خبرگزاری کار ایران

دبیر سومین دوره جایزه سال «استیکر» مطرح کرد؛

شتاب دنیا به سمت فضای مجازی روزافزون است/ ایجاد و گسترش فرهنگ تصویری در کشور

شتاب دنیا به سمت فضای مجازی روزافزون است/ ایجاد و گسترش فرهنگ تصویری در کشور
کد خبر : ۱۱۵۳۶۸۸

دبیر سومین دوره جایزه سال «استیکر» درباره تفاوت‌های این دوره از جشنواره توضیح داد و به اهمیت پرداختن به فضای مجازی و دیجیتال اشاره کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری، مسعود شجاعی طباطبایی دبیر سومین دوره جایزه سال «استیکر» درباره تفاوت‌های این دوره جایزه با دو دوره قبل عنوان کرد: از تفاوت‌های سومین دوره جایزه سال استیکر با دو دوره قبل می‌توان به اضافه شدن بخش هنرمندان سینما و چهره‌های ادبی اشاره کرد. در این دو حوزه ما چهره‌های نامداری داریم و این موضوع می‌تواند دستمایه کار طراحان استیکر قرار بگیرد. 

او ادامه داد: یک تفاوت دیگر این دوره از جایزه، حذف شدن بخش استیکر متحرک است. در این دوره فکر کردیم که شاید تمرکز شرکت‌کنندگان بیشتر بر بخش هنری کار باشد و طراحی استیکر متحرک بیشتر جنبه فنی دارد، درنتیجه این بخش را حذف کردیم. 

این کارتونیست توضیح داد: همچنین در این دوره از جایزه منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد تهران و گروه خودروسازی ایران‌خودرو نیز دو بخش ویژه به جشنواره اضافه کرده‌اند. 

او افزود: نکته دیگر اینکه هنرمندان می‌توانند در تمام بخش‌هایی که در فراخوان جایزه اعلام شده است، شرکت کنند و محدودیتی وجود ندارد. درنتیجه دایره فعالیت برای هنرمندان در این جشنواره گسترده‌تر شده است. 

دبیر جایزه سال استیکر درباره هنرمندان شرکت‌کننده و رشته‌های مختلف مرتبط با این جشنواره بیان کرد: در دو دوره قبل در حوزه‌های مختلف هنری در این جشنواره شرکت‌کننده داشتیم که از جمله آن‌ها کارتونیست‌ها بودند که به واسطه نزدیکی فعالیتشان به حوزه طراحی استیکر تعداد بیشتری داشتند، اما انیماتورها، طراحان بازی‌ها و شخصیت‌ها، کسانی که در حوزه اینفوگرافیک فعالیت می‌کنند، طراحان و نقاشان هم می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و باید گفت که به نوعی مرزهای هنری از بین رفته است و همه رشته‌های مختلف و متنوع هنری می‌توانند آثار خود را در این زمینه عرضه کنند. 

شجاعی‌طباطبایی در بخش دیگری از گفتگو با اشاره به اهمیت دنیای دیجیتال و فضای مجازی در دنیای امروز تشریح کرد: دنیا روزبه‌روز به سمت مجازی شدن پیش می‌رود و حتی می‌توان گفت به قدری شباهت‌های میان این دو زیاد است که دنیای مجازی به نوعی دنیای واقعی ما شده است و اکنون شاهد این هستیم که کشورهای دیگر با سرعت بسیار زیاد و با سرمایه‌گذاری‌های کلان به این سمت حرکت می‌کنند. به طور مثال پروژه nft که در این حوزه یک‌سری طراحی شخصیت هست که دقیقا خصوصیات یک استیکر را دارد و در سال ۲۰۲۱ درآمد عجیبی هم داشته است. 

این هنرمند خاطرنشان کرد: شاید ما هم به این فکر بیفتیم که در دوره‌های بعد استیکر را کمی از جایگاهی که است بزرگ‌تر، جدی‌تر و وسیع‌تر ببینیم. قطعا عزیزانی هم که وارد این حوزه شوند، می‌توانند شرایطی را تجربه کنند که برایشان کارایی زیادی دارد. امروزه حتی تابلوی نقاشی فیزیکی هم از حالت معمول خود خارج شده است و تابلوها به شکل مانیتورهای دیجیتال با کیفیت خوب ارائه می‌شوند و حتی روابط آدم‌ها از طریق فضای مجازی و استیکر انجام می‌شود. در دنیایی که کاملا باشتاب به سوی فضای مجازی و دیجیتال حرکت می‌کند، ما هرچه در این حوزه فعالیت کنیم، باز هم کم است. 

عضو هیئت داوران جایزه استیکر درباره رویکرد «ایران فرهنگی» این جایزه تصریح کرد: فرهنگ ایرانی فقط به جغرافیای ما محدود نیست و تشابهات فرهنگی با کشورهای همسایه نیز مشاهده می‌شود. فارغ از مناسبات سیاسی، این اتفاق خوبی است که روی این قضیه و تقویت هویت بومی و ایرانی سرمایه‌گذاری کنیم. قطعا در آینده نزدیک جغرافیا و مرز هم معنای خود را از دست می‌دهد. شما به تعداد کاربرانی که در شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند و روزبه‌روز تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود، نگاه کنید. دنیای فعلی و آینده ما بر مبنای فضای مجازی شکل گرفته است. ما هم در این جایزه سعی داریم یک فرهنگ تصویری ایجاد کنیم که شاید در آینده شکلی بین‌المللی پیدا کند و دایره فعالیت آن گسترده‌تر شود. 

شجاعی طباطبایی در پایان با بیان اینکه مسئولان ما باید از اپلیکیشن و پیام‌رسان‌های داخلی حمایت کنند، اظهار کرد: در حوزه پیام‌رسان‌ها و اپلیکیشن‌های فضای مجازی که مختص به خودمان باشد کار جدی صورت نگرفته است. برنامه‌های مختلفی مانند فیسبوک، تلگرام، واتساپ و اینستاگرام وجود دارد اما این‌ها برای ما نیستند و صاحبان خارجی آن‌ها هر موقع اراده کنند، می‌توانند از اطلاعات آن بهره ببرند، برنامه را از دسترس خارج کنند و کنترل یا محدودیت ایجاد کنند. امیدوارم در دولت جدید تصمیمی اساسی در زمینه فضای مجازی ایرانی به شکل فعال اتخاذ و از برنامه‌های ایرانی حمایت شود تا بتوانند سطح کاری خود را ارتقا دهند. درنتیجه این امر، مردم هم درمی‌یابند که می‌توانند از برنامه‌های متناسب با فرهنگ ایرانی استفاده کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز