خبرگزاری کار ایران

«شوپنهاور» تجدید چاپ شد

«شوپنهاور» تجدید چاپ شد
کد خبر : ۱۱۰۵۱۳۶

انتشارات علمی و فرهنگی کتاب «شوپنهاور» اثر «آر. راج سینگ» را تجدید چاپ کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی، کتاب «شوپنهاور» نوشته «آر. راج سینگ» و ترجمه مهدی قنبری برای دومین بار در یک سال و نیم گذشته تجدید چاپ شد. 

وقتی صحبت از آثار فلسفی به میان می‌آید، شاید کلماتی سخت در کنار نثری پیچیده به ذهن خطور کند، تصوری که چندان هم نادرست نیست؛ اما در میان فیلسوفان بوده‌اند نام‌هایی که سبک نوشتن به آرای فلسفی آنان جذابیتی دو چندان هدیه داده است. 

آرتور شوپنهاور یکی از این نام‌هاست که نوشته‌هایش عاری از پیچ‌وتاب و استدلال‌های موشکافانه است؛ با وجود این جایگاه شوپنهاور در فلسفه‌ی معاصر اروپا نه‌تنها انکارشدنی نیست، بلکه همگان بر تأثیرات بسیار او بر قلم و آرای فیلسوفان و نویسندگانی همچون نیچه، واگنار، تولستوی، تورگینف، پروست و ویتگنشتاین معترف‌اند. از همین روی نیاز مبرم به ارزیابی و تفسیر نظام فلسفی این اندیشمند آلمانی قرن نوزدهم همواره احساس می‌شود. همین نیاز به بازشناسی شوپنهاور و البته سبک زندگی خاص او سبب شده است تا درباره‌اش کتاب‌های فراوانی به رشتۀ تحریر دربیاید. 

«شوپنهاور» نوشتۀ آر. راج سینگ را که مهدی قنبری ترجمه کرده، یکی از نمونه کتاب‌های خواندنی دربارۀ فیلسوف بدبین قرن هجدهم است. این کتاب نخستین‌بار در سال ۱۳۹۸ و ذیل مجموعۀ «راهنمای سرگشتگان» و در ۱۰ فصل از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد؛ در سراسر فصول آن تلاش شده که حتی خوانندۀ آماتور آثار فلسفی هم بتواند متن کتاب را درک کند. 

نویسنده در فصل نخست، خطوط کلی زندگی شوپنهاور را از نو ترسیم کرده است تا اطلاعات مهمی درباره‌ی این حیات پر فراز و فرود را به خواننده نشان دهد؛ حیاتی که تا حدی اندوهبار، اما پر از جنبش و سرزندگی بود؛ در واقع این فصل بر سیر و سلوک فکری شوپنهاور و تلاش‌های او جهت پاسخگویی به انتقادات درشت و ناروای دیگر زندگی‌نامه‌نویسان تمرکز دارد. 

خط سیر اصلی کتاب که ناظر بر آرای فکری آرتور شوپنهاور است، اما از فصل دوم آغاز می‌شود و تا آخرین فصل ادامه دارد؛ به نحوی که در این ۹ فصل موضوعاتی از جمله اراده، تصور، رنج و پوچی، زیبایی‌شناسی و هنر، عشق، تفکر شرقی، اخلاق و عدالت، مرگ و در نهایت زهد، دیده می‌شود. برخی از این موضوعات همچون عشق به ندرت مورد توجه دیگر فیلسوفان بوده و خود شوپنهار نیز در جایی فریاد بر می‌آورد که: «من هیچ سلفی ندارم که بخواهم از او بیاموزم یا ردش کنم». علاوه بر این نکته، در اکثر فصول تحلیل درخورملاحظه‌ای از منابع شرقی شوپنهاور به دست آمده و تفاسیر شوپنهاور از ودانتا و بودیسم با نظرگاه‌های گوناگون تشریح شده است و در نتیجه شوپنهاورِ مجموعۀ راهنمای سرگشتگان به اجمال نشان خواهد داد که چگونه این فیلسوف، برخی از مفاهیم شرقی را در نظام خودش می‌گنجاند و مدعی جایگاه یکی از نخستین متفکران فرافرهنگی غرب می‌شود. 

در پایان باید گفت که کتاب شوپنهاور از مجموعه راهنمای سرگشتگان اثری است که می‌خواهد توصیفی آسان‌فهم از آثار و زندگی این فیلسوف را به دانشجویان و خوانندگان غیرمتخصص عرضه کند و در عین حال تفسیری اصیل از این فیلسوف بدبینِ آلمانی را در اختیار دانشجویان حرفه‌ای قرار بدهد؛ البته قضاوت این که تا چه حد در این راه موفق بوده بر عهده مخاطبان اثر است. 

انتشارات علمی و فرهنگی چاپ دوم کتاب شوپنهاور را در ۲۲۳ صفحه و با قیمت ۳۶ هزار تومان در تیر ۱۴۰۰ منتشر و روانه‌ی بازار نشر کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز