خبرگزاری کار ایران

همزمان با بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب؛

سمنان میزبان مسابقه کتابخوانی برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی/ خراسان شمالی ۲۴۴ عنوان کتاب اهدا می‌کند/ مازندران کارگاه‌های تخصصی تولید محتوا برگزار می‌کند

سمنان میزبان مسابقه کتابخوانی برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی/ خراسان شمالی ۲۴۴ عنوان کتاب اهدا می‌کند/ مازندران کارگاه‌های تخصصی تولید محتوا برگزار می‌کند
کد خبر : ۱۱۵۶۵۲۲

قرار است دستگاه‌های اجرایی استان سمنان همزمان با بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران مسابقه کتابخوانی ویژه کارکنان و خانواده‌هایشان را برگزار کنند. همچنین کارگاه‌های تخصصی تولید محتوا، ویرایش، طراحی و چاپ و وکارگاه‌های تحلیلی توزیع و فروش کتاب از جمله برنامه‌هایی است که در این هفته در استان مازندران برگزار می‌شوند. استان خراسان شمالی نیز از اهدای ۲۴۴ عنوان کتاب در قالب پنج هزار و ۴۶۶ جلد کتاب با موضوعات مختلفی چون کودک و نوجوان، عمومی، فرهنگی و مذهبی به مراکز علمی، فرهنگی و دینی این استان خبر داده است.

به گزارش ایلنا، بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیست‌وچهارم آبان‌ماه تا یکم آذرماه ۱۴۰۰ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُر کنیم» در سراسر کشور برگزار می‌شود.

فرشید فلاح (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان) در آستانه هفته کتاب با اشاره به اهمیت و نقش کتاب در زندگی انسان، بیان کرد: کتاب به عنوان ستون تمدن توسط همه اندیشمندان و مهم‌ترین بخش فرهنگ در هر جامعه‌ای شناخته می‌شود و نرخ مطالعه یکی از شاخص‌های اساسی بخش فرهنگ در هر کشوری است. می‌توان ادعا کرد که نرخ مطالعه، آینده یک کشور را نشان می‌دهد؛ نرخ مطالعه بالا یعنی کشور رو به سعادت و پیشرفت بوده و نرخ پایین یعنی کشور در حال از دست دادن سرمایه‌های فکری و اجتماعی خود با هر میزان درآمد و جغرافیا است.

او با بیان اینکه هفته کتاب فرصتی است تا اقدامات انجام شده در حوزه کتاب و کتابخوانی را مرور کنیم، عنوان کرد: این هفته فرصتی برای یادآوری اهمیت کتاب و شرایط کتابخوانی در کشور به شمار می‌آید و امکان هم‌پیمان شدن با دستگاه‌های دیگر فرهنگی فراهم می‌شود؛ باید از این فرصت استفاده کرد تا هفته کتاب محور وحدت همه تلاشگران عرصه فرهنگ همچون دولت و بخش خصوصی باشد.

وی تاکید کرد: طرح‌های خوبی طی سال‌های اخیر برای توسعه کتاب و کتابخوانی پیش‌بینی شده است که روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ازجمله آن‌هاست؛ همچنین تلاش‌هایی برای ترویج کتاب و کتابخوانی انجام شده که در هفته کتاب به صورت جدی به آن پرداخته می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه امید داریم این استان امسال از میان ۱۹۰ شهر شرکت کننده یکی از پنج شهر خلاق کتاب در سال جاری باشد، تصریح کرد: به همین مناسبت یک جشن در شهر سمنان برگزار می‌کنیم و در آن از تلاشگران عرصه کتاب و کتابخوانی استان تقدیر خواهیم کرد.

وی با اشاره به بازدید مدیران استانی از کتابفروشی‌ها، توضیح داد: در هفته کتاب جمعی از مدیران و مسئولان استانی به کتابفروشی‌ها می‌روند تا در این ایام شاهد رونق حضور مردم جامعه در کتابفروشی‌ها باشیم.

فلاح در پایان با بیان اینکه با سایر دستگاه‌های اجرایی استان سمنان برای درج شعار کتابخوانی بالای نامه‌های اداری هماهنگ کرده‌ایم، گفت: همچنین قرار است هر دستگاه ویژه کارکنان و خانواده‌هایشان یک مسابقه کتابخوانی برگزار کند. برنامه‌هایی مثل رونمایی و اهدای کتاب در شهرستان‌ها و برگزاری مراسم تقدیر از فعالان نشر و کتابفروشان نیز از دیگر برنامه‌هایی است که برای هفته کتاب پیش‌بینی شده است.

مازندران میزبان ۷۲ برنامه در هفته کتاب

عباس زارع (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران) نیز از اجرای ۷۲ برنامه متنوع فرهنگی در هفته کتاب خبر داد و عنوان کرد: شهرستان‌های مختلف استان مازندران در برگزاری برنامه‌های این هفته مشارکت دارند تا بتوانیم هفته‌ای پرنشاط و ویژه داشته باشیم که بخش زیادی از آن‌ها به دلیل شرایط کرونا در فضای مجازی برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این زمینه شهرستان میاندرود برنامه‌هایی چون مسابقه‌های نقاشی و کتابخوانی در فضای مجازی، تشویق مؤلفان به نشر آثار با موضوعات روز و کاربردی، محافل شعرخوانی و قصه‌گویی در فضای مجازی، تجلیل از نویسندگان و پژوهشگران شهرستان، اهدای کتاب و تقدیر از کتابداران کتابخانه‌های عمومی را در دستور کار خود دارد.

او از مشارکت شهرستان‌های نور و محمودآباد در اجرای برنامه‌های هفته کتاب خبر داد و گفت: تجلیل از مهدکودک‌های برتر در حوزه کتاب و کتابخوانی، بازدید از کتابفروشی‌های نور، افتتاح موسسه مطالعه کتابخوانی، تشکیل کانون نویسندگان و مولفان کتاب‌های بومی محلی، اهدای کتاب‌های کمک آموزشی به مدارس دوره متوسطه دوم، برگزاری نمایشگاه کتاب در پارک طاهباز نور، بازدید از انتشارات اهل سخن محمودآباد، تجلیل از کتابداران محمودآباد و سرخرود و تجلیل از مدیر کتابفروشی شهر کتاب محمودآباد برخی از این برنامه‌ها است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران درباره برنامه‌های کلاردشت در هفته کتاب اظهار کرد: برپایی مسابقه کتابخوانی از کتاب «مربای شیرین»، برگزاری نمایشگاه کتاب، مراسم رونمایی از کتاب، بازدید از کتابخانه‌ها، شعرخوانی و قصه‌گویی نیز در این شهرستان دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های متنوع کتابی در شهرهایی چون فریدون‌کنار، عباس‌آباد، سوادکوه و رامسر عنوان کرد: در هر یک از این شهرستان‌ها نیز طرح‌هایی مثل مسابقه عکاسی کتاب خوب حال خوب، برگزاری نشست کتابخوانی با گروه یار مهربان، تجلیل از کتابفروشان محلی و رونمایی از کتاب اجرا می‌شود.

او همچنین از رونمایی از ۲۹ عنوان کتاب فرهنگ بومی و محلی مازندران خبر داد و یادآور شد: علاوه بر آن کارگاه‌های تخصصی تولید محتوا، ویرایش، طراحی و چاپ توسط استادان و کارشناسان هر حوزه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز برگزار خواهد شد.

زارع در پایان گفت: کارگاه تحلیلی فرصت‌ها و چالش‌ها در توزیع و فروش کتاب در استان مازندران با حضور نادر قدیانی (مدیر انتشارات قدیانی) همزمان با بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود.

اهدای کتاب به مراکز علمی و فرهنگی و دینی همزمان با هفته کتاب

حسین فرخنده (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی) نیز، درباره اهمیت هفته کتاب و ضرورت برگزاری آن در کشور اظهار کرد: این هفته فرصتی است تا ضرورت و اهمیت کتابخوانی و اثرات آن را در توسعه جامعه یادآوری کنیم، زیرا همه می‌دانیم که رشد دانش و توسعه از مجرای علم و مطالعه می‌گذرد.

وی ادامه داد: بحث کتابخوانی از جمله مباحثی است که همه دستگاه‌ها باید در آن مشارکت داشته باشند؛ این مساله از خانواده آغاز می‌شود و تا مدارس ادامه پیدا می‌کند و دستگاه‌های مختلف باید در آن حضور داشته باشند.

او با بیان اینکه هفته کتاب فرصتی است تا هم‌افزایی بین دستگاه‌ها ایجاد شود، عنوان کرد: طبق سال‌های پیشین ستادی تشکیل و دستگاه‌های مرتبط با این حوزه به جلسه دعوت شدند و تکالیفی برای هر دستگاه مشخص شد که در این هفته دنبال می‌شود.

وی تاکید کرد: برای این هفته بحث اهدای کتاب به مراکز فرهنگی، آموزشی و مدارس را دنبال می‌کنیم، از آنجایی که معتقدیم اگر از ظرفیت‌های مردمی بهره ببریم موفق خواهیم بود از ظرفیت ۴۰۰ کانون فرهنگی هنری مساجد استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه هر یک از این کانون‌ها برنامه‌های مختلفی را دنبال می‌کنند، تصریح کرد: برنامه‌هایی مثل معرفی کتاب، تجلیل از کتابخوانان محلی و طرح اهدای کتاب به شکل گسترده و مردمی اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به بحث رونمایی از تازه‌های کتاب‌های منتشر شده در خراسان شمالی، یادآور شد: سرانه مطالعه و فضای کتابخوانی استان طی سال‌های اخیر رشد و توسعه خوبی داشته است و امیدواریم نهاد کتابخانه‌های عمومی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای غنی‌سازی منابع آن‌ها و اهدای کتاب‌های جدید در استان تلاش کنند.

فرخنده در پایان همچنین از اهدای ۲۴۴ عنوان کتاب در قالب پنج هزار و ۴۶۶ جلد به ارزش ۱۳۲ میلیون و ۱۱۵ هزار تومان خبر داد و گفت: این کتاب‌ها با موضوعات مختلفی همچون کودک و نوجوان، عمومی، فرهنگی و مذهبی در در سطح استان اهدا خواهد شد. این اقدام در راستای تجهیز کتابخانه‌های عمومی شهری و روستایی، پایگاه‌های کتابخوانی، کتابخانه‌های باز، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، پایگاه‌های بسیج و ایستگاه‌های کتابخوانی انجام می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز