خبرگزاری کار ایران

کارگاه‌های تولید سفال در شهرستان اسدآباد راه‌اندازی می‌‌شود

کارگاه‌های تولید سفال در شهرستان اسدآباد راه‌اندازی  می‌‌شود
کد خبر : ۱۰۸۴۸۸۰

به گفته رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اسدآباد،‌ کارگاه‌های تولید سفال در شهرستان اسدآباد راه‌اندازی می‌‌شود.

به گزارش ایلنا، کامران اکبری‌شایگان (رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اسدآباد) گفت: «شهرستان اسدآباد دارای ۱۶ کارگاه صنایع‌دستی است که از این تعداد، ۱۲ کارگاه صنایع‌دستی در حوزه میناکاری بر روی سفال فعالیت دارند.» 

اکبری‌شایگان گفت: در شهرستان اسدآباد بیش از ۲۵۰ کارگاه صنایع‌دستی به صورت خانگی فعالیت دارند که از این تعداد واحدهای صنایع‌دستی خانگی در رشته‌های مختلف، بیش از ۱۰۰ واحد کارگاه‌های خانگی، میناکاری بر روی سفال را انجام می‌دهند.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اسدآباد، میناکاری را از جمله صنایع‌دستی موفق و مطرح در شهرستان اسدآباد برشمرد و بیان کرد: تولیدات میناکاری این شهرستان به سراسر استان‌های کشور و حتی به برخی از کشورهای همسایه نیز برای فروش، صادر می‌شود.

اکبری‌شایگان گفت: ۵۰۰ نفر از هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی اسدآبادی در این شهرستان کارت شناسایی صنایع‌دستی دارند و در حال حاضر ۷۰ نفر از فعالان و هنرمندان صنایع‌دستی در این شهرستان بیمه تأمین‌اجتماعی و ۲۵۰ نفر نیز مشمول بیمه روستایی و عشایری هستند.

او گفت: سفال (میناکاری)، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، رودوزی و چرم از جمله صنایع‌دستی شهرستان اسدآباد بوده و علاوه بر۱۲ کارگاه میناکاری در شهرستان، سه کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی و یک کارگاه ملیله‌کاری در شهرستان فعال هستند و ۵۰۰ نفر از هنرمندان اسدآبادی نیز به هنر نقاشی روی سفال اشتغال دارند.

شایگان ادامه داد: شهرستان اسدآباد دارای ۴ کارگاه بزرگ میناکاری و نقاشی روی سفال در روستاهای بادخوره، خاکریز و مزرعه‌بید هست که با توجه به زیبایی و کیفیت کار در میناکاری و نقاشی سفال این تولیدات صنایع‌دستی به استان‌های مختلف چون تهران، تبریز، اصفهان نیز ارسال می‌شود.» 

او با بیان اینکه سفال خام هنر میناکاری و نقاشی روی سفال شهرستان از شهر لالجین تهیه می‌شود، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا با پیگیری‌های لازم و با تسهیلات لازم، بحث تولید سفال نیز در شهرستان اسدآباد انجام و رونق گیرد.

شایگان در پایان با بیان اینکه سال گذشته افزون بر یک میلیارد تومان تسهیلات به کارگاه‌های صنایع‌دستی این شهرستان پرداخت شد، اضافه کرد: در رابطه با تسهیلات کرونا نیز سال گذشته ۵۰۰ تا۶۰۰ میلیون به کارگاه‌های صنایع‌دستی خانگی تسهیلات پرداخت شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز