خبرگزاری کار ایران

ظرفیت سالن مجموعه محراب افزایش یافت/ معاون امور هنری: ضرورت توسعه متوازن در هنر

ظرفیت سالن مجموعه محراب افزایش یافت/ معاون امور هنری: ضرورت توسعه متوازن در هنر
کد خبر : ۱۱۲۸۰۲۴

سالن‌های مجموعه تئاتر محراب به نام هنرمندان تئاتر ایران افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، سالن‌های مجموعه تئاتر محراب به نام هنرمندان تئاتر ایران با حضور معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از هنرمندان تئاتر ظهر سه‌شنبه 16 شهریورماه افتتاح شد.

در این مراسم سالن اصلی، سالن کوچک، دو پلاتو اجرا و یک پلاتو تمرین مجموعه محراب پس از توسعه فضا به نام هنرمندان تیاتر گشایش یافت.

سید مجتبی حسینی، معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: امیدواریم مسیر توسعه زیرساخت های هنری با شکوه بیشتر ادامه پیدا کند و چنانکه سرمایه انسانی در هنر و تئاتر رشد داشته است، با افزایش زیرساخت ها و فضاهای هنری و مخاطبان هنر و ساماندهی رویدادهای هنری توسعه ای متوازن در هنر محقق شود.

حسینی در ادامه گفت: در 40 سال گذشته بر اساس آمار بیش از 150 هزار نفر در رشته تئاتر از مراکز آموزش عالی فارغ التحصیل شده اند که با توجه به افرادی که در آموزشگاههای تئاتر آموخته اند، تعداد بیشتری دانش آموخته تئاتر هستند. در حال حاضر 296 هزار نفر در رشته های مختلف هنری مشغول به تحصیل هستند. این تعداد بیانگر سرمایه انسانی ممتاز، متفاوت و قابل اتکایی برای کشور است اما این منابع انسانی که سرمایه ثمین ما در فرهنگ و هنر هستند با توسعه فضاها و سالن های هنری تناسب ندارد و هنرمندان برای استفاده از فرصت های آفرینش هنری در مضیقه هستند و فقر و فقد ما در عرصه زیرساخت ها و سالن های اجرا و تمرین تئاتر به چشم می آید. در سال 1397 که بیشترین تعداد نمایش یعنی 7198 نمایش مجوز اجرا گرفت در مجموع حدود 18 هزار نفر این امکان را پیدا کردند در صحنه های تئاتر کشور حضور داشته باشند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت های هنری گفت: افزایش فضاها و سالن های اجرا و تمرین در مجموعه تئاتر محراب نیز می تواند امکانی را برای هنرمندان و جوانان تئاتر کشور فراهم کند.

احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این مراسم گفت: معانت امور هنری در این دوره با شعار «ایران فقط تهران نیست» آغاز به کار کرد و نگاه ویژه‌ای به شهرستان‌ها داشت اما به جرات می‌توانم بگویم هنوز استان تهران و شهرستان‌های آن از نظر امکانات بسیار فقیر هستند. امیدواریم که در ادامه این روند شاهد کمک‌های بیشتری برای افزایش ظرفیت‌های هنری شهر تهران باشیم.

جاودانی در ادامه گفت: برگزاری جشنواره ها و رویدادهای هنری کمک زیادی به دیده شدن هنرمندان می‌کند و باید در این برنامه‌ها نگاه ویژه‌ای به هنرمندان تهران و شهرستان داشته باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه گفت: جلساتی با دانشکده‌های هنر برگزار کردیم و قرار است پلی بین این موسسه با دانشکده‌های هنر برقرار شود و برنامه هایی در این سالن ها برگزار شود.

مهرداد کوروش نیا، مدیر تالار محراب در ادامه مراسم گفت: مجموعه تالار محراب مزیت‌های و مشخصه های زیادی دارد از جمله قرارگیری در مرکز شهر و دارا بودن بیش از ۲ هزار متر زمین و امکانات مختلف، اما از ظرفیت‌های آن به نحو مناسب استفاده  نشده است.

کوروش نیا در ادامه گفت: در تهران حدود پنج هزار دانشجوی تئاتر در حال تحصیل هستند و اگر به این آمار، افراد پشت کنکور و فارغ التحصیل و هنرجویان آموزشگاه‌های خصوصی را هم اضافه کنیم به جمعیتی حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر می‌رسیم با این حال برخی دانشگاه‌های هنر ما حتی سالن اجرا و تمرین ندارند. فکر کردیم باتوجه به آمار بالای دانشجویان تئاتر از ظرفیت مجموعه استفاده کنیم و فرصتی را برای فعالیت دانشجویان به وجود آوریم. پیش‌تر هم سالن‌هایی مثل مولوی برای دانشجویان وجود داشت اما این سالن در اختیار دانشگاه تهران است ولی مجموعه تالار محراب زیرمجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران قرار دارد.

کوروش نیا درباره «توسعه و افزایش سالن‌های نمایش مجموعه تالار محراب» افزود: ظرفیت اینجا را به چهار سالن و پلاتو اجرا و یک پلاتو تمرین گسترش دادیم.

کوروش‌نیا درباره هویت‌سازی برای این مجموعه خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم به دانشجویانی که جذب می‌کنیم، نشان دهیم که این مجموعه سابقه‌ای طولانی  دارد و مفاخری مانند استاد علی نصیریان در آن به فعالیت پرداخته‌اند درنتیجه نمایشگاهی با ۶۰ قطعه عکس تاریخی برگزار و  هر یک از سالن‌ها را به نام یکی از هنرمندان فقید نامگذاری شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز