یادداشت معاون سیما برای سریال سلمان فارسی/ سلمان، نقطه عطف سریالسازی
معاون سیما پس از بازدید از پشت صحنه سریال سلمان فارسی در یادداشتی نوشت این سریال، فرصتی برای بازنمایی تاریخ کهن سرزمینمان به ویژه در پیوند با تاریخ اسلام و همچنین بازتولید فرهنگ و آیین اصیل و انسانیمان برای نسلهای آینده است.
به گزارش ایلنا، حمید شاهآبادی معاون سیما پس از بازدید از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»، یادداشتی را منتشر کرد.
یادداشت معاون سیما بدین شرح است:
«پس از یک دهه وقفه، خوشبختانه در دوره اخیر ریاست محترم سازمان صداوسیما، گره از کار ساخت دو پروژه الف ویژه که سالها گرفتار مشکلات و موانعی بودند باز شد و کلید خوردند.
در این میان، «سلمان فارسی» پس از پشت سر گذاشتن مرحله پیش تولید، مطابق زمانبندی صورت گرفته، به خوبی پیش رفته و کاروان سلمان علی رغم محدودیتهای کرونا همچنان در حال طی کردن مسیر تولید است.
تاکنون مطابق برنامه ریزیها ۲۵ درصد از کار تصویربرداری این سریال انجام شده است که درواقع حدود ۱۰ قسمت (مربوط به قسمتهای میانی) را در بر میگیرد. بازدید اخیر ریاست سازمان از این پروژه در شهرستان جلفای استان اذربایجان شرقی که در واقع سومین دیدار دکتر علی عسکری از عظیمترین سریال تلویزیونی ایران نیز میشود، حکایت از عزم ریاست رسانه ملی در به ثمر نشستن این آرزوی دیرینه است.
بسته به زمان آماده شدن دکورها، اوضاع محیطی و جوی و نهایی شدن موضوعات گوناگونی مثل استقرار عوامل و… مقصد بعدی کاروان سلمان فارسی لوکیشنهای مختلفی مانند آبسرد دماوند، شاهرود، جهرم یا شهرک سینمایی نور خواهد بود.
این سریال علاوه بر نمایش یکی از فرازهای مهم در پیوند تاریخ اسلام و ایران، از تنوع لوکیشن بینظیری برخوردار بوده و تعداد قابل توجهی از بازیگران از سراسر کشور و همچنین دیگر کشورها نظیر یونان، مراکش، تونس و ارمنستان را به خودش معطوف کرده است. در این پروژه ۲۰هزار نفر برای بازیگری، اعلام آمادگی کردند (در پاسخ به فراخوان گروه) و با ۶ هزار نفر از آنها گفتگو شده و تاکنون حدود۱۵۰۰ نفر بازیگر و هنرور مقابل دوربین رفته اند.
علاوه بر این باید به فعالیت بیش از ۲۴ کارگاه در مسیر تولید این سریال اشاره کرد. بهره گیری از همه ظرفیتهای داخلی، مزیت درخور توجه سریال عظیم «سلمان فارسی» است.
سریال سلمان فارسی، جایگاهی ویژه در تولیدات رسانه ملی و معاونت سیما دارد؛ پس از تجربیات پربار و موفقیتآمیز صداوسیما در به ثمر رساندن آثار فاخر تاریخی-مذهبی، به ویژه محصولاتی چون «امام علی (ع)»، «ولایت عشق»، «یوسف پیامبر» و «مختارنامه»، میتوان و باید مجموعه «سلمان فارسی» را اوج و قله این نوع آثار دانست. درواقع، این سریال اثری پیشرو در عرصه جهانی خواهد بود و میتواند تراز سریالسازی در کشورمان را متحول کند و الگویی برای سایر تولیدات سیما باشد. به بیانی دیگر، این سریال خواهد توانست عیار تولیدات سیما در این ژانر را بالاتر ببرد و موجب جهش در محصولات تلویزیونی ایران در داخل و خارج از کشور خواهد شد.
علاوه بر این، با توجه به تحولات روز دنیا و اتفاقاتی که در حوزه رسانه و به ویژه تولید سریال رخ میدهد، ما باید حرفهایی تازه در این عرصه داشته باشیم که «سلمان فارسی» پاسخگوی این نیاز است. به همین دلیل نیز معاونت سیما با تمام توان و به کار گیری همه امکانات و فراهم نمودن تمامی لوازم و الزامات کاری میکند که حرکت کاروان سلمان متوقف نشود.
یکی از ویژگیهای ممتاز «سلمان فارسی» این است که روند پیش تولید و تولید این سریال، قابلیت نگاهی آکادمیک را دارد و میتوان آن را به صورت دانشگاهی و کارگاهی به دانشجویان حوزه نمایش آموزش داد.
«سلمان فارسی» یک الگوی کم نظیر در تولید محصول دراماتیک و نمایشی است و تجربه گرانسنگ تولید این سریال نباید فقط محدود به خود آن بماند. بلکه روشها و تکنیکهای خلق این اثر فاخر باید به نسلهای آینده نیز منتقل شود تا شاهد تولید آثاری از این دست در آینده نیز باشیم.
داود میرباقری، کارگردان «سلمان فارسی» هم از مفاخر جمهوری اسلامی ایران است. ایشان با ساخت آثار شاخص و ماندگاری مانند سریالهای امام علی (ع) و مختارنامه امتحانشان را پس دادهاند و سازمان و معاونت سیما به او و گروهش به عنوان سرمایهای ارزشمند نگاه میکند. از هم اکنون میتوان به ملت ایران مژده داد که به لطف خدا، بار دیگر اثری فاخر، ارزشمند، چشم نواز و شگفتانگیز را از این کارگردان خواهند دید.
نگاه ما به سریال «سلمان فارسی» نگاهی فرامرزیاست. این سریال فقط محدود به داخل کشور و مردم عزیزمان نیست، بلکه طوری طراحی و خلق میشود که مطابق با استانداردهای روز سریالسازی در جهان باشد و بتواند مخاطب خارجی با هر ملیتی و مذهب و فرهنگی را مجذوب خودش سازد. بنابراین «سلمان فارسی» یک سریال بزرگ بین المللی و بین الادیانی خواهد بود و از هم اکنون به بازارهای جهانی و مخاطبان میلیاردی میاندیشیم.
ساخت سریالهای فاخر درجه الف ویژه میراث معنوی غیر ملموس سازمان هست. این گونه سریالها فراتر از یک اثر نمایشی و سرگرم کننده، فرصتی برای بازنمایی تاریخ کهن سرزمینمان به ویژه در پیوند با تاریخ اسلام و همچنین بازتولید فرهنگ و آئین اصیل و انسانیمان برای نسلهای آینده است. پس باید چنین آثاری را به مثابه سند ملی فرهنگی پاس داشت.
معاونت سیما به مردم عزیز ایران این نوید را میدهد که انشاءالله این اثر بزرگ و جاویدان تاریخی-مذهبی در انتظار آنهاست.»