خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

غذا، اولویت گردشگران عراقی در سفر به ایران/ ثبت ملی ۱۰۰ غذای جدید برای کرمانشاه

غذا، اولویت گردشگران عراقی در سفر به ایران/ ثبت ملی ۱۰۰ غذای جدید برای کرمانشاه
کد خبر : ۱۱۶۱۶۳۳

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با اشاره به ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک در یونسکو گفت: تورگردانان عراقی عنوان کردند که غذا، اولویت گردشگران عراقی در سفر به ایران خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در سال‌های گذشته ۳۷ شهر در جهان به عنوان شهرهای خلاق خوراک معرفی شده بودند که یازده مورد آن‌ها در آسیا و پنج مورد آن در خاورمیانه قرار داشتند. در این راستا، با اعلام یونسکو لیست شهرهای خلاق سال ۲۰۲۱ معرفی و کرمانشاه تنها نماینده ایران به عنوان شهر خلاق غذا معرفی شده است.

جبار گوهری (مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه) با اشاره به فم توری که به تازگی از کشور عراق به کرمانشاه سفر کرده بودند، گفت: این گردشگران موضوع مهمی را مطرح کردند که هرچند ممکن است در نگاه نخست شوخی به نظر برسد اما اصل مطلب همین است که اولویت گردشگرانشان، غذاست. این امر نشان دهنده اهمیت غذا در حوزه گردشگری است.

او ادامه داد: اگر تنوع غذایی رابه عنوان یکی از اهداف گردشگران بدانیم، می‌توان گفت، مقاصد گردشگری می‌توانند با برندسازی در حوزه گردشگری غذا، برتری خود را در حوزه رقابت با سایر مقاصد نشان دهند. کرمانشاه نیز با توجه به تعدد بسیار زیاد در حوزه‌های مختلف اعم از خورده فرهنگ‌ها، آیین و اقلیم، با تنوع بی‌نظیری در حوزه غذاهای محلی و بومی همراه است. علاوه بر تنوع غذایی با شیوه‌های متفاوت پخت نیز روبه رو هستیم که جذابیت مقصد گردشگری به عنوان گردشگری غذا را دو چندان می‌کند.

گوهری با تاکید برآنکه کرمانشاه مقصدی چهارفصل است، تصریح کرد: این تنوع اقلیمی سبب بوجود آمدن تنوع غذایی و محصولات در استان شده است. چنانکه طی سال‌های گذشته انواع غذاها از دنده کباب گرفته تا خورشت خلال را در فهرست آثار ملی ثبت کنیم درعین حال ۱۰۰ پرونده دیگر در حوزه غذا برای ثبت در میراث ملی در دست داریم تا برند شهر خلاق غذا بودن را تقویت کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با اشاره به غذاهای معروف این استان گفت: بسیاری از گردشگران برای چشیدن طعم غذاهای کرمانشاه مانند دنده کباب و خورشت خلال به این استان سفر می‌کنند. در این راستا سعی کردیم از روند تهیه و طبخ غذاهای بومی و محلی فیلم تهیه و آنرا مستند کنیم.

او در پاسخ به این سوال که آیا بررسی و تحقیقی درخصوص این مهم که چند درصد گردشگران کرمانشاه گردشگر غذا هستند، گفت: این آمار قابل بازیابی نیست. اما مشهود است که غذا یکی از ارکان اصلی سفر است و حتا تورگردانان عراقی تاکید داشتند که اولویت گردشگران عراقی برای سفر غذاست. پذیرایی و غذا در سفر بسیار اهمیت دارد.

گوهری یادآور شد: درحال حاضر رستوران تراز اول کرمانشاه غذاهای محلی و معروف را ارائه می‌دهند و دنده کباب و خورشت خلال در بیشتر رستوران‌ها سرو می‌شود. درعین حال واحدهای بومگردی استان در ارائه غذاهای بومی و محلی فعال هستند و منوهای خاص خود را به گردشگران ارائه می‌دهند.

او تصریح کرد: یکی از اساسی‌ترین مسائل برای جذب گردشگر، برندسازی است. غذا نیز یکی از مسائل مهم در حوزه گردشگری است و اگر مقصدی در حوزه غذا تبدیل به برند شود می‌تواند گوی رقابت را در دست بگیرد. اینکه کرمانشاه در یونسکو به عنوان شهر خلاق غذا معرفی شده می‌تواند یکی از راه‌های جذب گردشگران بین‌المللی باشد. هرچند غذا یک مبحث عمومی است و همگان را جذب می‌کند اما در این میان جوانان می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای این حوزه باشند. شهرداری در ثبت کرمانشاه به عنوان شهر خلاق غذا بسیار موثر بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز