جدید مدیریت را دوره بازگشت به جمهور و بازگشت به مردم می‌دانیم، توجه داریم که در نظام اسلامی، مردم، حکومت اسلامی و نظام اسلامی قابل تفکیک نیستند. در دوران حکومت صدراسلام در مدینه نیز مردم و نظام اسلامی یکی بودند. نباید فاصله‌ای بین این دو باشد. وقتی می‌گوییم صداوسیما، رسانه و صدای مردم است با همان افتخار هم می‌گوییم تریبون نظام اسلامی مبتنی بر انقلاب اسلامی ایران است. هیچ ترس و واهمه و ابایی نداریم از اینکه رسانه ملی را رسانه حکومت اسلامی‌بدانیم که برآمده از رأی مردم و خون شهدای انقلاب اسلامی است. 

صداوسیما، روابط عمومی هیچ دستگاهی نیست

وی با تأکید بر اینکه ما روابط عمومی نیستیم و جایگاه صداوسیما، روابط عمومی نیست، گفت: همه باید باور کنند که صداوسیما، روابط عمومی هیچ دستگاهی نیست و نخواهد بود، اما با افتخار تریبون نظام اسلامی است. 

جبلی افزود: صداوسیما، رسانه کدام مردم است؟ همه مردم. یعنی کدام مردم؟ آیا منظور کسانی است که در انتخابات اخیر به آقای رئیسی رأی دادند؟ آیا منظور کسانی است که به صداوسیما، دولت و حکومت بدبین هستند؟ اجازه دهید مثال روشنی بزنم که وقتی میگوییم مردم، یعنی کدام مردم. مردمی‌که روز تشییع سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی خیابان‌های ایران را پر کرده بودند چه طور مردمی بودند؟ برخی برای اولین بار بعد از انقلاب کف خیابان آمده بودند و به همه چیز انتقاد داشتند، اما جایگاه این فرزند رشید ایران را ارج گذاشتند و برای بزرگ داشتش به خیابان آمدند. ما منت‌دار و وامدار همین مردم هستیم حتی اگر به ما نقد داشته باشند. 

رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه امانت مردم دست ماست و ما امانت‌دار مردم هستیم، اظهار کرد: امانت مردم، فرهنگ، دین، باورها، تاریخ، تمدن، شهدا، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آن‌ها است. نباید به اینها خدشه وارد شود. اگر در هدایت فرهنگی جامعه دچار انحراف، خطا و کندی و رخوت شویم به این امانت خیانت کرده‌ایم. 

وی با بیان اینکه رهبری در یک دهه اخیر در رهنمودها و فرمایشات که به حوزه فرهنگی مربوط می‌شود عبارتی را دائم تکرار می‌کنند که عبارت «قرارگاه» است، گفت: از چهار جایگاهی که رهبری برای صداوسیما برشمردند، سه اصطلاحِ قرارگاه، آوردگاه و آسایشگاه، اصطلاحات نظامی هستند. ایشان اصطلاح قرارگاه را برای نهادهای فرهنگی ترویج می‌دهند، به عقیده بنده علت این است که با وجود چالش‌های نظامی و امنیتی کشور، نهادهای نظامی و امنیتی هرروز بالنده‌تر شده و اینها، تبدیل به مصداق افتخارات و دستاوردهای ملی شده‌اند. اما نهادهای فرهنگی از ابتدای انقلاب چگونه بوده‌اند؟ آیا ما باید اکنون سرمان را با افتخار بالا بگیریم؟ متاسفانه نماد اقتدار فرهنگی نیستیم. آیا به همه دستگاه‌های فرهنگی می‌شود به عنوان نماد اقتدار نگریست؟ اینگونه نیست که اگر بود اکنون شاهد این وضعیت نبودیم. 

صداوسیما به تنهایی توانایی هدایت فرهنگی جامعه را ندارد

جبلی با بیان اینکه ترویج ادبیات «قرارگاه» از همین حیث است که در عملیات قرارگاهی، یک فرمانده واحد مستقر می‌شود و توانمندی یگان‌ها را می‌سنجد و با فرماندهی واحد برای تصرف یک هدف واحد حرکت می‌دهد، گفت: با ادبیات و تعابیر رهبری، عبوری برخورد نکنیم. صداوسیما به تنهایی توانایی هدایت فرهنگی جامعه را ندارد، هیچ کدام از دستگاه‌های فرهنگی ندارند و چاره کار عملیات قرارگاهی است. 

مطالبه دانشجویی یعنی مطالبه انقلاب

رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: جلسات بسیاری طی چندماه اخیر داشته‌ام، اینکه شما فکر کنید در روز ۱۶ آذر آمده‌ام خدمت شما دانشجویان و شما نظر داده‌اید و سخنان پرشور داشته‌اید و همه چیز می‌ماند تا مراسم ۱۶ آذر سال بعد، از این خبرها نیست. تک تک شما وظیفه و مسئولیت شرعی دارید. مطالبه دانشجویی یعنی مطالبه انقلاب و خط رهبری. به عنوان دانشجوی قدیم و استاد دانشگاه فعلی به این فضا افتخار می‌کنم، اما این آخر خط نیست. من دستِ یاری به سوی شما دراز می‌کنم و درخواستم از تشکل‌های دانشجویی این است که شما خود را جای رئیس صداوسیما بگذارید و با مسائل صداوسیما تخصصی برخورد کنید. 

وی تأکید کرد: من قول می‌دهم هر دو ماه یک بار خدمت شما تشکل‌ها برسم. اما نه برای تعارف. کمک کنید و اجازه ندهید که این یگان جلو برود و قیچی شود و افرادش شهید و اسیر شوند. شما از این به بعد مسئول هستید. جلسات تخصصی بین خودتان ترتیب دهید، اگر اطلاعات خواستید در اختیارتان قرار می‌دهیم. کمک کنید این بار سنگین امانت را به درستی به مقصود برسانیم. 

به آمدن در جمع دانشجویان نیاز داریم

جبلی افزود: به آمدن در جمع شما نیاز دارم و خواهشم این است که در کنار سخنرانی‌های جذاب و پرشور، کمک کنید که مسائل ما حل شود. ما مسائلمان را برای شما در حوزه‌های مختلف که دغدغه و چالش ماست تشریح می‌کنیم تا ببینیم مدیران گذشته چه کرده‌اند، روسای قبلی زحمات بسیاری کشیده‌اند و بن مایه اخلاص و تعهد و دغدغه را داشته‌اند، اما چرا نتوانسته‌اند و موفق نشده‌اند؟ باید آسیب‌شناسی کنیم. 

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به نحوه پوشش خبری زلزله هرمزگان که رادیو محلی ۲۴ ساعت اطلاع‌رسانی می‌کرد و شبکه خبر مرتب اخبار مربوط را انعکاس می‌داد، گفت: یکی از مسئولین با ما تماس گرفت که چرا اینقدر شلوغش کرده‌اید و معرکه راه انداخته‌اید؟ این درحالی است که چندسال قبل در تهران زلزله ۵ ریشتری آمد و فقط مردم احساس لرزش کردند و خسارت جانی رخ نداد ولی شبکه خبر تا صبح پوشش خبری داشت. چرا چون در پایتخت بود. حق فردی که در مناطق زلزله زده هرمزگان است از رسانه چقدر است؟ 

وی ادامه داد: همچنین در تمام مدت زمانی که کشاورزان دردمند و زخم خورده اصفهان که واقعاً حق به جانبشان است و زندگی‌شان از دست رفته و شماری پدران شهدا هستند و به علت بی‌تدبیری مسئولان و منعکس نشدن حقشان، زندگی‌شان تحت الشعاع قرار گرفته است، اعتراضاتی داشتند را در شبکه استانی مفصل پوشش دادیم تا به جمعیتی رسید که نادیده گرفتنش به معنای فروبردن سردر برف بود. چند شب متوالی در برنامه‌های تحلیلی با مردم صاف و صادق سخن گفتیم. همانطور که در مسئله انعکاس اخبار پمپ بنزین‌ها اینگونه بود که مطرح کردیم حمله سایبری است. چرا باید اجازه می‌دادیم که دشمن شایعه کند چون می‌خواستند بنزین را گران کنند بهانه آوردند. از این به بعد هم اینکار را خواهیم کرد. دلیلی ندارد با مردم تعارف داشته باشیم. 

رئیس سازمان صداوسیما با طرح این پرسش که آیا مردم صاحب سِرّ نظام هستند یا مسئولان؟ گفت: مفهوم پیام امام (ره) در آخرین سال عمر پربرکتشان این بود که تفکر بسیجی کشور را نجات می‌دهد. این تفکر بسیجی و حضور مردمی است که تا کنون ما را نجات داده است. اگر مردم صاحب نظام هستند ما باید مشکلات را صادقانه در میان بگذاریم. 

صداوسیما را باید مردمی اداره کرد

وی تأکید کرد که صداوسیما را باید مردمی اداره کرد. شما دانشجویان، قشر نخبگان هستید و مدیران آینده سازمان‌اید که باید به حل مسائل آن کمک کنید. 

جبلی در ادامه در پاسخ به گله‌های مطرح شده پیرامون‌عدم استقلال مالی رسانه ملی و حجم بالای تبلیغات که بعضاً به لحاظ فرهنگی آسیب رسان هستند گفت: صداوسیمایی با ۳۰ هزار کارمند (۱۵ هزار کارمند رسمی، ۱۵ هزار کارمند قراردادی) و ۱۲ هزار بازنشسته یعنی مجموعاً ۵۰ هزار کارمند و حقوق بگیر داریم که تک تکشان اهل و عیال سازمان هستند که گردن بنده حق دارند زیرا بار سازمان روی دوش آن‌هاست. اداره کردن این حجم از نیروی انسانی کار آسانی نیست. یکی از مسائل که شما باید روی آن فکر کنید این است که چه طور می‌شود صداوسیما را با رعایتشان و حق کارمند کوچک و چابک کنیم و تولیداتمان را هم داشته باشیم. 

درآمدزایی سالم به دور از آنتن فروشی

رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: خب منابع ما کافی نیست، ما ۲۰ سال از مستقل شدن مالی عقب افتاده‌ایم. ما برای این کار برنامه داریم. یکی از برنامه‌های ما درآمدزایی سالم غیر آنتن فروشی است. حجم آگهی و خارج شدن آگهی از مدار هدایت فرهنگی به ضرر ماست، اما تا زمان رسیدن به زمانی که منابع سازمان را از محلی غیر از آگهی تأمین کنیم نیاز به گذشت زمان حداقل دو سه‌ساله داریم تا به طور شفاف از آنتن فروشی بی‌نیاز شویم. 

وی با بیان اینکه دیکته ننوشته غلط ندارد و ممکن است در مسیر تحول و اجرای برنامه اشتباه کنیم، گفت: در مرجعیت یافتن خبری و افزایش اعتماد مردم به رسانه ملی چالش داریم و خواهیم داشت. تا وقتی رسانه ملی، اعتماد مردم را جلب نکند نخواهد توانست هدایت فرهنگی انجام دهد و در مواقع بحران مردم را هدایت و راهنمایی کند. نباید تبدیل به چوپان دروغگو شویم. هرچند ممکن است در مسیر خطا هم داشته باشیم. 

رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به انتقادی مبنی بر فشار نهادهای حاکمیتی بر صداوسیما که یکی از دانشجویان آن را مطرح کرده بود، گفت: نظام، مردم و حاکمیتی دارد که یک رهبر فرزانه آن را راهبری و هدایت می‌کند. اصطلاح مسئولین و دولتمردان نباید در ذهن شما واژه‌ای منفی باشد. خودم به عنوان خدمتگزار باید بگویم گاهی فشارهایی که به یک مسئول وارد می‌شود وی را تا مرز سکته می‌برد. البته که آن قشر اندک مسئولان را که حقوق مردم را رعایت نمی‌کنند باید مفتضح کرد که امر وابسته به جناح خاصی هم نیست. اما نهاد امنیتی ملاحظات خودش را دارد و می‌خواهد که با رسانه ملی هم افزا حرکت کند. باید با دستگاه‌ها تعامل داشته باشیم. کارِ قرارگاهی اینجا معنا پیدا می‌کند. ما همکاری و هم افزایی با نهادهای حاکمیتی را داریم، اما در نهایت تریبون و صدای مردم ایم. 

اگر سریالی ضدفرهنگی باشد نباید پخش شود

جبلی درباره اظهارات یکی از دانشجویان مبنی بر تعلیق ۱۵ سریال که اقدامی امیدبخش بود، گفت: ۱۵ سریال تعلیق نشد، تعداد کمتری بود. قراردادها تا سال ۱۴۰۲ بسته شده بودند. با این وجود من خواستم سریال‌هایی که اکنون در برنامه تولید هست و ممکن است تناقضاتی با اهداف داشته باشد در مسیر اصلاح بیندازیم. ارزش سرمایه فرهنگی مردم به مراتب بیشتر از ارزش سرمایه مالی برای ساخت یک سریال است و اگر سریالی ضدفرهنگی باشد نباید پخش شود. برای مدیریت درست محتوا در رسانه ملی، وحدت فرماندهی لازم است. 

وی با بیان اینکه در دهه‌های گذشته در برخی مواقع، صداوسیما روی صندلی خودش برای تصمیم گیری ننشسته است، گفت: برنامه ما برای دوره تحولی، وحدت مرجعیت در تولیدات خواهد بود. برنامه کوتاه مدت ما در دوسرفصل «اعمال وحدت فرماندهی در تولیدات رسانه‌ای» و «تقویت مرجعیت رسانه» است که با پرداختن منصفانه مسائل مردم آغاز کرده‌ایم و این مسیر را دنبال خواهیم کرد. 

رئیس سازمان صداوسیما افزود: اولین شنبه مسئولیتم به اهواز رفتم و به مدیران مرکز ابلاغ کردم مسائلی را که مدت‌ها لاینحل بوده و اگر رسانه می‌توانست حل کند، آزمایشی در دست بگیرند و روی آن کار کنند. واقعاً برخی مسائل در استان‌ها حل شد. کمک همگان باعث می‌شود رسانه ملی پرقدرت باشد. اگر صداوسیما سرجای خودش نشسته باشد هیچ مسئولی حق ندارد چُرت بزند و نسبت به مسائل مردم بی‌تفاوت باشد. 

چرایی کندی تغییرات مدیریتی در صداوسیما

وی با تأکید بر اینکه به حمایت تخصصی نخبگان دانشجویی نیاز داریم، در توضیح چرایی کندی تغییرات مدیریتی در صداوسیما اظهار کرد: ما دنبال تحولیم و برای ترسیم مسیر تحولی با همه دوستان و همکاران و مدیران صحبت کرده‌ایم. یک سایت برای کل مردم نیز ایجاد و ایمیل شخصی‌ام را اعلام کردم. تغییر خوب است، اما تحول واجب‌تر است و تغییر باید در خدمت تحول باشد. تغییر باید به تحول شتاب دهد. اگر به تعبیر شما تغییر تاکنون کند بوده اصل را بر تحول و تکمیل نقشه راه قرار داده‌ام. 

پاسخ رئیس صدا و سیما به موضوع سلبریتی محوری در تلویزیون

جبلی در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر سلبریتی محوری در رسانه ملی گفت: سلبریتی محوری بد فهم شده است. اگر تیم فوتبالی بخواهد موفق شود باید به سه عنصر سرمربی حرفه‌ای، بازیکن و تاکتیک توجه داشته باشد. در هنر و رسانه هم همینطور است. بازیکن حرفه‌ای زیاد داریم، اما در جای درست قرار نگرفته و جایگاهشان را درست تشخیص نداده‌ایم. باید اعتراف کنیم در صداوسیما در مواردی تاکتیک و راهبرد درستی برای استفاده صحیح از سرمایه‌های انسانی نداشته‌ایم. همه چیز را گردن سلبریتی نیندازیم، خود ما هم مقصریم که نمی‌دانستیم چه طور باید از آن‌ها استفاده کنیم. در دوره جدید تلاش می‌کنیم راهبردهای ما روشن باشد. همچنین درهای سازمان به روی کسانی که می‌توانند در این راستا کمک کنند باز است. 

رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه وظیفه خود میدانم یک جلسه جداگانه با دانشجویان دانشگاه صداوسیما داشته باشم گفت: این‌ها را سرمایه‌های سازمان می‌دانیم. اگر نقطه ضعفی هست باید حتماً جبران شود. 

سریال سازی کارویژه صداوسیما است

وی درباره چرایی وابستگی ساترا به سازمان صداوسیما و در پاسخ به اینکه این امر مصداق تعارض منافع است، گفت: آیا در جمهوری اسلامی یک صداوسیما داریم یا چندتا؟ یکی است. کارویژه صداوسیما در همه جای دنیا چیست؟ سریال سازی، کارویژه صداوسیما است. آیا باید این کارویژه اصلی از حیطه مسئولیت صداوسیما خارج شود یا خیر. با این منطق هر گونه سریال‌سازی که کارویژه صداوسیماست باید زیرنظر وی انجام شود. البته تلاش می‌کنیم با آن‌ها که در خارج از رسانه ملی سریال‌سازی می‌کنند صحبت کنیم. اگر چارچوب‌ها را رعایت کنند مانعی نیست. ما داریم یک هدف را دنبال می‌کنیم و خود را رقیب مجموعه‌های نمایشی خارج از سازمان نمی‌دانیم. 

وی با بیان اینکه «اقناع» تعارضی با «تعامل» ندارد و هردو جزو وظایف ما در رسانه ملی است، گفت: تا رسیدن به نقطه مطلوب بسیار فاصله داریم و یکی از مأموریت‌های رسانه ملی پیدا کردن هویت همسو در مرزهای بین‌المللی است. بسیاری نهادها و گروه‌های فعال را در دنیا پیدا کرده‌ایم که می‌توانند به راهبرد کلان ما در راستای مبارزه با استکبار کمک کنند. امید است این همسویی و کار قرارگاهی را در خارج از مرزها نیز دنبال کنیم که امیدواریم به نتیجه برسد. 

جبلی درباره مبارزه با فساد نیز توضیح داد و تأکید کرد که هرکسی مستنداتی دارد که هرکجای سازمان ایراد وجود دارد به ما بگویند برطرف می‌کنیم. امیدوارم خداوند به ما کمک کند. بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات در سازمان مستقر هستند و دائم رصد می‌کنند. اگر در زمینه‌ای هم کوتاهی شده، کسی مانعشان نبوده است. هرچیزی که بر اساس قانون موظف باشیم اعلام کنیم را اعلام می‌کنیم. 

رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه صداوسیمایی که بودجه‌اش را از دولت می‌گیرد آیا حق نقد دارد؟ گفت: معتقدم این امر چندان به بودجه مربوط نمی‌شود. بودجه دولت بخشی از نیازهای ما را تأمین می‌کند به همین علت به درآمد آگهی‌ها وابسته‌ایم. اگر صداوسیما دولتی و حاکمیتی باشد نباید تبلیغات پخش کند. ما جایگاهی بینابینی داریم. بودجه‌ای که دولت می‌دهد کمک به صداوسیما است. ورود به عرصه‌های درآمدزایی را مدنظر داریم که البته بسیار حساس و دقیق است و باید مراقب باشیم در عین ضابطه مندی، حداکثر استقلال مالی را از بودجه دولت داشته باشیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز