عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم:
بسیاری از برنامههای تلویزیونی منجر به دوقطبیسازی در کشور میشود/ صداوسیما منافع ملی را به نفع یک جریان سیاسی فدا میکند
محمدتقی فاضل میبدی میگوید صداوسیما بهجای ایجاد یک رقابت درست سیاسی و انتخاباتی، تنش ایجاد میکند و با برنامههایی که میسازد فضای دو قطبی را بر کشور حاکم میکند.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار ایلنا، تاکید کرد: متاسفانه صداوسیما تا جایی که من برنامههایش را دنبال کردهام، از اینکه یک رقابت سالم در انتخابات ایجاد کند ناتوان است به دلیل اینکه خودش دارد خط خاصی را دنبال میکند.
حجتالاسلام «محمدتقی فاضلمیبدی» با بیان اینکه «وقتی رسانهای جریان خاصی را حمایت میکند، نمیتواند رقابتی سالم را در جامعه ایجاد کند.» یادآور شد: در نتیجه تنشهای سیاسی را بیشتر و رقابت سیاسی را کمتر میکند. رقابت سیاسی در همه جای دنیا وجود دارد و بر اساس وحدت نظر در منافع ملی بوده و حفظ تمامیت ارضی، تمامیت ملی و حفظ سیاستهای کلان نظام برایش مهم است و طبیعی است که سلیقهها و دیدگاههای مختلفی هم در قالب آن خود را عرضه میکنند و یک رقابت سیاسی سالم انجام و انتخابات برگزار میشود.
او ادامه داد: اما در جامعه ما صداوسیما بهجای ایجاد یک رقابت درست سیاسی و انتخاباتی، تنش ایجاد میکند. یعنی شروع میکند علیه یک جریان مستند و فیلم ساختن و ایجاد تنش سیاسی. مانند همین سریال گاندو که اخیرا از تلویزیون پخش شد. درحالیکه ممکن است که در جامعه خودمان در دهها نهاد انتصابی، صدها رخنه امنیتی وجود داشته باشد و از آن بیاطلاع باشیم؛ نمونهاش انفجاری که اخیرا در تاسیسات نطنز رخ داد. اما با همه اینها میآیند و فرضا علیه وزارت امور خارجه که سیاستی ملی را دنبال میکند، فیلم و سریال میسازند. خب چنین اقداماتی ایجاد تنش میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه صداوسیما با چنین برنامههایی نشان میدهد که در دستگاه سیاست خارجی کشور ایران رخنههای امنیتی و عوامل نفوذی هست و یک دستگاه را بهطور کلی زیر سوال میبرد تا حرف خودش را به کرسی بنشاند، گفت: این نوع حرکتهای سیاسی ایجاد تنش کرده و فضای دو قطبی شکنندهای در کشور میسازد. متاسفانه امروز یک دو قطبی خصمانه بر فضای کشور حاکم شده که عواقب بسیار بدی به همراه دارد.
فاضلمیبدی خاطرنشان کرد: مساله دیگر این است که یک جریان خاص سیاسی که اکنون سعی میکند تا به قدرت برسد و ریاستجمهوری را -همانطور که اکثریت کرسیهای مجلس را در اختیار گرفته- از آنِ خود کند، در تلاش است تا شرکت حداقلی در انتخابات صورت بگیرد.
او تشریح کرد: کشور ما اکنون تحریم است، تحریمی که بسیار خطرناک بوده و ضربه شدیدی به مردم وارد کرده است. بعد از گذشت ۴۲ سال از پیروزی انقلاب، مساله «مرغ» را برای مردم حل نکردهایم و تبدیل به یک بحران شده است. اینها همه برمیگردد به اینکه کشور تحریم است، مواد مورد نیاز مرغداریها وارد نمیشود و دچار کمبود میشویم و مردم در صف مرغ میایستند... الان هم که دوباره بحث مذاکره باز شده، همین صداوسیما شروع کرده علیه دولت و مذاکرات حرف زدن و با کدهایی که میدهد و با سریالهایی که میسازد منافع ملی را به نفع یک جریان سیاسی فدا میکند.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مگر شوخی است که در کشوری با این همه ثروت و استعداد، صبح به خیابان بروی و ببینی مردمش در صف مرغ ایستادهاند؟ من قبول ندارم که فقط شخص وزیر صمت یا جهاد در این قضیه مقصرند؛ بله ممکن است اینها در اداره امور ناتوانی داشته باشند اما وقتی کشور تحریم است و یک مافیای سیاسی و اقتصادی داخل کشور پشتِ این تحریمها خوابیده و سود خودش را میبرد، این صف مرغ هم میشود نتیجه سیاستهای غلط کلان کشور.
فاضلمیبدی تصریح کرد: من بر این باورم که عدهای در این مملکت دنبال قبضه قدرتاند که منافع جناحی خودشان را بر منافع عامه مردم مقدم میدارند و هرچه بر مردم وارد شد تغییری در سیاستهایشان نمیدهند.
او با تاکید بر اینکه «این عملکرد روی بدبین کردن مردم بسیار اثرگذار است و نتیجهاش این است که شرکتشان در انتخابات حداقلی خواهد بود.» گفت: وقتی برخی از نهادهای اصلی و مهم کشور همه برای قدرت گرفتن یک جریان خاص سیاسی، همداستان باشند و سلیقههای مختلف را طرد کنند طبیعی است که بر انتخابات هم اثر میگذارد. وقتی کشور درگیر گرانی و فشارهای اقتصادی است و مجلس و دیگران حاضر نیستند کمک کنند تا مشکلات کشور حل شود، مردم میگویند برویم رای بدهیم برای چه؟
فاضلمیبدی در پایان خاطرنشان کرد: برای همین عملکرد صداوسیما و بسیاری از برنامههایش، مشارکت مردمی را در انتخابات به حداقل میرساند؛ آن حداقل هم کاندیدایی که صاحبان اصلی رسانه معرفی میکنند را انتخاب و مثل مجلس به قدرت میرسانند.