در برنامه «به وقت ایران» مطرح شد؛
مجلس به کمک دانشگاه فرهنگیان بیاید/ منابع انسانی بزرگترین ثروت کشور
رویکرد و ارتقای دانشگاه فرهنگیان موضوع تازهترین برنامه «به وقت ایران» بود که با حضور مسئولین مربوطه به بحث گذاشته شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی برنامه، «به وقت ایران» به تهیهکنندگی سیداحسان میرمحمدعلی روز یکشنبه ۱۵ آذر ماه با موضوع «دانشگاه فرهنگیان» روی آنتن زنده شبکه آموزش رفت. محمدرضا احمدی سنگری (دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس) و حسین خنیفر (رئیس دانشگاه فرهنگیان) میهمانان این قسمت از برنامه بودند.
در ابتدای برنامه، حسین خنیفر درباره دانشگاه فرهنگیان گفت: ما از معدود کشورهای خاورمیانه هستیم که بیش از ۲۰۰ سال از زمان عباس میرزا است موضوع تربیت معلم را داریم و در حوزه دانشگاهی این رشته پیشرو بودهایم. از این جهت، هدف و رسالت دانشگاه فرهنگیان تربیت معلم همطراز با نظام مقدس جمهوری اسلامی است و انتظار حمایت نیز داریم.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش پذیرش در دانشگاه (۵۰ هزار نفر) داشته باشیم نیازمند فضا و بودجه هستیم. حتی در دانشگاه ساختمانهایی داریم که ۱۰۲ساله هستند.
محمدرضا احمدی سنگری دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: در روند بحث درباره دانشگاه فرهنگیان باید به سه شاخصه اصلی توجه کرد؛ سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، و اساسنامه دانشگاه فرهنگیان. مقام معظم رهبری بارها درباره دانشگاه فرهنگیان فرمودند که دانشگاه محل تولید علم است و این دانشگاه باید از لحاظ کمی و کیفی مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: هرچهقدر برای دانشگاه فرهنگیان هزینه کنیم، سرمایه است؛ زیرا فرزندان ما در آینده به دست دانشجویان همین دانشگاه تربیت میشوند.
احمدی سنگری درباره نقش مجلس شورای اسلامی در رشد دانشگاه فرهنگیان تشریح کرد: ما باید تمرکززدایی را در این دانشگاه آغاز کنیم و به پردیسهای آن در سایر استانها، اختیاراتی دهیم تا استقلالشان را حفظ کنند. همچنین برخی محدودیتهای قانونی این دانشگاه مانند توقف سه سال تحصیل را از بین ببریم. دانشگاه فرهنگیان هنوز به حد متعادل خود نرسیده است و مجلس شورای اسلامی باید در کنار بودجه کمکهایی برای ارتقای آن داشته باشیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خاطر نشان کرد: دانشگاه ما حاکمیتی ماموریتگراست و بزرگترین ثروت ما در کشور نیز منابع انسانی ماست. در گذشته رتبههای چند رقمی و بالای کنکور به سمت دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم میآمدند اما اکنون حتی رتبه دوم کنکور به دانشگاه ما آمده و این موضوع اتفاق بسیار خوبی است. نحوه پذیرش در دانشگاه ما بر اساس استعدادست و اگر امکانات حداقلی هم دراختیارمان باشد، معلمان خوبی را پرورش خواهیم داد.
معصومه مقیمی از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان از طریق تماس تصویری روی آنتن زنده آمد و گفت: تربیت آن چیزی است که در این دانشگاه مطرح است. ما تربیت را بر آموزش مقدم میدانیم. در واقع سایر دانشگاهها در همان ضلع نظری دروس مکث میکنند اما دانشگاه فرهنگیان در بُعدهای دیگر یعنی شناخت و رفتار را نیز با دانشجویان کار میکند. تا زمانی که دانشجو وارد بحث عمل نشود، ما یک معلم فکور نخواهیم داشت.
وی با اشاره به تغییر رویکرد معلمان پس از دوران کرونا افزود: در این دو سال گذشته که درگیر ویروس کرونا بودیم، دانشجویان ما با انواع نرمافزارهای الکترونیکی کار کردهاند و اکنون حرفی برای گفتن دارند. در بحث کارورزی دانشجویان نیز، آنها به برنامه «شاد» منتقل شدند و کمکم تلاش کردند تا از قابلیتهای این برنامه استفاده کنند.
خنیفر در پایان برنامه تصریح کرد: ما نافی توان دانشگاههای دیگر نیستیم اما دانشگاه فرهنگیان مهارت معلمی را دارد و کارورزی دانشگاه ما چهار برابر جاهای دیگر است. هرچه تمرکز زدایی را از مرکز دانشگاه کمتر کنیم، اعتماد به نفس پردیسهای استانها بیشتر میشود.
برنامه «به وقت ایران» یکشنبهها و سهشنبهها به تهیهکنندگی سیداحسان میرمحمدعلی با اجرای ناصر خیرخواه از ساعت ۲۱:۴۵ از شبکه آموزش به صورت زنده روی آنتن میرود.