بررسی تکمیلی باستانشناسی مریوان/ شناسایی محوطههای شاخص پارینهسنگی تا اسلامی
پروژه بررسی تکمیلی باستانشناسی مریوان با هدف شناسایی و درک روشنتر از محوطههای دورههای مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی این شهرستان در حال انجام است.
به گزارش ایلنا، محمد معصومیان (سرپرست هیأت باستانشناسی) گفت: وجود دشتهای غنی میانکوهی، رودخانههای دائمی، دریاچه زریبار و وضعیت زمینریخت منطقه موجب شده که پیش از این مطالعات باستانشناسی در این منطقه بیشتر معطوف به دشت مرکزی شهرستان مریوان شده و توجه کمتری به ارتفاعات این شهرستان و سایر بخشها نظیر گلچیدر، سرشیو، خاوومیرآباد و کوماسی نسبت به دشت مریوان شود.
او افزود: لذا نظر به اهداف کوتاه و بلند مدت این پروژه، بررسی تکمیلی شهرستان مریوان با تمرکز به این بخشها به سرپرستی مشترک نگارنده و نعمت حریری در حال انجام است.
معصومیان خاطرنشان کرد: با توجه به پیشینه بررسیها و کاوشهای باستانشناسی در شهرستان مریوان، انجام بررسی تکمیلی در این شهرستان از جهت تکمیل مطالعات صورت گرفته و کمک به تهیه نقشه باستانشناسی کشور در این منطقه لازم و ضروری است.
این باستانشناس در تشریح شیوه کار در این فصل از بررسی گفت: با توجه به موقعیت ویژه و استعداد بالقوه زیست محیطی کار در این فصل به صورت پیمایشی آغاز شده و در این میان تاکنون محوطههایی از دوران پارینه سنگی تا دوران اسلامی مورد شناسایی و مطالعه قرار گرفتهاند که تعداد قابل توجهی از این محوطهها شاخص و کلیدی هستند.
او در پایان اظهار کرد: بررسی تکمیلی باستانشناسی شهرستان مریوان استان کردستان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، همکاری پژوهشکده باستانشناسی و اداره کل میراثفرهنگی استان کردستان در حال انجام است.